Rasturnari incredibile de scor intr-o finala in care au ajuns doi outsideri: australianul Neil Robertson, numarul 28 in clasamentul mondial la inceputul sezonului si englezul Andrew Higginson, jucator care nu era nici macar intre primii 100 in ierarhia mondiala. Robertson a castigat prima sesiune cu 6-2, Higginson a impins finala in joc decisiv dar aici a cedat in fata "Masinii din Melbourne".

Dupa un inceput echilibrat, in care fiecare jucator si-a adjudecat cate un joc, Robertson a inceput sa se distanteze, conducand cu 5-1 si avand avantajul de 6-2 la finalul sesiunii de dimineata.

Dupa-amiaza a avut un debut incredibil pentru Higginson, care a castigat primele sase jocuri, fiind la un singur joc distanta de victorie si de premiul de 35.000 de lire sterline.

Higginson a dominat jocul la toate capitolele, norocul fiind si el de partea englezului care reusea lovituri imposibile.

Robertson si-a pastrat insa calmul, a introdus bila dupa bila si a reusit sa impinga finala in joc decisiv. Aici s-a vazut si naivitatea lui Higginson care a incercat sa introduca bile din pozitii foarte grele, lasandu-i australianului sanse de care acesta a profitat.

Astfel, Neil Robertson devine primul jucator din ultimii doi ani care castiga in acelasi sezon doua turnee majore, dupa victoria din octombrie de la Grand Prix-ul Londrei.

In urma acestui succes, Robertson urca pe locul 7 in clasamentul provizoriu, in timp ce adversarul sau se instaleaza pe locul 38 in aceeasi ierarhie.