​VIDEO Cainii vagabonzi / ONG-uri: Eutanasierea este o afacere profitabila pentru unii. Daca ii sterilizam si ii returnam in comunitate, in 3-4 ani curatam strazile

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Joi, 7 aprilie 2011, 20:17 Actualitate | Esenţial


Cainii comunitari, o problema a Capitalei
Foto: Agerpres
Eutanasierea cainilor comunitari este "o modalitate facila si aproape imposibil de controlat in ceea ce priveste deturnarea fondurilor publice", iar legea trecuta de Comisia de Administratie Publica a Camerei Deputatilor este de fapt un pretext de afacere si nu o solutie pentru eliminarea cainilor comunitari, sustin Organizatiile pentru protectia animalelor. Singura solutie viabila lansata de ONG-uri: Maidanezii ar trebui sterilizati, cei blanzi returnati in comunitate, iar cei agresivi plasati in adaposturi speciale. "Intr-un an de zile cel putin in Bucuresti se pot steriliza toti cainii, din momentul ala in 3-4 ani nu vom avea caini pe strada", sustin ONG-urile

 • Vezi in video ce spun reprezentantii ONG-urilor despre masura de sterilizare si de reintroducere in comunitate a cainilor fara stapanOrganizatiile pentru protectia animalelor, Vier Pfoten, GIA si FNPA au sustinut, joi, intr-o conferinta de presa, ca decizia Comisiei de Administratie Publica, Amenajarea Teritoriului si Echilibrului Ecologic din cadrul Camerei Deputatilor de a lasa gestionarea cainilor fara stapan la latitudinea consiliilor locale care vor putea alege si eutanasierea patrupedelor, lasa, de fapt, loc unor posibile deturnari a banilor publici de catre anumite firme si tradeaza faptul ca deputatii "nu doresc in fapt sa rezolve problema cainilor de pe strada, preferand perpetuarea situatiei actuale".

"Eutanasia in masa este o modalitate facila si aproape imposibil de controlat in ceea ce priveste deturnarea fondurilor publice. Este evident ca toate fondurile sustrase in urma declaratiilor false - cantitati de hrana, produse farmaceutice, incinerarea cadavrelor - ajung in buzunarele autoritatilor si persoanelor implicate. O firma care traieste si face profit din afacerea cu eutanasierea, ce interes are ca aceasta problema sa fie rezolvata? Zero. Ei si-ar reduce profiturile si s-ar desfiinta", au declarat reprezentantii ONG-urilor.

"Exista o lupta acerba pentru relegalizarea eutanasiei, dar ea nu rezolva situatia, ci perpetueaza mentinerea constanta a populatiei canine in strada. Profitorii sunt toti, incepand de la hingeri, profitorii sentimentali. Care iau o plata saptamanala sau lunara pe post de taxa de protectie. Un alt exemplu de afacere, varful icebergului, este ce face firma Protan. Dupa ce mor cainii ei ajung materie prima si costul de incinerare este de 15-20 de euro pe caine. Se fac si aranjamente intre Protan si Administratorul adapostului. Un catel de 10 kg poate fi trecut usor ca unul de 50 kg si astfel se castiga bani multi. Eutanasia inseamna ca toti cei implicati castiga", a declarat Carmen Arsene de la Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA).

Cum explica ONG-urile masura de sterilizare si returnare in comunitate a cainilor vagabonzi

Intrebare HotNews.ro: Am inteles ca eutanasierea cainilor comunitari poate fi o afacere profitabila cu bani publici pentru unele persoane, dar de ce credeti ca un program asemanator de sterilizare, pe care dumneavoastra il propuneti, nu poate fi la fel de profitabil?

Raspuns din partea reprezentantilor ONG: Este o problema interesanta pe care o puneti dumneavoastra. Am avut exemple foarte clare in care, prin sterilizare, s-a redus numarul cainilor de pe strada. In Oradea, de exemplu, de la 7.000 de caini, acum s-a ajuns la aproximativ 600. Sigur ca escroci sunt peste tot. Numai ca, pana acum, noi am constatat ca in afacerea asta sunt mult mai multi escroci acolo unde sunt mai multi bani.

Raspuns 2: Cred ca va referiti la potentialul de furt care ar putea interveni si in cazul sterilizarii. Fireste, daca proiectul este gestionat la fel ca acum, mi se pare normal sa se intample. Dar in toate cazurile de acum de succes si toate cazurile in care autoritatile au apelat la sterilizare s-a facut cu ONG-urile. Si interesul nostru este sa dovedim ca aceasta solutie este cea corecta. Interesul nostru este sa raportam numerele corecte. Am nevoie ca data viitoare cand este o problema de protectia a animalelor, sa am credibilitate si sa pot spune ca eu stiu ce fac.

HotNews.ro: Sa inteleg ca dumneavoastra spuneti ca succesul unui astfel de proiect ar depinde foarte mult daca ONG-urile ar lucra cu autoritatile locale?


Rapsuns: In momentul de fata autoritatile romane sunt compromise. Sunt foarte putine localitati din Romania unde nu exista spaima hingherilor. Un primar are nevoie de un ONG care sa asigure credibilitatea si buna intentie. ONG-ul mai are si alte indatoriri. Noi informam cetatenii, le spunem ce facem, suntem transparenti.

HotNews.ro: In cat timp dispare de pe strada un caine sterilizat si returnat in comunitate?


Raspuns: Perioada medie de viata e de 6-7 ani. Valoarea asta se duce pe la 3-4-5 ani. Daca de maine incolo incepem sa sterilizam, iar intr-un an de zile cel putin in Bucuresti se pot steriliza toti cainii, din momentul ala in 3-4 ani nu vom avea caini pe strada.

HotNews.ro: Ce garantie poate da cineva ca acei caini reintorsi in comunitate nu vor deveni agresivi si nu vor musca sau agresa oameni?

Raspuns: Nu exista o garantie ca acel caine nu va musca, dar exista o garantie ca acel caine nu are nevoie sa se apare. Primul motiv pentru care un caine sau orice fiinta devine agresiv este sa-si apere propria existenta sau puii. Daca o catea nu are pui, nu are ce apara. Daca un caine nu este obisnuit sa fie agresat, nu are de ce musca. Foarte multi caini de pe strada care accidental musca sunt caini care au fost agresati de oameni si care s-au obisnuit sa raspunda la o potentiala agresivitate.

HotNews.ro: Si cainii care nu sunt agresati si alearga dupa biciclisti prin oras?

Raspuns: Cainele alearga dupa biciclete prin oras alearga de cand sunt biciclete pe lume.
E adevarat ca unii caini alearga dupa biciclete. Cainele este pe planeta asta de vreo 4 milioane de ani. Acest instinct de vanatoare nu poate sa dispara in cateva sute de ani. Tot ce se misca repede, fie ca e o bicicleta, patine cu rotile, fie ca e o pisica ei trebuie sa-l urmareasca. Sunt niste caini si asta este distractia lor, sa alerge dupa unele masini 20 de metri...

HotNews.ro: Dar asta nu e un argument pe care il puteti da unui om care vrea sa mearga cu bicicleta...

Raspuns:
Bineinteles ca nu poate sa-l accepte. Dar, exista o varianta, ma mai sperii de cainii astia inca 2-3 ani sau ma vor alerga pana cand sunt batran si nu pot sa mai merg cu bicicleta.

HotNews.ro: Problema este ca multor oameni le e greu sa accepte ca dupa ce vor fi sterilizati acei caini vor fi returnati in strada. In primele doua luni, in Bucuresti, au fost muscati de caini 1.500 de oameni. Cum pot accepta acei oameni ca inca 2-3 ani ei trebuie sa mai dea de acei caini pe strada?

Raspuns: Cainele are trei motive de a deveni agresiv. Cand e agresat, al doilea este cateaua cu pui si al treilea este in cazul masculilor in perioada catelelor in calduri. Prin sterilizare, teoretic, acest instinct de agresivitate a masculilor in calduri dispare in sase luni. Apoi dispare si problema catelelor cu pui. Singura problema care mai ramane este interactiunea omului cu acei caini. Daca eu ies afara cu un bat, iar cainii si-au luat multe bete pe spinare, nu neaparat de la mine, ci de la altii, deja devin irascibili cand ma vad cu batul in mana.

HotNews.ro: Deci, sa inteleg, aceasta problema nu se rezolva daca se reintorc cateii in strada. Ce vina are un om ca altcineva a lovit un caine si catelul sare sa-l muste pe el
?

Raspuns: Absolut nicio vina.

HotNews.ro: De ce trebuie inca doi-trei ani ca acesti caini sa nu mai fie pe strada?

Raspuns: Ca sa nu fie 20-30 de ani.

HotNews.ro: Lasand la o partea aspectul muscaturilor, totusi, multi bucuresteni se plang de cainii comunitari ca reprezinta o sursa de mizerie, excremente si de par, de exemplul in locurile de joaca pentru copii. Aceasta problema cum poate fi rezolvata?

Raspuns 1: De la cainii cu stapan, de exemplu.

Raspuns 2: Plimbati-va pe strazile Vienei si uitati-va pe unde calcati. Vina nu este a cainelui fara stapan, ci a noastra, a detinatorilor de animale care nu curata spatiile de joaca dupa ce isi plimba cainele. Este vorba de educatie. In majoritate pentru excrementele din locurile de joaca vorbim de cainele cu stapan. Cainii fara stapan se tem de oameni si nu va fi atat de nebun sa se expuna cand isi face nevoile si este vulnerabil intr-un spatiu aglomerat. In spatiile aglomerate cu locuri de joaca isi fac nevoile cainii cu stapan.

HotNews.ro: Pe multa lume nu intereseaza daca patrupedele sunt eutanasiate sau sterilizate, ci doresc sa nu le mai vada pe strada. Nu se poate gasi o solutie prin care acesti caini sa nu fie returnati pe strada?

Raspuns: Dumneavoastra realizati ce inseamna 40.000 de caini stransi in adaposturi? Lasand la o parte ce costuri insemana asta, hrana, intretinere, ingrijitori. Este o utopie si daca s-ar realiza ca intr-un vis frumos, alea sunt lagare de exterminare. Responsabilitatea ne obliga sa acceptam ca ei trebuie intorsi pe strada.

HotNews.ro: De cat timp estimati ca este nevoie ca o campanie de sterilizare se poate fi eficienta?

Raspuns: Am propus in proiectul de lege pe care l-am sustinut ca in primul an efectiv de munca sterilizarile cainilor cu detinator sa fie subventionate cu o suma fix, mica, 60 de lei, pentru a nu fi abuzuri si sa se ceara sume exorbitante. Ne dorim ca in primul an sa sterilizam toti cainii cu detinatori din Romania. Si in momentul cand toti acesti caini sunt sterilizati, sa incepem sa sterilizam si cainii de pe strazi. Dupa primul an, numarul de caini de pe strazi va incepe sa scada. Rezultatele se vor simti bine dupa 3 ani de zile. Dupa 4 ani, noi credem, problema va fi in mare rezolvata.

ONG-uri: Eutanasierea cainilor fara stapani - o metoda ineficienta si costisitoare

Referitor la masura eutanasierii cainilor fara stapan, ONG-urile spun ca aceasta nu poate fi una eficienta: "Actiunea de prindere a cainilor se desfasoara intr-un ritm lent si anevoios. Iubitorii de animale se impotrivesc si isi ascund cainii cand se organizeaza prinderi, hingherii sunt mituiti sau agresati de catre locuitorii din zona. Rata de prindere, fara sprijinul populatiei, este mult mai mica fata de rata de inmultire a cainilor ramasi. Cainii ramasi, inclusiv puii au rata de supravietuire mai mare intrucat sursa de hrana si adapost este mai bogata".

