Primarul Capitalei, Nicușor Dan, candidat la un nou mandat cu susținerea Alianței Dreapta Unită, a afirmat că principalul său adversar este Cristian Popescu Piedone. Acesta este unul dintre considerentele pentru care Dan a decis să nu-l atace în campanie pe Sebastian Burduja, candidatul PNL, celălalt motiv fiind legat de faptul că speră ca viitoarea majoritate în Consiliul General să fie făcută împreună cu reprezentanții liberalilor.

Nicușor DanFoto: Inquam Photos / Saul Pop

Primarul speră să adune voturi și de la liberali

Invitat să comenteze rezultatele ultimului sondaj legat de intenția de vot în București la alegerile locale și europarlamentare, Nicușor Dan a răspuns: „Cumva converg datele pe care noi le-am strâns acolo cu cele din sondajele prezentate. E clar că Cristian Popescu Piedone şi Gabriela Firea împart acelaşi bazin electoral, oameni care de-a lungul timpului au votat cu PSD. În opinia mea, bazat pe sondajul pe care l-am făcut şi pe discuţiile pe care voluntarii noştri le au cu oamenii, în stradă, Cristian Popescu Piedone rămâne principalul contracandidat”.

Primarul în funcție nu a dat un răspuns clar dacă va răspunde invitației lui Sebastian Burduja la o dezbatere televizată, Nicușor Dan spunând că ar vrea ca după alegeri majoritatea în CGMB să fie făcută între ADU și PNL, motiv pentru care nu ar fi productiv să spună în campanie „lucruri care, evident, vor rămâne”.

„Ce face domnia sa, depinde de domnia sa, eu nu o să îl atac. E foarte important, în toţi aceşti trei ani şi jumătate, dar mai ales acum, în perspectiva alegerilor, relaţia mea cu publicul PNL a fost foarte importantă. Am încercat, prin tot ce am făcut, să le satisfac aşteptările. Nu o să atac PNL şi pe Sebastian Burduja în această campanie”, a afirmat Nicuşor Dan, potrivit News.ro.

Primarul nu a exclus chiar ca unii dintre votanții PNL din București să-l voteze tot pe el, ținând seama de faptul că alegerile se desfășoară în primul tur, chiar și în cazul unor liberali care ar crede că Sebastian Burduja este un candidat mai bun. Pe de altă parte, Nicușor Dan a spus că alegerile cu adevărat democratice ar trebui să se desfășoare în două tururi.

Cotat pe primul loc în sondaje

Nicușor Dan ar câștiga alegerile pentru Primăria Generală cu 31% din voturi, în timp ce Gabriela Firea, candidata PSD proaspăt intrată în cursă, s-ar clasa pe locul secund cu 24 de procente, urmată de Cristian Popescu Piedone (PUSL), cu 20%, potrivit unui sondaj Avangarde, la comanda PSD, primul după retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și decizia coaliției de a merge pe candidaturi separate.

Potrivit sondajului, rezultatele pentru primărie ar fi următoarele: Nicușor Dan , ADU - 31%; Gabriela Firea, PSD - 24%; Cristian Popescu Piedone, PUSL - 20%; Sebastian Burduja, PNL - 15%; Mihai Enache, AUR - 7%; altul - 3%

Rezultatele sondajului privind intenția de vot pentru CGMB sunt: PSD - 31%; Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei) - 25%; PNL - 20%; Partidul Umanist Social Liberal (PUSL); SOS România - 2%; AUR - 9%; REPER - 1%; altul - 2%.