CSAT se intruneste in sedinta, joi, la ora 13.00, la Cotroceni, printre subiectele anuntate de Administratia prezidentiala pe ordinea de zi a reuniunii fiind si aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

Noul ministru de Interne, Traian Igas, este asteptat sa prezinte raportul cerut de seful statului despre evenimentele din 24 septembrie de la marsul si mitingul neautorizate ale politistilor la Palatul Cotroceni.

Intre timp, Ministerul de Interne a identificat si a facut plangere penala impotriva a trei politisti care aveau armele la ei in timpul protestelor de la Cotroceni. Ei au fost identificati pe baza imaginilor detinute de Jandarmeria Capitalei si analizate la Ministerul Administratiei si Internelor.

Imaginile video au fost expertizate de specialistii de la Jandarmeria Capitalei si ulterior trimise la MAI, au precizat sursele citate.

Peste 8.000 de protestatari, majoritatea politisti, au mers in 24 septembrie in fata Palatului Cotroceni, unde si-au scos sepcile din cap si le-au aruncat in curtea Palatului. Protestatarii au aruncat si cu sticle de plastic si lumanari in poarta Palatului Cotroceni. Unii dintre protestatari au purtat catuse la maini in semn de protest. Politistii au scandat "Du-te Basescu, dupa Ceausescu!".

Ajunsi langa intrarea oficiala a Palatului Cotroceni, catre platoul unde sefului statului i se da onorul in cadrul festivitatilor oficiale, manifestantii au aruncat cu sticle, cu caschete si lumanari si au inceput sa strige "iesi afara javra ordinara".

Ulterior, seful statului a anuntat ca renunta la escorta politiei.