Armata israeliana a anuntat luni ca fortele sale speciale au reusit sa evite producerea unui atac terorist, impuscand mortal patru palestinieni echipati in costume de scafandri, in apropiere de coastele Gazei, transmite CNN. Organizatia Al Aqsa a confirmat ca palestinenii fusesera trimisi intr-o misiune sinucigasa.

Un comunicat al Fortelor de aparare israeliene (IDF) a mentionat ca soldatii sai i-au impuscat pe cei patru palestinieni in apele din apropiere de Gaza. Armata israeliana nu a oferit insa detalii suplimentare, precizand doar faptul ca niciunul dintre militarii sai nu a fost ranit in timpul incidentului.

Fortele speciale, aflate in elicoptere, au atacat barca ce-i transporta pe palestinieni. Presupusii teroristi se indreptau spre nordul Israelului.

Fortele de securitate ale Hamas au afirmat ca patru palestineni au fost ucisi, iar cadavrele lor au fost transportate la spital. Cadavrul unui alt presupus membru al echipei de palestinieni este cautat in prezent de echipele de urgenta.

Al Aqsa, aripa inarmata a organizatiei Fatah (rivala Hamas), a confirmat ca palestinienii erau membrii sai si ca se aflau intr-o misiune sinucigasa.