"Daca poti sa torturezi si sa ucizi un animal, cu siguranta vei face rau primului om care ti-a facut tie un rau. Promovand uciderea ca modalitate de rezolvare a unei probleme, promovam faptul ca poporul nostru devine ucigas in mod relaxat. Daca asta este societatea in care vrem sa traim, situatia este destul de trista", a spus Delia Parvu de la asociatia GIA.

Reprezentantii ONG-urilor sustin ca metoda eutanasierii cainilor a fost un "esec total" in Capitala si ca in perioada 2001-2007, pentru aceasta metoda, s-a folosit un buget de 9 milioane de euro.

"Rezulta ca pentru eutanasia unui caine s-au cheltuit peste 60 euro in timp ce o sterilizare costa 20 euro. Rata inmultirii si supravietuirii creste o data cu rata omorarii. Practic, prin metoda omorarii, nu se poate elimina mai mult de 50% din efectivul de caini dintr-o anumita arie, atata timp cat numarul lor a depasit un prag critic. Metoda sterilizarii masive si rapide, “in covor”, micsoreaza drastic rata de inmultire in timp ce procentul deceselor din cauze normale ramane constant", sustin ONG-urile.

ONG-urile au mai anuntat ca atat ele cat "si cetatenii nu mai doresc caini pe strada" si propun, ca unica solutie viabila "sterilizarea si returnarea cainilor agreati de comunitate in acelasi loc in care au fost capturati" argumentand ca "acesti caini nu se mai pot inmulti, in schimb ei vor proteja teritoriul de instalarea de noi caini fertili".

"Cainii vor trece prin fata unui expert etolog care poate sa spuna daca un catel este agresiv patologic, nu cum se prevede acum in lege ca un medic veterinar sa stabileasca acest lucru. Un veterinar nu poate decat sa insanatoseasca un catel, nu sa spuna daca e agresiv sau nu. Cainii blanzi vor fi returnati in locurile de unde au fost ridicati, iar cei agresivi vor ramane in adaposturi speciale", a declarat Kuki Barbulescu de la Asociatia Vier Pfoten.

Legea ce prevede eutanasierea maidanezilor, adoptata in Comisia de Administratie din Camera Deputatilor

Deputatii din Comisia de Administratie au avizat favorabil, marti 5 aprilie, legea ce prevede eutanasierea cainilor fara stapan, cu 16 voturi "pentru" si 6 "impotriva" (cele impotriva fiind voturile opozitiei). Proiectul de lege prevede ca animalele bolnave si cele agresive sa fie eutanasiate, iar restul sa fie cazate in adaposturi, insa decizia finala apartine Consiliilor locale. Proiectul de lege merge acum in plenul Camerei Deputatilor, care este for decizional.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

17709 vizualizari

 • +51 (61 voturi)    
  Interzicerea ONG-urilor canine (Joi, 7 aprilie 2011, 20:25)

  gigel [anonim]

  Mai bine sa interzicem ONG-urile pro-canine, a caror activitate nu a imbunatatit cu nimic viata noastra, javrele sunt tot pe strazi si sfasie zilnic o gramada de oameni, pe unii chiar ii omoara! Sau sa fie responsabile penal cot la cot cu autoritatile!
  • +42 (50 voturi)    
   Mda sterilizatii... (Joi, 7 aprilie 2011, 20:50)

   Ionut [anonim] i-a raspuns lui gigel

   dar doar cu o conditie sa le scoateti si dintii .Ii intorc in comunitate auzi la ei ii intoarceti la voi acasa .Daca aceasta comunitate nu-i accepta?Cine sunteti voi sa-i intoarceti in comunitate?
   • +20 (28 voturi)    
    Si sa le astupe fundul (Vineri, 8 aprilie 2011, 9:00)

    Heruvim [utilizator] i-a raspuns lui Ionut

    si organele de mictionare. Deci sa fie clar da? ii intoarceti inapoi atunci cand nu mai pot musca si defeca.

    Bineinteles ca metoda cu eutanasia functioneaza: cand e facuta rapid si pana la capat. Populatia care ascunde caini -> amenda penala. Populatia care ataca hingeri -> zeghe.

    Autoritatile trebuie sa dea un raspuns rapid si decisiv.
  • +22 (26 voturi)    
   mai... (Joi, 7 aprilie 2011, 21:54)

   me [anonim] i-a raspuns lui gigel

   ongurile "pro-caine" nu trebuie sa imbunatateasca viata noastra... ci cea a cainilor...
   trist e ca nici cu aia nu au facut nimic...
   noua ne ofera caini agresivi tocmai buni sa ne composteze...
   si cainilor le ofera un mediu "placut" plin de boli, frig, foamete, masini care ii mai si calca din cand in cand, si eventual custi de 1/1 pentru a se simti " ca acasa"...

   totusi probabil nu mint cand spun ca iubesc animalele, iubesc intr-adevar animalele pentru ca le aduc un venit sigur si deloc de neglijat... nu prea legal da asta e alta mancare de peste, nimeni nu se sinchiseste cu amanunte d-astea "insignifiante"
  • +23 (27 voturi)    
   sau, si mai bine... (Joi, 7 aprilie 2011, 22:01)

   unul [anonim] i-a raspuns lui gigel

   sa sterilizam ong-urile. Adica sa le "curatam" de tot. Sau macar sa nu le mai citim parerile prin presa. Oricum spun numai tampenii. Cum e si cazul de fata.
 • +49 (53 voturi)    
  eutanasiere (Joi, 7 aprilie 2011, 20:28)

  Floorin [utilizator]

  Imi pare rau, dar m-am saturat .. de 20 de ani sterilizam. Nu am observat nici o reducere a numarului lor.
 • +47 (51 voturi)    
  mai lasati-ne (Joi, 7 aprilie 2011, 20:30)

  suca [anonim]

  de 20 de ani tot eutanasiati la ei. ne musca pe capete si voi aveti timp si bani de ong-uri.
  deja avem oameni morti atacati de haite si voi aveti damblaua banului.
  sa-i luati voi acasa dar sa nu le mai dati drumul pe strada. vreau sa-mi iau bicicleta si mi-e frica ca nu o sa pot umbla cu ea pe strada din cauza cainilor.

  auzi solutii... cautam acum "expert etolog" care il psihanalizeaza pe caine si ne spune daca trebuie sa iasa pe strada sau nu. voi sunteti normali la cap???

  o gramada de samariteni tipa pt saracii caini dar nu-i vad sa ia unul acasa.

  nu sterilizati sa lasati pe strada... NU MAI VREM CAINI!!!
  • 0 (0 voturi)    
   Deja ne-am obisnuit cu animalutele, poate invatam (Joi, 7 iulie 2011, 11:07)

   MIHAI GEORGEVICI [anonim] i-a raspuns lui suca

   Deja ne-am obisnuit cu animalutele, poate invatam ceva…
   http://mcppress.ro/forum/viewtopic.php?id=122
 • +32 (38 voturi)    
  reprezentativitate (Joi, 7 aprilie 2011, 20:39)

  sinoda [anonim]

  Doresc sa stiu cine sunt acesti oameni care vorbesc, ce drept au ei sa aiba pareri in ceea ce priveste o problema de igiena si mai ales pe cine reprezinta, in afara de sponsorii lor.

  Oare cand se va infiinta o asociatie a celor muscati de animalele strazii?

  Propun sa nu ne mai lasam manipulati de indivizi platiti sa manipuleze.
 • +37 (43 voturi)    
  Vrajeala (Joi, 7 aprilie 2011, 20:41)

  HP [utilizator]

  ONG-urile se fac ca nu pricep, oricare ar fi argumtentele comparative, eutanasierea castiga prin simplul fapt ca ELIMINA PROBLEMA.

  Daca se pot face afaceri cu eutanasierea, se pot face (si se fac) si cu sterilizarea. In schimb eutanasierea face ca acei caini vagabonzi sa DISPARA.

  ASTIA CHIAR NU PRICEP ?!?!?

  Domnilor, doamnelor !!! NU VREM MILA SI INGADUINTA !! NU NE INTERESEAZA TEORIA DUMNEAVOASTRA FATA DE ANIMALE !!!

  Vrem sa crape. Scurt. Sa dispara. Sa ni se redea orasele inapoi.

  Vrem cainii vagabonzi E-LI-MI-NATI.
  • -3 (3 voturi)    
   Aiurea (Sâmbătă, 9 aprilie 2011, 9:23)

   Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui HP

   Daca lasi locul liber, vin alti caini in locul alora omorati. Nu poti sa omori caini suficient de repede incat sa nu puiasca unii dintre ei, si puii se raspandesc in teritorii neocupate.

   Daca vrei sa scapi de ei, faci cum zic ONG-urile: ii sterilizezi, sa nu poata face pui, si-i lasi sa ocupe locul in continuare. Bolile, vremea nasoala iarna, lipsa de hrana tot ii termina in cativa ani. Da' daca fenomenul se intampla pe tot teritoriul orasului, in vremea asta orice caini nesterilizati ar face pui, puii n-au sanse de supravietuire - nu gasesc teritoriu liber in care sa fie tolerati. De-aia, cand mor cainii sterilizati de uzura, nu mai are cine le lua locul.

   In cu totul alt domeniu, mecanismul se practica in SUA. Aia au ceva probleme cu ceva tantari, prin Florida, cred. E, oamenii cresc anual cateva zeci de milioane de tantari sterili, dupa care le dau drumul. Tantarii sterili se imperecheaza cu tantarii salbatici si fecunzi, da' din ouale rezultate nu ies larve. In felul asta, populatia de tantari e tinuta sub conrol. (Chestie care m-ar bucura s-o faca si primariile noastre, in loc sa imprastei chimicale gramada peste orase.) Gandeste-te matale ce-ar insemna sa incerci sa prinzi si sa eutanasiezi toti tantarii din oras.
  • -4 (4 voturi)    
   Aiurea (Sâmbătă, 9 aprilie 2011, 9:32)

   Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui HP

   Daca vrei sa scapi de cainii vagabonzi, poate merita sa gandesti putin, in loc sa te isterizezi si-atat. Sa scapi de cainii vagabonzi omorandu-i e un fel de munca sisifica, care n-ajunge niciodata la final.

   Daca lasi locul liber, vin alti caini in locul alora omorati. Nu poti sa omori caini suficient de repede incat sa nu puiasca unii dintre ei, si puii se raspandesc in teritoriile eliberate prin omorarea cainilor initial traitori acolo.

   Ca sa scapi de cainii vagabonzi prin eutanasiere, tre' sa-i prinzi pe toti sa zicem in interval de doua saptamani. Asta e o chestie imposibila din punct de vedere logistic. Nici macar daca trimiti vanatori pe strada sa-i impuse nu reusesti sa gasesti si sa impusti toti cei peste 50 000 de caini din Bucuresti in doua saptamani. Daca nu reusesti treaba asta, dupa doua saptamani o sa ai surpriza ca unde ai impuscat tot in urma cu o saptamana au inceput sa apara pui facuti de caini din zone inca necuratate.

   Daca vrei sa scapi de ei, faci cum zic ONG-urile: ii sterilizezi, sa nu poata face pui, si-i lasi sa ocupe locul in continuare. Bolile, vremea nasoala iarna, lipsa de hrana, oamenii intoleranti fata de caini tot ii termina in cativa ani. Da' daca fenomenul se intampla pe tot teritoriul orasului, in vremea asta orice caini nesterilizati ar face pui, puii n-au sanse de supravietuire - nu gasesc teritoriu liber in care sa fie tolerati, ii gonesc sau ii omoara cainii sterilizati care deja ocupa teritoriul. De-aia, cand mor cainii sterilizati de uzura, nu mai are cine le lua locul.

   Ca sa-ti dai seama cat de eficient e mecanismul, gandeste-te cati caini vagabonzi exista la tara: nici unul. Lumea nu-i hraneste, toate curtile sunt ocupate, daca cainii ies din sat ii omoara pradatorii salbatici.

