Festivalul International de Film Independent ANONIMUL prezinta si anul acesta un amplu program de filme romanesti, atat in avanpremiera in Romania, cat si deja lansate in cinema. ANONIMUL 14 se va desfasura in perioada 7- 13 august la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii.

In avanpremiera in Romania si intr-o prima vizionare de public:

PERFECT SANATOS, regia Anca Damian

Un thriller de autor construit in jurul unei morti suspecte, PERFECT SANATOS este povestea unui tanar care incearca sa reconstituie ultimele momente din viata tatalui sau si astfel tulbura linistea unui oras de provincie.

Filmul va fi proiectat marti, 8 august, in Deschiderea Serii Filmului Romanesc la ANONIMUL, in prezenta regizoarei Anca Damian, a Liei Bugnar- care semneaza scenariul impreuna cu Anca Damian, a actorilor Anghel Damian - in rol principal - si Codin Maticiuc.

CAPACE, regia Sorin Marin si Tudor Seichea Marin, cu Vlad Ivanov, Adrian Titieni, Nicholas Bohor, Eugenia Bosinceanu, Adrian Paduraru, Oliver Toderita, Claudiu Istodor, Gavril Patru, Liviu Cheloiu, Diana Cavaliotti, Adina Galupa, Andrei Aradits.

Un barbat fara nume, bogat si singur, isi conduce afacerile cu autoritate si fara scrupule. Concurenta il ataca pe Bursa si barbatul isi aminteste de un joc din copilarie. Un joc cu capace de bere. O criza de inima si vestea ca e posibil sa aiba nevoie de un transplant il determină sa plece intr-un loc indepartat, unde Dunarea intalneste marea, cu oameni simpli si obiceiuri stravechi.

Filmul va fi proiectat in inchiderea editiei, sambata, 12 august, in prezenta regizorului, a actorilor Vlad Ivanov, Adrian Titieni, Adrian Paduraru, a directorului de imagine Daniel Serbanica si a unei parti din echipa.

In avanpremiera in Romania, la ANONIMUL:

ANIVERSAREA, regia Dan Chisu

Cu Mircea Albulescu in ultimul sau rol, Simona Bondoc, Razvan Vasilescu, Emilia Dobrin, Lucian Ifrim, Dana Voicu, Emanuel Parvu, Coca Bloos, Andra Chisu, Ingrid Berescu. Proiectat la ANONIMUL in prezenta regizorului Dan Chisu si a unei parti din echipa, filmul va fi lansat in cinematografe pe 11 octombrie 2017.

MARITA, regia Cristi Iftime, Romania, 2017. Debutul in lungmetraj al lui Cristi Iftime este entry-ul romanesc din Competitia de lungmetraj ANONIMUL 14 si va fi lansat in cinematografele din Romania pe 1 decembrie 2017. Cu Adrian Titieni, Alexandru Potocean, Lucian Iftime, Lorena Zabrautanu, Victoria Cocias, Andrei Hutuleac, Bogdan Dumitrache, Ana Ciontea si Ana Popescu, filmul a fost prezentat in premiera mondiala la Karlovy Vary, unde a castigat Marele Premiu al Juriului FEDEORA pentru Cel mai bun film din Competitia East of the West.

Vor fi de asemenea proiectate la Festival lungmetrajele ANA, MON AMOUR, regia Calin Peter Netzer (Romania- Germania- Franta, 2016)- Castigator al Ursului de Argint pentru montaj- Dana Bunescu, Berlinale 2017, VARA S-A SFARSIT, regia Radu Potcoava (Romania, 2016), cu Dan Hurduc, Nicholas Bohor, Crina Tofan, Serban Pavlu si Dorian Boguta; mediumetrajele CEATA, regia Adi Voicu si DEPARTARE, regia Teodora Totoiu- proiectat in prezenta actritei Irina Saulescu, precum si documentarele TARA MOARTA, in regia lui Radu Jude, ce va avea premiera internationala la cea de-a 70-a editie a Festivalului International de Film de la Locarno, in sectiunea Signs of Life, respectiv PLANETA PETRILA, in regia lui Andrei Dascalescu, in cadrul Serii HBO la ANONIMUL.

A 14-a editie a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL este un eveniment organizat de Fundația Anonimul si Asociatia FAMart.