​Anna Chapman, cunoscuta eroina a scandalului de spionaj dintre SUA si Rusia, a decis sa-si incerce puterile in domeniul creatiei. Komsomolskaia pravda scrie ca tanara a trecut cu bine perioada de probe pentru postul de televiziune Rossia-2 in calitate de prezentator al stirilor sportive. Se presupune ca, pentru munca ei, Chapman va fi rasplatita cu un salariu de 150.000 – 250.000 ruble (3.500-4.600 de euro) pe luna.

Anna Chapman a ajuns vedeta in Rusia dupa acest scandalFoto: Captura Youtube.com

Saptamana trecuta, publicatia Life News a anuntat ca Chapman ar putea deveni prezentatoare intr-o noua emisiune de moda si style la TNT. In aceeasi zi insa, RIA Novosti a dezmintit informatia.

De la inceputul lunii octombrie, Chapman a devenit si consiliera lui Alexander Volovnik, presedintele unei banci importante din Moscova. Anna Chapman, pe care presa internationala a descris-o ca fiind o femeie fatala si "noua Mata Hari", este consilier pe probleme de inovatii si investitii al FondServiceBank de la 1 octombrie, a precizat banca intr-un comunicat.

De asemenea, la 21 octombrie, pe rafturile magazinelor a aparut un nou numar al revistei Maxim, unde consilierul presedintelui Fondservicebank a pozat in tinuta sumara si cu un pistol in mana, pentru a nu iesi din cadrul povestirilor de spionaj, si a dat un interviu, unde a vorbit despre barbati, despre planurile sale de viitor si despre secretele atractiei feminine.

"Noua Mata Hari"

Anna Chapman a fost deportata in Rusia, impreuna cu ceilalti noua agenti arestati de catre FBI. Ea este fiica unui fost agent KGB si a fost sotia britanicului Alex Chapman intre 2002-2006. Autoritatile britanice au anuntat dupa arestarea spionilor ca investigheaza daca fostul agent si-a recrutat fiica pentru serviciile secrete ruse in timp ce aceasta a locuit la Londra.

Alex Chapman a declarat ca tatal sotiei sale este un ofiter important in fortele securitatii din Rusia.

Anna Kushchenka, acum in varsta de 28 de ani, s-a casatorit cu Alex Chapman in 2002 dupa ce s-au cunoscut intr-un club de noapte din Londra. Cei doi au divortat in 2006 dar au pastrat legatura. Femeia, care avea si cetatenia britanica, s-a mutat ulterior in SUA. Autoritatile americane au acuzat-o ca a fost "un agent sofisticat al Rusiei".

Avocatul american al femeii a afirmat ca, dupa ce a fost expluzata din SUA, Chapman a sperat sa se intoarca in Marea Britanie, insa autoritatile de la Londra au anuntat ca pasaportul si cetatenia britanica i-au fost revocate. In plus, ea nu va mai fi lasata sa viziteze vreodata Marea Britanie.