   Parerea mea insa e ca nu ajunge sterilizarea. Daca nu se introduce obligativitatea implantului de microcip cuplata cu amenzi grave pt. abandon, in cativa ani populatia de caini vagabonzi se reface.
   • 0 (0 voturi)    
    Aiurea la Aiurea (Vineri, 15 aprilie 2011, 23:32)

    Wader [anonim] i-a raspuns lui Eu the first

    Dude, cine te-a convins? Ramayana si Mahabharata? Tu esti ok asa in general?

    Iti accepti soarta, mizeria, infectia de pe strazi cauzata de patrupede, oameni muscati, cativa morti (scuzabil pentru cei ca tine). Sistemul tau de valori mai poate accepta asa ceva sau al tau e defect?

    "Ii sterilizezi si-i lasi sa ocupe locul in continuare" - tu te auzi ce spui?????
    Instinctul de aparare a teritoriului care nici nu a fost amintit de prietenii tai iti spune ceva?

    Te rog frumos, trezeste-te!
 • +30 (36 voturi)    
  ce..... (Joi, 7 aprilie 2011, 20:53)

  soso [anonim]

  eu cred ca ar trebui intrebati oamenii de rand ce vor, cei care traiesc cu adevart viata de zi cu zi prin orase, nu cei care prin tot felul de titulaturi pompoase cu "patru labe" si alte denumiri iritante , care toata ziua albesc banii unor looseri prin diferite birouri !!!! mai terminati naibii odata cu protectia animalelor! luati-va si sobolanii din gunoaie pe cap, ca si alea au suflet si alea sunt jucause!! de ce acceptati ca alea sa moara otravite???? luati-le si pe alea in casele si ong-urile voastre!!!
  • 0 (0 voturi)    
   oamenii de rand? (Marţi, 26 aprilie 2011, 20:31)

   Gabi [anonim] i-a raspuns lui soso

   In tara asta oamenii de rand ar trebuii intai bagati in puscarie .... apoi intrebati de sanatate. Tara asta este cum este din cauza puscariasilor de rand tolerati in libertate pentru simplul motiv ca sunt prea multi. Legile nu sunt facute sa fie viata comoda unor puturosi. Legile trebuie sa asigure normalitatea. Uciderea unor fiite aflate in strada din cauza unor puturosi nu este normal !
 • +27 (33 voturi)    
  Africa (Joi, 7 aprilie 2011, 20:54)

  Me [anonim]

  Nu se mai poate cu caini pe strada, voi intelegeti? Cand va mai apucati de conferinte de presa, taiati subiectul asta de pe lista si vorbiti despre binele cainilor si ce vreti voi, dar NU PE STRADA.
 • +26 (32 voturi)    
  .... (Joi, 7 aprilie 2011, 20:57)

  Bulan [utilizator]

  Niste mincinosi ordinari.Auzi li se pare normal sa ii reintoarca pe strada dar nu-si asuma vina daca acestia musca oamenii.
  Si un caine nu musca doar daca este agresat,motivele sunt mult mai numeroase:stresat,infometat,suferinta...etc!
 • +27 (35 voturi)    
  incredibil (Joi, 7 aprilie 2011, 20:58)

  rakkone [utilizator]

  Deci daca sunt eutanasiati nu scapam de ei pentru ca exista oameni care arunca altii pe strada si eutanasiem degeaba, vai ce criminali suntem. Daca doar ii sterilizam dar ii lasam pe strada atunci nu vor mai exista oameni care ii arunca pe strada si vor disparea singuri ca zapada in martie. Apai astia or sunt ei idioti ori ne cred pe noi idioti.
  Asta una la mana. Doi la mana, ce o fi mai simplu si mai ieftin, o injectie si kaput; sau adunat javra, dusa la un spital, sedata, operata, tratata medicamentos sa nu faca infectii, tinuta o perioada sa se intremeze, trimisa din nou pe strada. Oare cine castiga mai mult, unul care eutanasieaza sau unul care are interes sa aiba in permanenta ce "steriliza"? Repet, astia or sunt idioti ori ne cred pe toti idioti.
  • +9 (13 voturi)    
   Alt motiv (Vineri, 8 aprilie 2011, 11:01)

   bobo21 [utilizator] i-a raspuns lui rakkone

   ei spun ca la eutanasiere se fura, insa cine-mi garanteaza ca nu se fura si la sterilizare?

   Macar la eutanasiere se trage un singur tun si gata. La sterilizare se va fura continuu, fiindca nu vom scapa niciodata de maidanezi.
   • -2 (2 voturi)    
    not true (Marţi, 26 aprilie 2011, 20:35)

    Gabi [anonim] i-a raspuns lui bobo21

    La sterilizare se pot atrage fonduri private, castrarea se face cu implantarea unui crotal cu numar de identificare, care poate fi urmarit ! Eutanasia se poate face pe hartie: se iau 5 caini si se trece ca au fost eutanasiati 100 ... se face cenusa .. si ia demonstreaza tu cati au fost cu adevarat eutanasiati ?
    Hai sa fim seriosi ... sunteti doar niste psihopati sadici care vreti sa fie cainii omorati ... vi se rupe voua de rezultate concrete. Frustrarea e boala nationala .. di nou suntem prea multi ca sa fim tratati !
  • +5 (9 voturi)    
   Daca aduni toate cele... (Vineri, 8 aprilie 2011, 11:10)

   Mihai [anonim] i-a raspuns lui rakkone

   Ei zic cam asa:
   Sterilizare: prins, anesteziat, operat (sala de operatie mobila), dat drumul = 20E (nu zice nimic de recuperare, tinut in adapost, etc)

   Euthanasiere: prins, tinut in adapost 1-2 sapt (costuri cu mancare, curatenie, etc), euthanasiere, incinerare = 60E.

   Din ce-am mai citit, "alocatia" pt un catel din asta e mai mare decat pt un bolnav in spital. Iar tipa da examplul cu incinerarea. Bineinteles ca se pot umfla preturile, d-aia trebuie licitat acest serviciu. Nu facute contracte pe ochi frumosi.

   PS: a da, si mai sugereaza si ca pe aia agresivi sa-i tina la "pension" pe viata. Macar pe aia daca tot ii declara agresivi sa-i termine.
  • 0 (0 voturi)    
   da (Marţi, 26 aprilie 2011, 20:33)

   Gabi [anonim] i-a raspuns lui rakkone

   Daca acum cand e plin orasul de caini, oamenii nu au nici o problema sa abandoneze altii .. sa ne dam seama cati vor abandona atunci cand nu va mai fi aceasta presiune asupra lor !
 • +27 (33 voturi)    
  cred ca... (Joi, 7 aprilie 2011, 20:58)

  dvo666 [utilizator]

  ... orice om normal nu tine neaparat sa vada caini eutanasiati, dar ce ne facem cu faptul ca is violenti (cainii) si as vrea sa fie macar o data, iubitorii de caini, in situatia in care am fost eu in cateva nopti cand din cauza navetei si a cainilor pentru un drum de 5 minute pe jos eram nevoit sa arunc banii pe taxiuri... daca eutanasierea cainilor fara stapan ne va scapa de pericole atunci cred ca e un lucru bun si imi pare rau, da' asta e, pentru OMG-istii care cheltuie bani degeaba ocunduse cu "iubitul de caini fara stapan"
 • +26 (30 voturi)    
  Un referendum (Joi, 7 aprilie 2011, 20:59)

  Eu [anonim]

  De ce nu se face un referendum national pe tema asta?
  Sa se termine odata cu acest subiect.
  Si daca va trebui sa-i suportam... tot suportam atatia caini alesi.... ii vom suporta si pe acestia cu 4 picioare ;)
  • +14 (20 voturi)    
   Corect (Joi, 7 aprilie 2011, 21:36)

   gigi [anonim] i-a raspuns lui Eu

   Referendum! Si nu cer decat legea care se aplica in alte tari luate ca etalon de civilizatie pe aceasta problema.
 • +17 (21 voturi)    
  Eutanasiere (Joi, 7 aprilie 2011, 21:00)

  Gogu [anonim]

  Eu am observat ca unde stau....in loc sa se diminueze numarul lor ei s-au inmultit...adica daca acum vreo doi ani erau cam 3 caini pe o distanta de 7-8 sute de metri, acum sunt peste 12.....si toti cu cercei in urechi...nu mai spun ca deja au muscat cativa oameni......si banuiesc ca peste tot e la fel.....eu sunt pro EUTANASIERE....iar organizatiile le pot adopta ele sa-i creasca daca vrea sa-i salveze!
 • +12 (16 voturi)    
  modelul propus de ONG-uri... (Joi, 7 aprilie 2011, 21:04)

  UnCapsunarCanadian [anonim]

  Se practica/a fost folsit in vreo tara ori urmeaza sa fie experimentat in Romania?
 • +15 (19 voturi)    
  De acord cu asta: (Joi, 7 aprilie 2011, 21:08)

  Nistertoller [utilizator]

  "O firma care traieste si face profit din afacerea cu eutanasierea, ce interes are ca aceasta problema sa fie rezolvata? Zero. Ei si-ar reduce profiturile si s-ar desfiinta"

  Pe cand, desigur, o firma care sterilizeaza cainii n-ar face in ruptul capului profit si are tot interesul sa rezolve problema, dupa cum am observat cu totii in ultimii ani. Apropo, oare ce s-ar intampla cu OEnGeurile daca n-ar mai fi maidanezi? Si inteleg ca peste 3 ani iar n-or sa mai fie maidanezi.
 • +18 (22 voturi)    
  eutanasierea cea mai buna idee (Joi, 7 aprilie 2011, 21:11)

  viorel [anonim]

  Sterilizarea este o pierdere de timp. S-a tot facut si nimic, cainii comunitari se inmultesc, suntem muscati pe strada si nimic nu se intampla. Tot astept sa vad cainii comunitari disparand, dar in fiecare an vad alti catei.. Eutanasierea e cea mai buna idee, shi cine se plange... sa ii ia acasa.
 • +15 (19 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 7 aprilie 2011, 21:11)

  [anonim]

 • +17 (19 voturi)    
  e evident ce faceti (Joi, 7 aprilie 2011, 21:26)

  gatacu minciuna si cu ong [anonim]

  Aduceti caini de la tara ii sterilizati va luati bani pe asta si apoi le dati drumul pe strada sa ne manance pe noi ca legea va permite. Eu nu am mai vazut de un an de zile caine NESTERILIZAT desi nu am vazut pe nimeni sa prinda un caine sa-l duca la sterilizat si nici nu am auzit pe nimeni...O afacere primitiva dar transformata in industrie. Ne musca, latra toata noaptea,urineaza pe masini etc.. nu e locul lor aici!
  • +10 (14 voturi)    
   Ii sterilizeaza pe naiba (Vineri, 8 aprilie 2011, 11:04)

   bobo21 [utilizator] i-a raspuns lui gatacu minciuna si cu ong

   Langa blocul meu o catea isi crestea anul trecut linistita cei trei pui, desi cica a fost sterilizata de Vier Pfoten (daca e sa dam crezare etichetei atasata de ureche).

