Un american a decedat si alte sapte persoane sunt date disparute in naufragiul vaporului turistic cu 43 de persoane la bord din Golful California, in nord-vestul Mexicului, a anuntat luni Marina mexicana intr-un comunicat, relateaza AFP.

Ambarcatiunea Erick, care a parasit sambata San Felipe, un port turistic situat in nordul Golfului California, la 200 de kilometri de frontiera cu Statele Unite, s-a scufundat duminica, in urma unei furtuni intre Punta Bufeo si Puertecitos.

Alerta a fost data de bucatarul ambarcatiunii recuperat din mare de pescari impreuna cu doi pasageri, a precizat comunicatul.

Cadavrul barbatului decedat "a fost gasit plutind in apropiere de zona Punta Bufeo", a declarat Marco Antonio Carrillo, director pentru Siguranta publica din orasul Mexicali. Autoritatile portuare au confirmat ca acesta este de nationalitate americana, citeaza Mediafax.

Alti 18 turisti, plecati pentru o zi de pescuit pe mare, si 17 membri ai echipajului mexican au fost recuperati nevatamati.

"Un elicopter, un avion si trei vapoare" au participat la cautari in timpul zilei, au precizat autoritatile portuare. Paza de coasta a Statelor Unite a trimis elicoptere pentru a participa la operatiunile de salvare.

"Toate persoanele salvate pana in prezent sunt in stare de sanatate buna, ceea ce le-a permis sa se intoarca la hotel. Doar una dintre ele se afla in continuare sub observatie din cauza unui diabet", se arata intr-un comunicat al Marinei, din Mexico.