Familia unui membru afro-american al Forțelor Aeriene americane ucis săptămâna trecută de poliție în timpul unui raid în apartamentul său din Florida (sud-est) a cerut joi să se facă dreptate, potrivit AFP.

Mașina politie SUAFoto: Kyle Mazza / Zuma Press / Profimedia

Roger Fortson, în vârstă de 23 de ani, a fost ucis pe 3 mai.

Alertată de un incident în desfășurare, poliția locală a intervenit, a declarat joi șeriful comitatului Okaloosa, Eric Aden, într-un comunicat. La fața locului, un ofițer de poliție „a găsit un bărbat cu o armă și l-a împușcat”, a adăugat el, precizând că bărbatul a decedat ulterior în urma rănilor suferite.

Cu toate acestea, Ben Crump, un avocat implicat în cazuri de violență polițienească împotriva persoanelor de culoare și care reprezintă familia tânărului, a declarat joi, într-o conferință de presă, că poliția a „dat buzna în apartamentul greșit”.

Roger Fortson se afla singur acasă, urmărind o înregistrare video cu prietena sa, când s-a auzit o bătaie violentă la ușă, a precizat avocatul, subliniind că a asistat la această „cascadă de evenimente tragice”.

După ce a încercat fără succes să identifice persoana de la ușă, Roger Fortson s-a dus să își ia pistolul, apoi, când s-a întors în sufragerie, poliția a dat buzna în apartament și l-a împușcat de șase ori, potrivit relatării sale.

Șeriful a anunțat în comunicatul său de presă că l-a suspendat administrativ pe agentul său și a precizat că poliția din Florida și Procuratura vor face anchete separate. El a cerut publicului să aibă răbdare până când se va face lumină asupra „acestui eveniment tragic”.