   Probabil va mai face doua serii de pui si anul asta (daca nu o omoara colesterolul, la cata mancare ii dau babele cu pensia mica).
 • +13 (17 voturi)    
  De ce? (Joi, 7 aprilie 2011, 21:32)

  Alecu [anonim]

  Daca aceste ONG-uri, sau acestor oameni chiar le pasa de cainii astia, atunci sa-i adune ei de pe strada si sa-i tina la ei in curte, nu?
  Cit traieste un caine? 12-16 ani? Deci imposibil sa scapam de caini in 3-4 ani, chiar daca ii sterilizam pe toti. Chestia cu sterilizatu, e imposibil sa-i sterilizezi pe toti, la fel cu autanasierea, e imposibil sa-i eutanasieze pe toti.
 • +14 (20 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 7 aprilie 2011, 21:32)

  [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
   ! (Marţi, 26 aprilie 2011, 20:45)

   Gabi [anonim] i-a raspuns lui

   Da fieste ONG-urile care fac ce fac din banii lor cat pot si ele trebuie bagate in puscarii. Toti ciobanii veniti la oras care nu isi sterilizeaza animalele si aurnca an de an puii pe strazi ... aia trebe tinuti in puf .. ba sa li se dea si o medalie !
   Voi nu pricepeti ca ONG-urile nu au datoria sa va faca voua un bine. Ele fac ce fac in limita fondurilor si oamenilor de care dispun. Cati dintre voi ati fost sa faceti voluntariat la UN ONG? Cati ati donat 1 LEU unui ONG? Nici unul din voi nu a facut asa ceva ... dar cu totii aveti pretentii ! Cat de tipic romansec !
 • +15 (19 voturi)    
  miselie (Joi, 7 aprilie 2011, 21:36)

  ion [anonim]

  Fundatiile si asociatiile astea pt. protectia animalelor, care se ,,vand" crestine si pline de frica de D-zeu, au sarit de fund in sus cand a fost vorba de eutanasierea cainilor ( caci le-ar disparea fondurilor ce le primesc de-a moca, si atunci nu ar mai huzuri pe bani publici), dar cand e vorba de eutanasierea poporului roman prin reforma genocida din sanatate tac malc. E normal, de aici nu le iese nimic
 • +14 (18 voturi)    
  poveste (Joi, 7 aprilie 2011, 21:38)

  Vuck [utilizator]

  Povestea asta cu sterilizatul o auzim de cand era Basescu primar general. N-ati facut-o sau nu v-a iesit asa ca nu va mai credem. Am ajuns in Bucuresti sa ne ferim de caini precum caprioarele de lupi in padure.
  De ce nu vine BB sa-i ia cu in Franta pe toti ?
  • +5 (9 voturi)    
   Fiindca (Vineri, 8 aprilie 2011, 11:05)

   bobo21 [utilizator] i-a raspuns lui Vuck

   in Franta, maidanezii... sunt eutanasiati.
 • +14 (18 voturi)    
  ONG... (Joi, 7 aprilie 2011, 21:43)

  Raluca [anonim]

  oengeurile astea au avut tot timpul din lume sa faca ceea ce vor sa faca acum...dar si-au dovedit ori incompetenta ori faptul ca iubesc mai mult banii decat animalele...
  Oricum, exista o regula de baza: drepturile animalelor inceteaza in clipa in care incalca drepturile omului. Punct.
 • +13 (17 voturi)    
  ONG-uri profitoare (Joi, 7 aprilie 2011, 21:47)

  D [anonim]

  ONG-istii astia isi cresc cainii in strada pe bani publici si cu pretul terorii noastre si a copiilor nostri. Vrem orasele noastre inapoi!
 • +13 (17 voturi)    
  evident... (Joi, 7 aprilie 2011, 21:47)

  me [anonim]

  si sterlizaea este dovedis stiintific ca nu poate fi folosita pentru a furat bani?!
  intreb si eu...
  ce face banii de eutanasiere atat de usor de furat si cei de sterlizarea atat de greu?!?!?!
  eutanasierea "curata strazile" ACUM, pe cand sterlizarea o face peste niste ani... si pana atunci cainii pot musca in liniste...
  oricum ONGurile vor face scandal pana cand se va opri eutanasierea si apoi vor "uita" de sterlizarea si se vor trezi peste cativa ani cand va fi adusa din nou in prim plan eutanasierea. asa a fost si data trecuta!
  d c se insista pe faptu ca e inuman, cand toate tarile civilizate o fac? sa nu uitam ca majoritatea ongurile (Serioase) din strainatate o fac...
  pe langa asta e inuman sa ii eutanasiezi, dar nu e inuman sa-i lasi in strada sa moara de frig si de fgoame si sa fie mutilati de masini...
  mari iubitori de animale, ce sa zic...
 • +15 (19 voturi)    
  . (Joi, 7 aprilie 2011, 22:00)

  Rromanika [anonim]

  Cretinoizii astia nu inteleg ca lumea s-a saturat de javre pe strada. Asa cum spune mai toata lumea aici, "sterilizarea" inseamna ca vom fi mulsi de bani la nesfarsit de acesti "binefacatori" ai animalelor. S-a tot "incercat" in acesti ani dar nu s-a rezolvat nimic. Imi plac animalele dar cand deja imi este teama sa merg pe strada pentru ca s-ar putea sa fiu muscat din senin asa cum era sa se intample chiar zilele trecute ( si mai eram si cu copilul ) cred ca deja am depasit o limita.
 • +14 (16 voturi)    
  Nu este la fel? (Joi, 7 aprilie 2011, 22:04)

  Jeu [utilizator]

  Mie si sterilizarea mi se pare la fel de nemiloasa ca si uciderea, pe un om daca il sterilizezi cand este tanar este ca si cum l-ai omora, nu mai poate avea o familie, devine un vagabond fara un scop in viata,si probabil multi ar prefera sa moara decat sa fie sterilizati. Chiar nu pricep de ce trebuie sa-i gadilam atata la oua pe acesti dulai. As fi de acord sa-i sterilizam pe astia mai mici care nu sunt periculosi dar maidanezii astia mari si rai mi se pare o tampenie sa-i mai suport pe strazi inca 10-15 de ani pana vor muri de batranete, nu cred ca vor muri in 3-4 ani fiindca asa zice asociatia cutu-cutu sau mai stiu eu care.
 • +15 (19 voturi)    
  ong-isti, sunteti penibili!!!! (Joi, 7 aprilie 2011, 22:22)

  stefan [anonim]

  Am citit cu mare atentie raspunsurile ong-istilor si am constatat ca astia ne cred extrem de prosti. Cum poti da un astfel de raspuns: "... ma mai sperii de cainii astia inca 2-3 ani sau ma vor alerga pana cand sunt batran si nu pot sa mai merg cu bicicleta".
  Astia sunt normali la cap?! Este de neacceptat ce se intampla!
  Oameni buni, asta inseamna incalcarea cu nerusinare a drepturilor omului. Nu trebuie lasati sa ne batjocoreasca in felul asta. Ar trebui sa iesim in strada si sa-i fortam sa voteze legea care sa oblige autoritatile sa stranga cainii vagabonzi.
 • +14 (18 voturi)    
  da eutanasierii (Joi, 7 aprilie 2011, 22:27)

  Andrei [anonim]

  Eu vreau sa ma plimb cu bicicleta acum, nu peste 3-4 ani.
 • +14 (18 voturi)    
  Eutanasiere imediata (Joi, 7 aprilie 2011, 22:43)

  Leo [anonim]

  Ong-urile canine ne duc cu vorba. In 20 de ani nu au rezolvat nimic. Comunitatea mea nu doreste caini pe strada. iubitori de caini, dati dovada de responsabilitate ai luati cainii de pe strada la voi acasa.

  O sa votez primar pe cel/cea care este pentru eutanasiere.
  • +8 (12 voturi)    
   Gresit (Vineri, 8 aprilie 2011, 9:14)

   Heruvim [utilizator] i-a raspuns lui Leo

   Trebuie sa NU votezi primarul/parlamentarul care are caini in strada la momentul votului. Degeaba iti promite un primar dupa patru ani de mandat ca se va ocupa de caini data viitoare. Prea tarziu.

   Unii oameni organizati cat de cat pregatesc deja o campanie chiar inainte de alegerile de la primarie. Daca legea nu trece muuuuulti primari nu mai pupa fotoliul. Va fi jale pentru primari si parlamentari trebuie sa ma credeti pe cuvant.

   In plus, cine voteaza impotriva legii in Parlament se va bucura de o campanie gratuita de imagine care ii va distruge practic sansele de a acceda din nou in Parlament. Se aude USL? La votul asta nu merge sa ne fraieriti ca votati impotriva doar pentru ca sunteti in opozitie. Ori aratati ca va pasa ori va facem KADO o campanie de imagine negativa.
   • +7 (9 voturi)    
    -cainii-vagabonzi-ong-uri-eutanasierea-este-afacer (Vineri, 8 aprilie 2011, 12:55)

    Varvara [anonim] i-a raspuns lui Heruvim

    Sustin eutanasierea.
    Vreau sa spun ca acesti caini devin agresivi si in prezenta persoanelor care ii hranesc.E cazul meu.Am fost muscata de un caine in prezenta vecinei care-i hranea.Fara sa latre, a lasat mancarea si a venit pe la spate si m-a inhatat de pulpa piciorului.Medicii au spun ca asa simt ca-l protejeaza pe cel care-i hraneste.
    Deci SA DISPARA DE PE STRAzi.ACUM.
 • +15 (19 voturi)    
  asta e maxima... (Joi, 7 aprilie 2011, 22:44)

  keano [anonim]

  HotNews.ro: De ce trebuie inca doi-trei ani ca acesti caini sa nu mai fie pe strada?
  Raspuns: Ca sa nu fie 20-30 de ani.

  raspunsul denota o iritare vadita... obraznicia si tupeul par la ele acasa...
 • +15 (19 voturi)    
  sustin curatenia, eutanasierea generala (Joi, 7 aprilie 2011, 22:47)

  rov [utilizator]

  De 20 de ani tot primim educatie de la ONG-uri, rezultatul- s-au inmultit fantastic caini, ciorile si sobolanii mari de oras !
  • +3 (7 voturi)    
   Interesant... (Vineri, 8 aprilie 2011, 12:53)

   CD [anonim] i-a raspuns lui rov

   Nu stiu ce legatura vezi tu intre ciori si ONG-uri, nici cum s-ar putea scapa de primele -- altfel decat prin taierea tuturor copacilor din oras, o initiativa probabil normala in Bucurestii zilelor noastre si care se va bucura de fierbinti adeziuni din partea dezvoltatorilor imobiliari.
   Insa sunt mai interesat de partea cu sobolanii; unde i-ai vazut, si inca multi si mari?
   Chiar vorbeam zilele trecute cu cineva si ne aminteam cat de multi erau in anii 80; comparativ cu acei ani, acum sunt putini. Concluzia la care-am ajuns a fost ca, de fapt, cainii...
 • +16 (20 voturi)    
  Ce facem? (Joi, 7 aprilie 2011, 22:55)

  MiZ [anonim]

  Scopul principal al ONG-urilor e sa mentina cat mai multi caini pe strazi pe o perioada cat mai indelungata (la infinit, de preferinta) fiindca asa fac ei bani.
  Trebuie sa ne organizam si noi pentru a le da un raspuns pe masura.
  http://groups.yahoo.com/group/antimaidanezi/
 • +14 (18 voturi)    
  ONG-uri de papat bani aiurea (Joi, 7 aprilie 2011, 23:26)

  BartSimpson [utilizator]

  Tovarasii de mai sus bat campii intr-un mod revoltator. Cainele poate deveni agresiv dintr-un motiv fff simplu. Isi apara "teritoriul". De regula, acest spatiu este legat de locul in care ii se da de mancare. Si dupa cum stiti, sunt hraniti chiar la intrarea blocului (sau pe langa). Ideea e simpla: te cunosc si-mi dai de mancare .. esti ok, dau din coada. NU ? Ghinion. Ce cautai tu ca strain sa intri in blocul ala ? Stai la tine acasa ... Concluzia: nu se va rezolva nimic, nu va faceti sperante ... eu nu vad decat o singura rezolvare: peste 2-3 ani oamenii (si aici ma refer la cetatenii exasperati) vor rezolva singuri problema cainilor. Cum ? Intr-un mod in care acesti presupusi iubitori de caini (a se citi ong-uri care papa banii aiurea) si-ar fi dorit eutanasierea ...
 • +15 (19 voturi)    
  Cum ramane cu teritoriul? (Vineri, 8 aprilie 2011, 0:34)

