Castigatorul Campionatului Mondial din Germania, Marcello Lippi se considera principalul candidat la postul de antrenor al lui Chelsea, in cazul in care actualul tehnician, Jose Mourinho va pleca de la campioana Angliei. Lippi a demisionat de la conducerea nationalei Italiei dupa castigarea Cupei Mondiale, dar acum este pregatit sa revina pe banca tehnica.

"Stiu ca sunt un antrenor bun si daca cineva ar fi surprins ca sunt dorit de un club ca Chelsea, le arat palmaresul meu. Am condus echipe care au ajuns de patru ori in finala Ligii Campionilor, am castigat cinci titluri de campion in Italia, si am devenit Campion Mondial," a declarat tehnicianul in varsta de 58 de ani.

"Sunt pregatit, imi doresc si as fi incantat sa antrenez in Anglia. Sunt deja foarte multi antrenori straini in Anglia, asa ca nu inteleg de ce unii nu ma vad la conducerea lui Chelsea. Astfel de oameni uita ca fotbalul este multi-lingvist, fiecare club are jucatori din tari diferite si stiu destula franceza si engleza pentru a ma intelege cu ei."

Situatia actualului antrenor al lui Chelsea, Jose Mourinho este incerta din cauza rezultatelor obtinute in acest sezon. Gruparea din Londra ocupa locul 2 in campionat, la 6 puncte de Manchester United, dupa 25 de etape scurse din Premiership.