Nationala de tineret a Romaniei a fost repartizata in Grupa a 10-a alaturi de Franta, Bosnia, Tara Galilor si Malta in preliminariile pentru Campionatul European U21 care va avea loc in Suedia, in 2009. Castigatoarele celor 10 grupe, precum si cele mai bune patru echipe clasate pe locul 2 vor merge la baraj, in urma caruia sapte nationale se vor alatura tarii gazda la turneul final.

Aflat la Stockholm, orasul tragerii la sorti, selectionerul Romaniei, Emil Sandoi crede ca avem o grupa accesibila. "Ca la mai toate tragerile la sorti, putea fi mai bine, dar putea fi si mai rau. Daca nu ne vom cantari bine sansele si atitudinea, aceasta grupa se poate transforma in una periculoasa.

Este de la sine inteles ca ne vom bate pentru castigarea grupei, fara a scapa din vedere si sansa locului secund", a spus Sandoi pentru site-ul oficial al FRF.

Se va juca dupa sistem campionat, fiecare cu fiecare, acasa si in deplasare. Primele partide sunt programate la inceputul lunii iunie a acestui an, in timp ce ultimele partide din faza grupelor vor avea loc in septembrie 2008. Datele pentru jocurile de baraj sunt 11/12 si 14/15 octombrie 2008.

Nationala de tineret a Romaniei a participat o singura data la un turneu final al Campionatului European. In 1998, sub conducerea lui Victor Piturca, Romania a incheiat pe locul 8, ultimul, in turneul final disputat in Romania.

In preliminarii sunt inscrise 51 de nationale, intre ele aflandu-se pentru prima data in istorie si Muntenegru. Acestia au fost repartizati intr-o grupa cu Portugalia, Anglia, Bulgaria si Irlanda.