  Arh [anonim]

  Desteptul de la ong care a dat aceste raspunsuri a omis un "mic amanunt". Prin sterilizare dispare agresivitatea sexuala, dar cum ramane cu agresivitatea teritoriala? Pe asta o tinem sub pres? Cainii isi apara teritoriul (ca de asta exista rase "de paza") si cand acest teritoriu este spatiu public, ce ne facem? Am caine, il iubesc, il ingrijesc, il tin pe proprietatea mea, insa de plimbat il plimb pe strada, in spatiu public!!! In lesa. Vreau sa-mi pot plimba cainele fara teama ca incalc teritoriul haitei x sau y si risc sa ma aleg cu o vizita la veterinar sa-mi coase cainele muscat sau la spital ca sa ma coase pe mine. Sa incerce domnul ong-ist sa-si plimbe cainele pe la televiziune, pe Pangratti, sa vedem cum ii e. Trebuie sa astept 3-4 ani ca sa ne plimbam in siguranta? Sa plec mai des in strainatate ca sa fac plimbari?? Penibil!!! Uite cine vorbeste de etologie... Imi e mila de cainii de pe strazi, dar pana la urma il iubesc mai mult pe al meu.
 • +11 (15 voturi)    
  ong-urile pentru protectia cainilor (Vineri, 8 aprilie 2011, 6:38)

  emiliescu [anonim]

  cred ca e clar pentru toata lumea ca daca dispar cainii dispare si domeniul de activitate al acestor ong-uri. disparand domeniul de activitate, dispar si banii. banii sunt motivul principal pentru care ong-urile trag cu dintii de caini. praful asta aruncat in ochii tuturor, cu "iubitul cainilor" este o mare fasaiala: nu scot capul in lume decat atunci cand cainii sunt amenintati. au avut 10 ani la dispozitie sa sterilizeze cainii, sa vina cu solutii, sa arate ca isi merita banii dar au preferat sa suga bani si sa stea cu mainile in san.
  da, eutanasierea cainilor e o decizie radicala si nu sunt 100% de acord cu ea dar daca "capetele luminate" ale tari au considerat ca e sigura si cea mai rapida solutie iar ONG-urile nu pot da ca solutie alternativa altceva decat povesti si basme, atunci eutanasiere sa fie.
  sunt convins ca nu e nimeni de acord sa-si ocoleasca inca 3 ani, de frica cainilor, blocul, strada, cartierul pentru a ajunge acasa, asteptand sa moara cainii.
 • +9 (13 voturi)    
  De cand ne impun deciziile lor???? (Vineri, 8 aprilie 2011, 7:47)

  ONG urile sa ia toti cainii in grija lor [anonim]

  Propun sa ia cei de la ONG toti cainii vagabonzi. De cand obligativitatea de a suporta deciziile lor proaste? Lumea vrea disparitia cainilor vagabonzi de pe strazi care sunt un factor de stres, de pericole si boli. Intelegeti odata pentru totdeauna. Trimiteti le toate comentariile cetatenilor referitoare la acest subiect poate se trezesc la realitate. Cu ce drept vor sa ne impune deciziile lor proaste?
 • +13 (17 voturi)    
  ce sa caute domnule, cainii pe strazi? (Vineri, 8 aprilie 2011, 8:21)

  nedumerit [anonim]

  In fiecare dimineata, gasim excremente de caine pe strazi, spatii verzi, spatii comune.
  Sunt productiile cainilor maidanezi si ale cainilor crescuti la bloc. Ce inseamna asta? Iubitorii de animale trebuie sa si-i ia acasa (la curte, ca sa deverseze acolo dejectiile, in in spatiile comune)! Avem copiii. Chiar nu va e rusine?
 • +10 (14 voturi)    
  Ploiestiul este asediat de caini!!! (Vineri, 8 aprilie 2011, 8:42)

  Vaccin T [anonim]

  In Ploiesti se planteaza panselute pentru bucuria cainilor fara stapan care au exclusivitate in parcuri.
  Impresia generala este ca tot ce se face este pentru binele cainilor, in consecinta propun ca denumirea orasului sa fie schimbata in Câinesti.
 • +12 (16 voturi)    
  ... (Vineri, 8 aprilie 2011, 9:22)

  cvi [utilizator]

  Eu acord votul meu neconditionat oricarui primar care va reusi sa rezolve problema, intr-un fel sau altul, lasand strazile fara caini.
  Pentru urmatoarele 2 mandate cel ce va face acest lucru va obtine votul meu. Poate sa puna borduri triple sau sa cumpere sute de ceasuri de aur, votul meu il are oricum.
  Cainii de pe strada sunt in Top 3 probleme ale Bucurestiului.
  • +9 (11 voturi)    
   Ba chiar in Top 1 (Vineri, 8 aprilie 2011, 10:00)

   Heruvim [utilizator] i-a raspuns lui cvi

   Arunca o privire pe harta lu' madam udrea si ai sa vezi ca problema cainilor depaseste cu mult alte probleme in Bucuresti (chiar si locurile de parcare).

   Poti sa votezi si tu: http://www.elenaudrea.ro/bucurestiometrul/#statistici
   • +7 (11 voturi)    
    thks (Vineri, 8 aprilie 2011, 11:31)

    cvi [utilizator] i-a raspuns lui Heruvim

    Da, mi s-au confirmat banuielile.
    Am votat si eu, in calitate de actual purtator al unei perechi de blugi "capsate" de un caine maidanez.
 • +9 (13 voturi)    
  Tara aberatiilor legislative si nu numai. (Vineri, 8 aprilie 2011, 9:23)

  Normalitate [anonim]

  Am citit cu greu aceasta mizerie de interviu si raspunsurile puerile pe care ong-ul respectiv le-a dat.
  Trebuie sa fi cel putin retardat mintal sa spui ca problema javrelor se rezolva numai prin serilizare si reintoarcere in strada.Aberatii dupa aberatii.Se incalca drepturi constitutionale ale cetateanului prin lasarea in libertate a cotarlelor si ong-ul vine si sustine ca :este instinctul de vina, asta e motivul pt. care alearga dupa oameni.Pai atunci trebuie curatate strazile.Nu stiu de ce autoritatle care ar trebui sa reprezinta interesul majoritatii nu grabesc schimbarea acestei legii idioate.
  Intr-o democratie reprezentantii statului nu pot conduce in interesul unei minoritati in detrimentul evident la majoritatii.Eu unul nu vreau sa mai vad javre pe strada.Ce se intampla ulterior cu ei nu ma priveste este treaba autoritatilor abilitate in acest sens.
 • +8 (12 voturi)    
  Sterilizarea e o mare afacere si o mare minciuna (Vineri, 8 aprilie 2011, 9:33)

  Bulldog [anonim]

  Sa se faca referendum in Bucuresti.
  Cine e pentru eutanasiere si cine e pentru sterilizare.
  Ce tot o intindem la dezbateri din cauza unor nemuscati (inca!) !!!
 • +9 (13 voturi)    
  inadmisibil (Vineri, 8 aprilie 2011, 9:47)

  miha [anonim]

  Mi se pare o mare lipsa de bun simt sa raspunzi la intrebarea legata de alergatul dupa biciclete - ca lasa te mai alearga 2-3 ani si scapi. Oare persoana in cauza e constienta ca dc te sperii cand alearga cainele dupa tine si pierzi un pic controlul bicicletei poti ajunge in fata unei masini?! Oamenii astia sunt inconstienti. Acum zic ca ii sterilizeaza pe toti intr-un an, dar pana acum de cand exista in Romania..de atatia ani, de ce nu au rezolvat problema- un mare bullshit! Toate raspunsurile sunt oferite in bataie de joc, de pe o pozitie de asa-zisa superioritate, ca asta se citeste printre randuri. Domnilor sper sa se aprobe legea aia o data si sa scapam de javrele astea de pe strada. Eu personal sunt hotarata ca daca ma mai ataca vreun caine o sa am grija sa ii fac de petrecanie. Pana acum am tot asteptat autoritatile dar daca autoritatile sunt oarbe in fata evidentului, o sa fac eu ceva. Si apropo, alta ineptie: dc un caine e sterilizat, cica nu mai e agresiv! Alt bullshit - ii invit in Crangasi pe minunatii ONG-isti sa vada haitele sterilizate cum sar la biciclisti si la oameni seara sau dimineata devreme. Inadmisibil!
 • +8 (12 voturi)    
  demagogie (Vineri, 8 aprilie 2011, 10:21)

  benicio [utilizator]

  "Perioada medie de viata e de 6-7 ani". Hai sictir. Un caine hranit de 2-3 ori pe zi de niste babe demente traieste peste 10 ani. Vreau sa vad un studiu stiintific privind varsta medie a cainilor din Bucuresti. Iar raspunsul cu bicicletele este absolut suprarealist, este de un cinism ultra-enervant. Haideti mai repede cu legea aia, mai ales cu prevederea care interzice hranitul in spatiul public.
 • +9 (13 voturi)    
  baliverne! (Vineri, 8 aprilie 2011, 11:21)

  Ava [anonim]

  Vreau sa stiu unde in cele "trei motive de agresivitate" se incadreaza evenimentele astea:

  - prin clasa a 5a mergeam spre scoala, un ciine a venit prin spate si a incercat sa ma muste de ghiozdan. Nu l'am vazut, nu am avut nici un fel de interactiune cu el, eram pe trotuar = teritoriul omului, nu al ciinelui.
  - iarna trecuta mergeam spre birou printre blocuri, pe mijlocul drumului ca era singurul loc dezapezit, apare un ciine pe la spate si ma musca de picior. Ridic geanta la el, dispare subit printre masini! Nu s'a lasat cu rana, dar am si acum vinataia.
  Ce ii va opri sa imi muste si copii tot asa, fara sa fie provocati?

  "Ciinii simt oamenii"? "Dumneavoastra realizati ce inseamna 40.000 de caini stransi in adaposturi?"?! Nu am cuvinte. Ii iubesc, sa ii adopte, sa isi asume responsabilitatea pentru ei. Punct.
 • +8 (12 voturi)    
  ong (Vineri, 8 aprilie 2011, 11:27)

  sebi [anonim]

  Ong urile sa-i ia acasa cu ei , cum adica sa le dea iara drumul in strada ?! Pai ce sterilizati nu mai musca sau ce ?! Ca nu se mai inmultesc ??? Sunt caini care traiesc si 20 de ani ! Deci astia cred cred ca-si iubesc mai mult cainii decat copii si batranii care sunt muscati de cainii fara stapan !
 • -9 (15 voturi)    
  Mda (Vineri, 8 aprilie 2011, 11:51)

  tudor74 [utilizator]

  La cate raspunsuri de genul "nu ma intereseaza, vreau sa moara" trag concluzia ca 90% din postacii hotnews au venit din cine stie ce catun uitat de lume, unde au mancat din acelasi blid cu porcu si oaia ... dar stai ! Au ajuns in Bucuresti dupa '89 moncher ! Acum sunt oameni respectabili, al caror organ olfactiv e usor de deranjat.

  In plus, neuronul vostru s-a aprins de cand stirile gen Irealitatea si Pro TV au muls un eveniment izolat. Bucurestiul are caini comunitari de 20 de ani. Acum v-ati gasit toti sa comentati si sa da-ti zeci de plusuri unor specimene care abia daca au evoluat mai sus de moluste.

  Va invit sa va duceti la un ecarisaj si sa asistati la eutanasierea unui caine, si abia dupa aia sa dati din fleanca.

  Imi faceti sila !
  • +6 (8 voturi)    
   am si eu o invitatie de facut (Vineri, 8 aprilie 2011, 12:15)

   TheFly [anonim] i-a raspuns lui tudor74

   Tudor, promit ca merg sa asist la cate eutanasieri vrei tu, dupa ce asisti si tu la atacuri ale cainilor asupra oamenilor si dupa ce te duci si vorbesti cu oameni muscati sau desfigurati, aflati pe patul de spital sau dupa ce vorbesti cu rudele celor ucisi de caini. Ce zici?
   Doi la mana, numai un om deraiat, rupt de la realitate, nu poate remarca amploarea pe care a luat-o fenomenul maidanez in ultimii ani. Trei la mana, si daca ar exista doar 2 caini pe strada si tot ar trebui saltati, iresponsabilule!
   Sila este mai mult decat reciproca, trebuie sa ai grave probleme psihice sa pui javrele mai presus decat oamenii, fie ei si cei mai nenorociti.
  • +5 (9 voturi)    
   Da, Tudore (Vineri, 8 aprilie 2011, 12:19)

   bobo21 [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

   si francezii si nemtii si britanicii au mancat tot din acelasi blod cu porcu si oaia, de ei isi permit sa eutanasieze maidanezii.

   Si daca Bucurestiul are maidanezi de 20 de ani, de ce sa nu-i aiba pentru inca 500 de ani? Lumea tot se plange de 20 de ani si incearca sa rezolve problema asta, insa ONG-urile au tot interesul in a fi un numar cat mai mare de maidanezi fiindca numai asa pot primi din ce in ce mai multe fonduri.


   Prefer sa fiu "salbatic" precum un vest-european, decat "civilizat" precum un balcanic. Deci sustin eutanasierea maidanezilor.
  • +4 (8 voturi)    
   uau (Vineri, 8 aprilie 2011, 13:20)

   Ava [anonim] i-a raspuns lui tudor74

   Argumentele tale ma dau pe spate. Probabil ca tu esti pensionarul/a care le da de mincare dimineata si protesteaza ca are pensia prea mica la prinz. </ironie>
   Daca tot ai atita experienta cu traiul in Bucuresti inseamna ca stii la fel ca mine in ce masura s'au inmultit ciinii vagabonzi in special in ultimii 5-10 ani. Ii iei tu in casa? Iti asumi tu raspunderea pentru faptele lor? Nu. Prin urmare, contributia ta la bunastarea locuitorilor din Bucuresti, de oricit timp or fi ei aici, este nula, la fel ca vorbele si minusurile tale de pe forumul acesta.
  • -5 (5 voturi)    
   eu mai cred si altceva (Vineri, 8 aprilie 2011, 17:42)

   lexutz [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

   2-3 persoane ce posteaza sub diverse nickuri pentru o manipulare ieftina.
 • +6 (10 voturi)    
  Discutii interminabile si sterile (Vineri, 8 aprilie 2011, 12:12)

  IC Breteanu leberalul socialist si conservator [anonim]

  Se cunoaste ca un animal este imprevizibil. Asadar cum se va putea face deosebirea intre un caine agresiv si unul bland???? Retrimiterea lor pe strazi, fie si sterilizati, nu reprezinta o solutie. tine de aspect si de igiena. Se stie ca excrementele de caine se transforma in cateva saptamani in praf pe care, pana la urma, tot oamenii il inhaleaza. Sanatatea oamenilor, din toate punctele de vedere, este afectata. Se impune strangerea tutror maidanezilor de pe strazi si eutanasierea acestora. Punct. M-am saturat sa-i tot aud pe "iubitorii de animale" cu lozincile lor ipocrite. Sa puna mana de la mana, daca tot afirma ca ii iubesc atat de mult si sa le construiasca adaposturi in care sa-i tina!!!! Cainii maidanezi n-au ce cauta pe strazi! Punct.
 • -4 (12 voturi)    
  eutanasiere (Vineri, 8 aprilie 2011, 12:56)

  Hoffius [utilizator]

  Acum cativa ani am aflat din surse sigure cum se face o asa zisa eutanasiere la Ilioara: cu coca cola si sare, sau strangulare, totul pentru a face economie la ser caci serul este FOARTE scump! Putem spune orice despre celelalte tari si cum Romania ar trebui sa le urmeze exemplul dar eu nu am auzit vreodata ca in alte tari sa se faca eutanasia prin metode barbare ca la noi.

  Eutanasia este menita a curma suferinta unui animal nicidecum n-ar trebui folosita ca metoda de exterminare. Proprietarii de caini nu isi doresc ca pierderea cainlor lor sa fie una finala pentru ca dupa cateva zile vreun hinger a gasit cainele si l-a omorat.

  Ce vom face cu cateii care sunt in continuare abandonati pe strazi?

  Aceasta lege ar insemna totodata ca vom avea drept liber la a eutansia un animal doar pentru ca nu ne mai convine.

  In strainatate exista aziluri pentru animale unde ele isi pot trai viata. Aceste aziluri sunt partial sau in totalitate finantate de catre primarii. Se pare ca uitam ca acesti caini si pisici au fost abandonati de-alungul anilor si ca rezolvarea problemei va dura ani. Nu poti sa plesnesti din degete si sa dispara toti ci ar trebui sa ne schimbam noi mentalitatea, sa acceptam responsabilitatea problemei, caci noi am creat-o si sa nu mai abandonam animale. Iar cei care abandoneaza in continuare ar trebui pedepsiti prin amenzi care s-ar duce la buget si ar fi destinate programelor de sterilizare si adaposturilor.

  Din pacate sunt mai mult probleme cu Romania, cum ar fi coruptia - acele licitatii care sunt castigate de la inceput, mediul inconjurator - unde primariile nu distribuie containere pentru selectarea si impartirea pe categorii a gunoiului la fiecare colt de strada caci asta ar insemna munca iar munca si romanul nu se inteleg. Iar printre altele se numara si cainii, poate daca nu ar cheltui primariile pe borduri schimbate la luna ca de primarii au cumetri care trebuie sa manance, atunci am putea avea aziluri pentru animale.
  • +4 (10 voturi)    
   eu zic asa (Vineri, 8 aprilie 2011, 13:19)

   TheFly [anonim] i-a raspuns lui Hoffius

   Hoffius, uite ce-ti propun: strange tu toti milosii si elevatii iubitori de animalute, organizati-va cumva si cotizati voi, exclusiv voi, tinerea cainilor in adaposturi. Atata vreme cat nu-i mai vedem pe strada si nici nu dam bani pentru a-i tine in viata (absolut inutil din punctul nostru de vedere), noi astia din tabara cealalta suntem multumiti, pe bune. Ia sa va vedem, cat sunteti dispusi sa cotizati pentru iubitii vostri catelusi. Eu unul nu accept ca din banii mei sa se dea nici macar un ron pentre niste javre ABSOLUTI INUTILE, in tara in care se desfiinteaza spitalele din lipsa de bani.
   Iar la intrebarea ta "Ce vom face cu cateii care sunt in continuare abandonati pe strazi?", eu cred ca ea ar fi la fel de valabila si in cazul sterilizarii, tu nu crezi?? Iar raspunsul ar fi acelasi: nu-i revendica nimeni in 7 zile, eutanasiati si facuti scrum.
  • +5 (9 voturi)    
   Sau... (Vineri, 8 aprilie 2011, 13:51)

   Bulan [utilizator] i-a raspuns lui Hoffius

   Am putea sa avem aziluri de batrani,spitale mai multe si bine dotate, conditii pentru copii orfani si abandonati.Asta as face eu cu banii publici(si multi altii), nu aziluri pentru caini!
   Cei care doresc acest lucru pot sa sustina proiectul din fonduri si donatii!
  • +5 (9 voturi)    
   sunt pt. disparitia lor de pe strazi (Vineri, 8 aprilie 2011, 13:53)

   basileus [anonim] i-a raspuns lui Hoffius

   Nu incerca sa distragi atentia de la ceea ce e important pentru noi, cei care ne lovim zi de zi de aceeasi problema, acum vorbim despre caini nu despre coruptie, eu inteleg disperarea celor ca tine, din ong-uri, dar avem si noi dreptul la viata, la o viata sanatoasa, iar din cate stiu eu legea nu da voie oricui sa eutanasieze un caine ci numai celor autorizati sa faca asta; mie imi este teama ca daca nu se face ceva repede chiar vom incepe sa facem pe cont propriu "eutanasieri". LUATI-I DE PE STRAZI!!!!!!!
   • -3 (9 voturi)    
    dezbatere (Vineri, 8 aprilie 2011, 14:26)

    Hoffius [utilizator] i-a raspuns lui basileus

    Celor ca mine? Ce vrei sa spui, unde ai citit ca as face parte dintr-un ONG? Sau ti s-a intunecat privirea de n-ai putut citi. Nu am incercat sa-ti distrag atentia, prin faptul ca am mentionat coruptia am subliniat faptul ca este un cerc vicios care n-ar trebui tolerat si care aduce alte probleme. Gandeste putin ! Iar cei autorizati sunt si cei care cateodata fac economii la ser si folosesc metode inumane. Si in alta ordine de idei expunerea unei pareri nu trebuie sa aduca dispretul altora. Democratie si civilizatie, sau aceste concepte sunt uitate?
  • +1 (9 voturi)    
   "ce vom face cu cateii abandonati in continuare" (Vineri, 8 aprilie 2011, 15:12)

   valer [anonim] i-a raspuns lui Hoffius

   Păi există trei variante:
   - te duci, le găseşti stăpânii iniţiali şi-i convingi să-i ia înapoi
   - îi ţine primăria din banii de borduri până la sfârşitul vieţii
   - sunt eutanasiaţi, dacă nu-i vrea nimeni
   Ghici ce metodă se va aplica ...

   "Aceasta lege ar insemna totodata ca vom avea drept liber la a eutanasia un animal doar pentru ca nu ne mai convine."

   Ia să ne gândim - tu ai dreptul să pui otravă pentru şobolani, să dai cu spray de gândaci pentru că nu-ţi convine prezenţa lor? Sau e musai să stai cu ei în casă?

   "Eutanasia ... nicidecum n-ar trebui folosita ca metoda de exterminare"
   "In strainatate exista aziluri pentru animale unde ele isi pot trai viata."
   Surpriză: în străinătate animalele pentru care nu mai sunt bani nici de la stat, nici de la câinofili sunt eutanasiate, nu răspândite pe străzi. Şi nu protestează nimeni şi nu îndeamnă să fie lăsate animalele nedorite "în teritoriu".

   "Proprietarii de caini nu isi doresc ca pierderea cainlor lor sa fie una finala"
   Atunci să dea zgardă cu adresă şi număr de telefon. Şi să plătească o amendă consistentă în cazul pierderii.

   "Noi am creat-o".
   Nu "noi". Nu oamenii responsabili. Ci câinofilii lăcrămoşi care nu se îndurau să omoare biata potaie, mai bine o abandonau pe undeva. Şi ONG-urile care au militat contra eutanasierii şi au supt ani întregi bani pentru distracţia cu sterilizarea. Din partea mea să se dea maxim de pedeapsă prevăzută de legea română şi câinofililor şi ong-iştilor.

   "rezolvarea problemei va dura ani"
   Atunci să începem de acuma.
   O soluţie ieftină şi rapidă: să dea primăria 50 de roni pe câine mort adus şi oraşul se va curăţa super-rapid şi destul de ieftin.
  • -6 (6 voturi)    
   N-ai cu cine (Vineri, 8 aprilie 2011, 17:19)

   tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui Hoffius

   N-ai cu cine, Hoffius, n-ai cu cine !

   Postacii cu 2 neuroni nu inteleg ca o solutie umana la o problema inseamna sa fii tu uman, nu cel pt care o iei trebuie sa fie uman.

   Toti bat campii cu igiena si siguranta, dar jegul de pe strada si zecile de cazinouri cu taganii aferenti care au aparut ca ciupercile la parterul blocurilor ... astea nu le vad !

   Asta era ultima problema a Bucurestiului, cainii comunitari.
   • +4 (4 voturi)    
    deci "uman" în viziunea iubirorilor de câini (Vineri, 8 aprilie 2011, 17:56)

    valer [anonim] i-a raspuns lui tudor74

    înseamnă:
    - fie ca oamenii să se lase muşcaţi / mâncaţi de vii
    - fie să se ia din buget, ori să se pună taxe suplimentare pentru ca toţi câinii să fie ţinuţi în condiţii satisfăcătoare până mor de bătrâneţe
   • +4 (4 voturi)    
    e prima (Vineri, 8 aprilie 2011, 18:48)

    dj [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

    si cea mai mare
    daca tu ai avea un copil de un an si ar fi muscat de fata de un maidanez ce-ai zice? Ca eu cunosc parinti care au trecut prin asta... Du-te si explica-le lor ce blanzi sunt maidanezii...
   • +2 (2 voturi)    
    ultima ? (Sâmbătă, 9 aprilie 2011, 8:58)

    dan [anonim] i-a raspuns lui tudor74

    Nu, Tudore. Asta nu e ULTIMA problema, e printre PRIMELE.
   • +1 (1 vot)    
    amice.. (Luni, 11 aprilie 2011, 8:54)

    Ava [anonim] i-a raspuns lui tudor74

    esti cam pe linga subiect.
    Tocmai tu, un mare iubitor de animale cu patru picioare, nu ai intelegere pentru confratii tai cu doua picioare? Sau discriminezi pe criterii de culoare, rasa...? Fii uman si fata de oameni, altfel pledoaria ta n'are valoare.
    PS. Am numarat in Bucuresti semnificativ mai multi ciini vagabonzi decit cazinouri.
  • -5 (5 voturi)    
   100% corect (Vineri, 8 aprilie 2011, 17:45)

   lexutz [utilizator] i-a raspuns lui Hoffius

   Ilioara e un fel de club sado-maso. se lucreaza acolo din placerea de a rani/omori animale si se merge acolo tot din acelasi motiv.
 • +5 (9 voturi)    
  ONG-urile mint pe fata! Incredibil! (Vineri, 8 aprilie 2011, 13:29)

  Luciff [anonim]

  Costul mediu estimativ al sterilizarii este de 138 lei -- intrebati Colegiul Medicilor Veterinari din Romania. Costul estimativ mediu al eutanasiei este de 50 lei. De ce vorbiti inafara institutiilor statului? Cine abiliteaza ONG-urile sa vorbeasca? Pe cine reprezinta oamenii astia de i-ati avut in emisiune?! Invitati conducerea Colegiului Medicilor Veterinari din Romania sa vorbeasca despre caini si costurile diverselor operatii etc etc, nu ONG-urile interesate care sterilizeaza (sau nu!) de 37 de ori acelasi caine si baga banii in buzunare. Se cunoaste faptul ca minoritatile sunt intotdeauna mai vocale decat masa...Haideti, fratilor, sa nu-i lasam sa se desfasoare, ca iar ramanem cu cainii in strada si ne sfarteca parintii si copiii! Trebuie sa recunoastem ca si democratia are metehnele ei, printre care si aceea ca minoritatile sunt mai vizibile si mai vocale! Cer televiziunilor si presei sa se solidarizeze cu populatia, sa faca un efort si sa nu mai vizibilizeze personajele astea o perioada de vreme pana terminam cu cainii. Asa nu faceti decat sa influentati decidentii, adica retardatii si lasii aia de parlamentari, cu prilejul votarii legii in plen. Dobitocii astia se uita numai la tv si in presa...unde vad...ce? Taman parerile ONG-urilor! Si astea le influenteaza, nu ranile noastre, da!!!? Cer responsabilitate trusturilor de presa...
 • +4 (8 voturi)    
  Ce atata tamtam (Vineri, 8 aprilie 2011, 14:12)

  Mihai [anonim]

  fiecare primarie sa organizeze un referendum pe tema asta. Asa fiecare comunitate decide ce vrea. Sa ne lase ong-urile astea cu furatul banilor ca si ei sunt tot niste hoti, nu le convine ca fura altii si nu ei.
  Nu sunt de acord nici cu adaposturile finantate de primarii, banii adunati sa fie folositi pentru destulele probleme dintr-o localitate, de la drumuri, spitale...,care vor caini in adaposturi sa-i tina pe cheltuiala proprie, eu unul nu vreau sa urle noaptea cainii ca in padure pe la toate colturile blocurilor, bataile dintre haite, excremente peste tot, dimineata faci slalom pe strada printre cadourile lasate da caini. Iar cel mai important e siguranta cetatenilor, cainii astia poarta o multime de boli, mai este si factorul psihic, odata fiind muscat de caine incepi sa ai teama de caini de fiecare data cand se apropie de tine dupa ce ai fost muscat, barbatii se mai pot apara dar ce facem cu femeile si copii nostri? Fiecare are o mama, sora, prietena/sotie, copii, ii blindam in costume de protectie impotriva cainilor fiindca o mana de indivizii vor sa transforme comunitatea intr-o rezervatie de caini? N-au decat sa isi faca adaposturi proprii si sa creasca cati caini vor pana la adanci batraneti, nu-i opreste nimeni dar sa nu ne ceara sa suportam toti o meteahna a lor. N-am vazut niciun ong cainesc sa mearga pe la orfelinate sau azile de batrani dar pentru caini fac spume.
  Eu sunt pentru eutanasiere, la cat se fura in tara asta ceea ce vor fura cu eutanasierea e o nimica toata, sa angajeze firma care sa adune cainii si sa se apuce de treaba, cei care se impotrivesc sa fie amendati, e simplu, dicatura majoritatii.
  • +4 (6 voturi)    
   pt ce referndum???? (Vineri, 8 aprilie 2011, 16:46)

   MAYA [anonim] i-a raspuns lui Mihai

   Nu sunt de acord cu formularea "fiecare comunitate sa decida ce vrea"
   Exista legi unice pentru toti in tara asta, iar legea civilizatiei si a protectiei cetateanului, a omului, trebuie sa primeze. Daca exista o comunitate majoritara de frustrati, de persoane deprimate, care vor vrea sa mentina cainii in teritoriu, nu cred ca avem dreptul sa expunem minoritatea la riscul de a fi muscata, la disconfortul de a nu domi nopatea , pe timp de vara cu feresta deschisa, pt a urla cainii ca in stepa ..
   Faptul ca un fenomen are adepti nu-i impiedica pe cei cu minti limpezi sa actioneze lucid. Si Hitler a avut adepti, dar faptul de a sustine o orientare nu inseamna ca acesta este in folosul omului.
   Legea care exista peste tot in lume, cea a civilizatie urbane fara caini in libertate, indiferent de faptul de fi sterilizati sau nu, este singura ca trebuie aplicata si pt ea nu trebuie organizat referendum.
   • +2 (2 voturi)    
    Era o parere (Vineri, 8 aprilie 2011, 20:14)

    Mihai [anonim] i-a raspuns lui MAYA

    acum fiecare poate sa aleaga ce vrea, dar vazand intentia alesilor de a incredinta consiliilor locale alegerea parca nu e prea ok, stim cu totii cam ce fel de oameni sunt prin consiliile respective.
    In schimb, printr-un referendum sau vot sau ce mai vrei tu, exista posibilitatea responsabilizarii comunitatii respective, daca ei vor caini la tot pasul atunci sa nu se planga ca sunt muscati, daca in schimb vor ca cainii sa dispara atunci sa decida ei asta, nu altii pentru ei si sa iasa la vot, foarte probabil ca nu va exista comunitate sa nu zica nu eutanasierii, nimeni nu-si doreste armate de caini pe strazi. Si eu am caine la curte si e liber dar nu iese afara din curte si nu musca pe nimeni, au inceput insa sa fie adusi caini de prin orase si abandonati in provincie, erau intr-o dubita veo 20 de caini, unii peste altii, se bateau intre ei in masina iar oamenii cand au vazut ca vor sa-i debarce era sa-l ia la bataie pe sofer, asta s-a urcat in masina si a fugit ca sa-i abandoneze in alta parte.
    Cred ca este la latitudinea fiecarei comunitati sa aleaga, daca cei din sectorul x sau localitate doreste cainii sa si-i tina pe teritoriul lor ii priveste dar daca a calcat la mine in localitate la frigare cu el. Si sunt sigur ca peste 90% din oameni isi doresc sa scape de caini, pentru protectia lor, a copiilor, femeilor, batranilor chiar si cainilor lor de companie. Am vazut destule batai intre cainii de companie si maidanezi.
 • +6 (8 voturi)    
  fatarnicie (Vineri, 8 aprilie 2011, 15:44)

  Vasile [anonim]

  Omenirea are multe probleme nerezolvate. Dorim ca aceste ONG-uri sa-si canalizeze atentia catre oameni si problemele lor. Sunt categorii defavorizate, fara adapost, fara siguranta zilei de maine...
  De ce se concentreaza pe caini si nu pe oameni?
  Locul cainilor nu este pe strada. Nu este nici in alta parte, in efectivul acesta...
 • -2 (4 voturi)    
  Opinia oficiala (Vineri, 8 aprilie 2011, 16:19)

  Catalin Dimofte [utilizator]

  http://www.zf.ro/analiza/cu-12-mil-euro-se-poate-rezolva-problema-cainilor-vagabonzi-din-bucuresti-si-ilfov-7937286
 • -5 (7 voturi)    
  ganditi! nu va mai lasati manipulati! (Vineri, 8 aprilie 2011, 16:37)

  andreea [anonim]

  Chiar nu puteti intelege ca prin eutanasie nu o sa va scape niciodata de caini?
  S au eutanasiat 100000 de caini in Bucuresti intre 2002 si 2008. Ati avut vreodata in tot acest timp impresia ca nu mai sunt caini pe strazi?
  Chiar nu va dati seama ca singura schimbare au fost gentile Hermes ale Elenei?
  Oameni buni, chiar refuzati sa ganditi logic?
  In Brasov intre 2002 si 2008 au fost eutanasiati 20.000 de caini si s-au cheltuit 2 milioane de euro, in Arad intre 2008-2010 s-au eutanasiat 2.986 de caini cheltuindu-se 308.408 de euro, in Slatina intre 2008 si 2010 au fost eutanasiati 1.111 caini si s-au cheltuit 242.500 de euro, iar in Constanta intre 2008 si 2010 s/au cheltuit 1,5 milioane de euro pentru eutanasierea a 20.000 de caini.
  Singurele localitati unde numarul cainilor de pe strada s-a redus drastic sunt cele care au aplicat sterilizarea in masa, ca de exemplu Oradea si Lugoj. In Oradea s-a redus numarul de caini de la 4.000 la 600 in 4 ani cu 50.000 de euro de la buget, adica 14 euro pe caine. In Lugoj s-a redus numarul de caini de la 2.500 la 235, pe o perioada de trei ani.
  • +6 (6 voturi)    
   ... (Vineri, 8 aprilie 2011, 17:05)

   Bulan [utilizator] i-a raspuns lui andreea

   Sa cheltuie si 20,000,000 Euro!!Dar sa scapam odata de ei ACUM!
   Daca eutanasiezi 500 de caini pe zi timp de 300 de zile=150,000,poti fi sigur ca cei ramasi nu se inmultesc cu 150,000 in 10 luni(asta in conditiile in care eutanasierea nu s-a oprit)
  • +7 (7 voturi)    
   magie pura (Vineri, 8 aprilie 2011, 17:13)

   TheFly [anonim] i-a raspuns lui andreea

   Doamnelor si domnilor, atentie la aceasta demonstratie de magie pura, oferita de andreea. Iata ce ne spune ea, sfidand logica, bunul simt, matematica si orice mai vreti voi si venind cu niste cifre te miri stie de unde:

   - prin eutanasiere nu vom scapa niciodata de caini!

