Un excavator in valoare de 100.000 de euro care a fost furat din Italia a fost descoperit de politisti in Vama Bors, iar pe numele soferului care transporta utilajul intr-un autotren a fost intocmit dosar penal pentru tainuirea unui furt, transmite Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Politiei de Frontiera Bihor, subinspectorul Catalin Simut, a anuntat ca politistii de frontiera din cadrul Biroului pentru combaterea infractionalitatii transfrontaliere au intocmit dosar penal, marti, pe numele unui clujean de 40 ani, sofer in cadrul unei firme de transport international din judetul Cluj, pentru tainuirea unui furt.

Potrivit sursei citate, politistii de frontiera din Punctul de Trecere a Frontierei Bors au descoperit, saptamana trecuta, in autotrenul pe care il conducea un excavator furat din Italia.

"Marti am primit comunicarea din partea autoritatilor italiene cum ca vehiculul este furat. Soferul a negat ca ar fi stiut acest lucru, insa exista unele indicii ca declaratiile sale nu corespund realitatii. Politistii de frontiera desfasoara activitati pentru stabilirea intregii activitati infractionale si depistarea tuturor persoanelor implicate in acest caz", a declarat subinspectorul Catalin Simut.

Excavatorul, marca New Holland, a fost evaluat la 100.000 de euro si se afla la sediul Inspectoratului Politiei de Frontiera Bihor urmand sa fie predat proprietarului.