Camera Deputatilor a aprobat, miercuri, participarea Camerei la bugetul Adunarii Interparlamentare a Ortodoxiei, urmand ca aceasta cotizatie anuala sa fie inclusa in bugetul forului legislativ, Remus Cernea protestand: "Prea multi bani publici se duc catre ortodoxie. Trebuie oprit acest lucru".

Proiectul de hotarare in acest sens a fost adoptat de deputati cu 307 voturi "pentru", unul "impotriva" si o abtinere si prevede ca aceasta cotizatie la Adunarea Interparlamentara a Ortodoxiei se prevede anual, incepand cu 2014, in bugetul de venituri si cheltuieli si se aproba de Camera Deputatilor, transmite Mediafax.

In dezbaterile din plenul Camerei Deputatilor, deputatul independent Remus Cernea a atras atentia ca nu este stipulat cuantumul acestei cotizatii, relateaza Agerpres.

"Mult prea multe fonduri publice se duc catre ortodoxie, fie de la Parlament, fie de la autoritatile locale. Trebuie sa oprim acest lucru. In Romania nu exista biserica de stat", a adaugat Cernea, care a fost huiduit de colegii deputati.

Camera Deputatilor este membru din 1999 al Adunarii Interparlamentare a Ortodoxiei, cotizatia fiind de 10.000 de euro pe an. Anul 2014 este primul an in care tara noastra plateste aceasta cotizatie, potrivit unor surse parlamentare.