   Adica noi ii omoram, sistematic, rand pe rand, iar spiritul lor se va intrupa probabil in alti 7 caini! Sau cum, ca altfel nu-mi explic? E ca in Matrix, sau ceva de genu', asa ne spune andreea. Omori un caini, apar alti doi. Degeaba eutanasiem cainii, nu-i vom putea starpi. Dar prin sterilizare da! Wow, fascinant, nu-i asa?

   Si ea ne spune ca refuzam sa gandim logic...doamne dumnezeule, ce creaturi exista in tarisoara asta..
   • +5 (5 voturi)    
    :) (Vineri, 8 aprilie 2011, 17:25)

    Bulan [utilizator] i-a raspuns lui TheFly

    Lasa ca nu stim noi matematica , iubitorii stiu.
    Eu le-am facut un calcul simplu mai sus.As fi de acord sa exista o cheltuiala mare deodata dar sa scapam de ei.
  • +4 (4 voturi)    
   unde ai fost? (Vineri, 8 aprilie 2011, 18:50)

   dj [utilizator] i-a raspuns lui andreea

   Cand era Basescu primar in Bucuresti numarul maidanezilor s-a micsorat foarte mult, abia mai vedeai unul. Dupa ce a intervenit bb si s-a interzis eutanasierea in timp au inceput iar sa apara iar acum iar sunt foarte multi.
   • 0 (0 voturi)    
    ce imi palce (Marţi, 26 aprilie 2011, 21:03)

    Gabi [anonim] i-a raspuns lui dj

    Au inceput sa apara din nou ? Asa din senin ? De ce nu spui ca penibili ca tine au inceput din nou sa ii abandoneze pe strazi ? Ti-e jena ?
 • -2 (4 voturi)    
  ... (Vineri, 8 aprilie 2011, 18:13)

  Oana [anonim]

  Eu i-as eutanasia pe toti cei care abandoneaza animalele pe strazi. Chiar azi noapte prietenul meu a vazut cum un caine a fost aruncat efectiv dintr-o masina aflata in mers. Si uite asa ne-am pricopsit cu un alt caine, care trebuie hranit, adapostit, sterilizat.... doar pentru ca unora le-a fost lene sa caute un pic pe internet si sa gaseasca primul cabinet care ofera sterilizari gratuite!
 • -3 (3 voturi)    
  javre de oameni (Vineri, 8 aprilie 2011, 19:32)

  andreea [anonim]

  Adevaratele javre din tara sunt oamenii .Daca va ganditi ca cea mai buna solutie este eutanasierea ,sunteti adevarate bestii.Ce daca musca ,oamenii nu impusca ,nu fura ,nu injura ,si ce le facem ?Nimic ,decat fac cativa ani de inchisoare si gata .Oricum statul cheltuie o multime de bani tot din fondurile noastre si nu se mai gandeste nimeni sa-i omoare ,ca oricum nu produc nimic.Cea mai buna solutie este sterilizare.
  • +3 (3 voturi)    
   Eu te-as abandona (Vineri, 8 aprilie 2011, 20:20)

   Mihai [anonim] i-a raspuns lui andreea

   in mijlocul unei haite flamande de caini maidanezi, sa vezi ce repede iti schimbi parerea despre javrele de caini, sa vezi ce repede strigi dupa ajutor la javrele de oameni si cum fugi la spital sau ambulanta apeland la aceleasi "javre". Daca ma gandesc mai bine, oare cine e mai javra, cei care lasa cainii la infometare, boli, mutilati de accidente, manacand din gunoaie sau javrele care traiesc de pe urma lor, tipand in gura mare ca sa nu fie eutanasiati dar sa indure toate chinurile posibile si iar alaturi de ei si noi.
 • -3 (3 voturi)    
  vreau raspuns !!! (Vineri, 8 aprilie 2011, 22:21)

  bambola [anonim]

  Vreau sa-mi raspundsa concret, pe puncte, cineva care sustine eutanasia;
  1. cunoaste o metoda prin care sa dispara instantaneu, prin eutanasie,toti cainii din Buc ? Daca da, precis va lua premiul Nobel pt uciderea cainilor
  2. in cat timp, cu resursele actuale, pot fi prinsi si omorati 1000 de caini ? Dar 30-40000 ? Daca vreti sa sporiti resursele, o faceti pe banii vostri ?
  3. in acest timp cate sute de catele NECASTRATE din Buc vor fata pui care vor lua locul celor omorati?
  4.deci, in cat timp vor dispare toti maidanezii din Buc ???
  • +2 (2 voturi)    
   o farama de ratiune nu ar strica... (Sâmbătă, 9 aprilie 2011, 1:26)

   Liviu [anonim] i-a raspuns lui bambola

   Am si eu o intrebare pt. toti astia care aveti mancarimi metafizice (precum tovarasa voastra draga, Zambilica) in legatura cu (in)eficienta unui posibil plan de eutanasiere... De ce ar fi sterilizarea mai buna??? Va propun o formula simpla la care sa cugetati:
   Un caine eutanasiat = un caine sterilizat + un caine care nu se mai intoarce pe strazi si un risc mai putin pentru siguranta platitorilor de taxe.
   Cu ce ar fi diferit timpul de refacere a populatiei canine daca ii castrezi sau daca ii faci crema de ghete? Ganditi un pic si nu mai invocati argumente puerile....
   Chiar nu vedeti in ce situatie dezolanta am ajuns? Si asa suntem priviti ca ultimii retardati din cauza altor specimene subumane... Chiar vreti ca tara asta sa fie vazuta si ca jungla ad litteram a Europei?
   • 0 (0 voturi)    
    suntemretardatii europei (Marţi, 26 aprilie 2011, 21:05)

    Gabi [anonim] i-a raspuns lui Liviu

    Nu din cauza ca avem caini pe strada ... ci fiindca suntem atat de penibili incat abandonam atatia caini pe strada.
  • 0 (2 voturi)    
   Metoda : (Sâmbătă, 9 aprilie 2011, 5:58)

   zit [anonim] i-a raspuns lui bambola

   Am auzit ca se va aloca suma de 1.000.000 euro pt. "numararea ciinilor" ; propun ca sa se dea 10 euro pt. fiecare ciine adus mort la puncte special create pentru ridicarea lor ; asa ai raspunsul la toate 3 intrebarile ... Cu singura specificare : nu vor disparea chiar instantaneu, dar in mod sigur mult mai repede de un an ! Cunosc multi care s-ar ocupa de treaba asta ... Si 40.000 x 10 = 400.000 euro; deci s-ar face si o mare economie la buget !
 • +1 (3 voturi)    
  kill (Sâmbătă, 9 aprilie 2011, 0:00)

  bombos [anonim]

  las 'ca eu am otravit vreo duzina si tot n-am scapat de ei
 • +2 (2 voturi)    
  Foarte bine (Sâmbătă, 9 aprilie 2011, 9:41)

  Mitică [anonim]

  Mă bucur că este o afacere profitabilă pentru unii - asta înseamnă că vor fi mai conştiincioşi. În plus, cu eutanasierea economisim 3-4 ani.
  • +2 (2 voturi)    
   nu e putin anormal... (Sâmbătă, 9 aprilie 2011, 13:00)

   illstill [anonim] i-a raspuns lui Mitică

   ...sa existe doar ONG-uri care apara drepturile cainilor, sustinute de o minoritate din societate, in timp ce majoritatea populatiei doreste sa dispara odata toti cainii de pe strada??
 • +2 (2 voturi)    
  . (Sâmbătă, 9 aprilie 2011, 18:46)

  Simona [anonim]

  Eu sunt pentru rezolvarea problemei hainelor de caini din strada. Legea asa cum este acum nu este buna, nu functioneaza si permis inmultirea necontrolata. Solutia eutanasierii functioneaza in toate statele civilizate si trebuie introdusa si la noi.

  Nu intleeg de ce cei mai vehementi contestatari sunt cei care primesc bani de la stat pentru sterilizare (a se vedea http://www.vier-pfoten.ro). De ce sunt ei credibili, au intresul sa nu moara cainii dupa ce campania de sterilizare realizata de ei a fost un semi esec?
 • -2 (2 voturi)    
  Motto (Joi, 14 aprilie 2011, 11:55)

  Calin [anonim]

  "The minority is sometimes right, the majority always wrong."

  A Progressive Thinker
 • 0 (0 voturi)    
  Asoc sunt cauza pentru care cainii sunt pe strada (Vineri, 15 aprilie 2011, 22:59)

  Wader [anonim]

  Asociatiile de protectie nu sunt deloc credibile cu argumentele puerile pe care le emit. Pentru ele, sa mai moara cate un om din cand in cand sau sa mai fie muscati cateva mii pe an este un lucru cu care ar trebui sa ne obisnuim. :)

  Ba chiar sa speram sau sa suportam mizeria si infectia lor acceptand solutia lor care chipurile ar rezolva problema in 6-7 ani ..... pardon cica s-ar duce pe la 3-4. Asta sa o spuna lu Mutu.

  De cand cu legea Marinescu cand eutanasia este interzisa au avut timp sa sterilizeze zeci de mii de caini si ei doar se lauda ca nu marul cainilor a inceput sa fie constant :)

  Cat teribilism si nisimtire arata aceste asociatii.

  Cainii de pe strazi trebuie sa dispara AZI nu peste decenii cu promisiunile lor jenante. Sa ne faca si niste calcule despre cat a pierdut Romania ca tara in termeni de bani din turism pentru prezenta hienelor de pe strazi.
  • -1 (1 vot)    
   ! (Marţi, 26 aprilie 2011, 21:08)

   Gabi [anonim] i-a raspuns lui Wader

   Romania a peirdut pana acum din cauza ca majoritatea populatie ie tembela si imbecila. Exstenta cainlor pe strda e dor rezultatul acestor oameni majoritari si imbecili. Deci nu mai dati vina pe caini ... ei sunt doar rezultatul dejectiilor de romani !
 • +1 (1 vot)    
  cainii comunitari (Miercuri, 1 iunie 2011, 14:45)

  mara [anonim]

  ma intreb cum de alte tari nu au probleme cu cainii vagabonzi?in Italia nu am vazut nici macar unul Sa recunoastem ca romanii sunt la coada in ceea ce priveste rezolvarea tuturor problemelor si pentru asta va intreb cine i vinovat cainele de pe strada?
 • 0 (0 voturi)    
  criminali (Joi, 2 iunie 2011, 15:33)

  tina rizea [anonim]

  Animalele sunt mai bune decat oamenii.
  O sa ne vina si noua randul. Bine faci, bine gasesti, rau faci, rau gasesti.
 • 0 (0 voturi)    
  :-) (Joi, 3 noiembrie 2011, 3:23)

  Dan D. [utilizator]

  Iubesc animalele, am si ciini si pisici, dar nu sint de acord cu ciinii vagabonzi. Nu neg dreptul unui ONG sa apere orice - e un drept pe care l-am cistigat in '89, perfect superb - dar sa explici cum ca trebuie sa ocolesti ciinii de pe strada cind sint in calduri sau cind au pui sau cind au fost agresati anterior, mi se pare hilar. Filozofia psihologiei ciinelui semi-salbatici, cum ca un ciine nu e nebun sa faca nu stiu ce ma amuza.
 • 0 (0 voturi)    
  Bataie de joc (Joi, 3 noiembrie 2011, 6:49)

  flavia [anonim]

  In Brăila cel puțin am văzut destui câini necastrați și împodobiți cu câte-un "cercel", nu înțeleg ce rost a avut sa-i însemneze dacă nu i-au castrat.

  In alt articol m-a distrat soluția evocata tot de ONG-uri sa-i transforme în câini de paza pentru parcări. Cat de idioți sunt oamenii ăștia?!

  Ma doare-n cot dacă-mi este zgâriata mașina, ma interesează siguranța mea și a familiei mele, eu una ma lipsesc de orice fel de servicii oferite de câinii comunitari.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by