Presedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca liberalii din Alba refuza sa mai fie aliati cu democratii. El spune ca va comunica decizia conducerii centrale a Aliantei DA.

"Sa stau in Alianta, sa ma intalnesc cu PD-istii si sa intreb «Ba ce facem maine?» si sa zica «Nu stim. Sa sunam la Cotroceni!» nu are sens", a spus Atanasiu, care este si ministru al Apararii.

Atanasiu a anuntat ca Alianta se va intalni saptamana viitoare si va analiza situatia din sase judete, printre care si Alba, unde exista stari conflictuale intre liberali si democrati.

"Eu am sa le spun foarte explicit ca eu cu mincinosii, cu oamenii fara cuvant, nu stau la masa. Eu cu oameni care nu stiu sa-si respecte intelegerile si promisiunile nu stau de vorba.

Eu, Teodor Atanasiu, si liberalii din Alba refuzam sa mai fim aliatii unor oameni care mint, care nu-si respecta promisiunile", a declarat presedintele PNL Alba.

Atanasiu a spus ca in judetul Alba neintelegerile dintre partenerii de guvernare au inceput dupa ce democratii au incalcat protocolul prin primirea in partid a primarului din Zlatna, Silviu Ponoran, exclus din randul liberalilor in 2005, pe motiv ca ar fi facut o serie de declaratii care ar afecta grav imaginea PNL.

"Democratilor le place prea mult mierea ca sa sparga borcanul", a spus Teodor Atanasiu referitor la faptul ca PD nu vrea organizarea de alegeri anticipate.

Atanasiu considera PD un partid al crizelor, pe care le provoaca ca sa abata atentia opiniei publice.

In acelasi timp, deputatul PNL de Hunedoara, Dan Radu Rusanu, a spus tot sambata, intr-o conferinta de presa, la Deva, ca presedintele Traian Basescu nu a avut nevoie niciodata de parteneri, ci doar de executanti.

"A spus ca premierul Tariceanu nu a vrut sa fie un partener de-al sau, deoarece premierul nu este un executant al presedintelui. Noi, liberalii, nu putem fi executantii nimanui si deci nici ai presedintelui. Noi suntem doar parteneri.", a declarat Rusanu.

La centru neintelegerile de pe plan local intre liberali si democrati sunt aplanate. Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a apreciat, sambata, la Deva, intr-o conferinta de presa, ca Alianta PNL-PD functioneaza bine iar guvernarea trebuie sa mearga mai departe, cel putin pina la 1 ianuarie 2007, data posibilei aderari a Romaniei la UE.

"Guvernul isi face treaba, administratia de asemenea. Ca reusim sa ne punem singuri piedici, asta nu e bine. Daca nu ne puneam singuri piedici, atunci am fi creat mai multe locuri de munca si am fi atras mai multe fonduri. Oricum, PNL si PD functioneaza mai bine decat in 1997 (...) Nu ne simpatizam intre noi? Cine nu-si poate administra problemele sa mearga acasa.

De ce sa ne ocupam de altceva daca guvernam bine? Regula jocului este sa ne respectam partenerii. Nu conteaza ca nu suntem prieteni. ", a spus Bogdan Olteanu.