Robert Kennedy Jr., nepotul fostului preşedinte american John F. Kennedy şi candidat independent la preşedinţia Statelor Unite, a suferit de grave probleme de sănătate din cauza unui parazit care i-a pătruns în creier şi i-a distrus o parte a acestuia, a scris miercuri cotidianul New York Times, transmite AFP.

Robert Kennedy JrFoto: Scott Eisen / Getty images / Profimedia

Robert Kennedy Junior este fiul fostului ministru al justiţiei şi candidat democrat la preşedinţie Robert 'Bobby' Kennedy. Potrivit New York Times, Kennedy Jr., în vârstă de 70 de ani, a suferit de importante sechele legate de prezenţa unui parazit în creierul său, transmite Agerpres.

Dezvăluirile se bazează, printre altele, pe o depoziţie a lui Robert Kennedy Jr. în cadrul unui divorţ, consultată de presă. În acest document datând din 2012, Kennedy Jr. afirmă că medicii au diagnosticat că „un vierme i-a intrat în creier, a ros o parte din el şi a murit”.

Bărbatul a mai spus că din această cauză a avut „probleme cognitive evidente”, precum şi „o pierdere a memoriei de lungă şi de scurtă durată”. Solicitată de AFP, o purtătoare de cuvânt a candidatului a confirmat că Robert Kennedy Jr. a „contractat un parazit” în timpul unei călătorii „în Africa, în America de Sud sau în Asia”.

„Problema a fost rezolvată acum mai bine de zece ani şi el este astăzi în foarte bună stare fizică şi mentală”, a afirmat Stefanie Spear, după care a adăugat: „Este rizibil să se pună la îndoială starea de sănătate a dlui Kennedy, când vedem cu cine se confruntă el” - o aluzie de-abia mascată la Joe Biden, 81 de ani, şi Donald Trump, 77 de ani.

Potrivit New York Times, Kennedy a fost şi victima unei intoxicaţii cu mercur, ce poate provoca de asemenea probleme neurologice.

Robert Kennedy Jr. a anunțat în aprilie anul trecut că intenționează să candideze la alegerile prezidențiale ce urmează să aibă loc pe 5 noiembrie.

Inițial el a anunțat că va încerca să obțină nominalizarea Partidului Democrat din care au făcut parte membrii dinastiei Kennedy, însă în octombrie anul trecut el a declarat că va candida ca independent.