Andrei Baciu, noul ministru al Sanatatii, a fost descris de premierul desemnat Dacian Ciolos drept "un tanar medic chirurg, cu experienta in strainatate, dar si experienta in managementul spitalicesc". Andrei Baciu a absolvit in urma cu patru ani Facultatea de Medicina din Bucuresti si a lucrat doi ani in chirurgie cardiovasculara in cel mai mare spital din Rouen, Franta. De un an si jumatate s-a intors in Romania unde a lansat, impreuna cu liberalul Cristian Busoi, o campanie pentru drepturile pacientilor.

Andrei Baciu, fosta propunere a lui Ciolos pentru Ministerul SanatatiiFoto:

UPDATE: Nominalizarea lui Baciu a fost retrasa dupa ce in presa au aparut fotografii cu acesta facand reclama la lenjerie. In locul sau, premierul desemnat l-a nominalizat pe Patriciu Achimas Cadariu.

Este presedintele Asociatiei SOS Drepturile Pacientilor, cea care a lansat impreuna cu liberalul Cristian Busoi o campanie pentru drepturile pacientilor, prezenta atat prin afise stradale cat si la diverse televiziuni.

documente

CV ANDREI BACIU

(15 Nov 2015) PDF, 1MB

Andrei Baciu a terminat Facultatea de Medicina in Bucuresti in 2011. In prima jumatate a acestui an a urmat un program de 4 luni de formare in management spitalicesc la Scoala Nationala de Sanatate Publica din Bucuresti. In domeniul managementului sanitar experienta sa mai include un program de formare la Open University din Marea Britanie, finalizat in iulie 2014.

Andrei Baciu a terminat liceul militar din Alba Iulia in urma cu zece ani. Din ianuarie 2012 pana in martie 2012 a fost rezident in sectia de chirurgie cardiaca a Spitalului Fundeni, apoi a lucrat doi ani in acelasi domeniu ca medic rezident in Spitalul Universitar din Rouen, Franta, unde a fost implicat si in studii de cercetare internationale. Andrei Baciu a urmat la Rouen cursuri unde i-a avut formatori pe profesorii Litzler si Cribier, doua nume cunoscute in chirurgia cardiovasculara.

Din august 2014 a revenit in Romania unde a efectuat stagii de chirurgie generala la Spitalul Universitar din Bucuresti si de chirurgie toracica la Institutul "Marius Nasta".

Andrei Baciu are 28 de ani. Vorbeste engleza si franceza.

Vrea sa aplice ce a invatat in strainatate

Andrei Baciu a declarat, pentru Mediafax, ca este onorat de propunerea sa pentru functia de ministru al Sanatatii si ca vrea sa rezolve cat mai multe dintre problemele din sistemul sanitar, precizand ca isi doreste sa aplice in tara ceea ce a invatat in strainatate.

"Sunt onorat de aceasta nominalizare. Datorita campaniei 'Drepturile pacientilor' am putut sta de vorba cu multi dintre bolnavii internati in spitalele din Romania. Asa am inteles care sunt problemele cu care se confrunta sistemul sanitar in acest moment", a spus Andrei Baciu.

"As fi bucuros sa pot aplica cat mai mult in sistemul sanitar romanesc ceea ce am invatat in strainatate, pentru a rezolva cat mai multe dintre probleme cu care se confrunta sanatatea in acest moment", a adaugat ministrul propus pentru portofoliul Sanatatii.

  • Citeste si: