Cea de-a doua editie a programului „Lunea de carte spaniola” aduce in dezbatere volumul „Carte de identitate” de Juan Goytisolo, in traducerea lui Andrei Ionescu. Juan Goytisolo este unul dintre cel mai importanti si mai excentrici scriitori spanioli ai momentului. „Carte de identitate” este prima parte trilogiei Tripticul raului care dezvaluie adevarul despre mizeria politica, morala si culturala, fara precedent, a Spaniei din perioada dictaturii franchiste.

La discutiile gazduite de Libraria Carturesti luni, 10 noiembrie de la ora 18,30 sunt invitati sa participe in primul rind traducatorul cartii, Andrei Ionescu, Livia Szasz, director editorial al Editurii Corint, Ovidiu Simonca, redactor-sef al revistei Observator cultural, Joaquin Garrigos, directorul Institutului Cervantes. Discutia va fi moderata de Luminita Marcu.

„Carte de identitate” este primul volum din ciclul Tripticul raului, publicat de Editura Leda, imprint al Grupului Editorial Corint, din care a mai aparut deja titlul Juan fara de tara. Ultima carte din serie, Don Julian, va fi publicata anul viitor, informeaza editura Corint.

Andrei Ionescu este unul dintre cei mai cunoscuti hispanisti romani, profesor la Universitatea din Bucuresti si traducator reputat. Dintre autorii tradusi in ultimii ani de Andrei Ionescu: Jorge Luis Borges, Alfredo Bryce Echenique, Pio Baroja sau Augusto Roa Bastos.

Juan Goytisolo face parte din galeria marilor nume ale literaturii spaniole. Locuieste in Maroc, dupa ce a fost nevoit sa paraseasca Spania franchista. Are o declarata libertate de moravuri, care i-a adus multe neplaceri. Totusi, Juan Goytisolo, care a publicat de curind o carte de eseuri in Spania, este probabil cel mai prezent si comentat autor in revistele de specialitate de acum. „Carte de identitate” este prima parte a unei trilogii care a fost interzisa in Spania la vremea scrierii, o trilogie in care tara natala este subiect de reflectii nu tocmai amabile, dar de o taioasa si tulburatoare luciditate.

Evenimentul este organizat de Institutul Cervantes din Bucuresti, Libraria Carturesti, Revista Observator cultural si Editura Leda-Corint.