Mai multe explozii au fost auzite la o bază aeriană militară din satul Hvardiiske, în apropiere de Simferopol, în centrul peninsulei Crimeea, potrivit Kommersant, citat de Kyiv Independent.

Explozii la baza aeriana ruseasca din CrimeeaFoto: Captura video

Coloane de fum negru au fost văzute marți la o bază aeriană militară rusă din apropierea localității Gvardeyskoye, în centrul Crimeii controlate de Rusia, a relatat ziarul rus Kommersant, notează Reuters.

Baza militară se află la aproximativ 93 de kilometri de depozitul de muniții care a fost avariat marți dimineață în apropierea orașului Djankoi, în nordul Crimeei, potrivit The Guardian.

Ministerul rus al Apărării a pus pe seama unui "sabotaj" o serie de explozii în jurul localității Djankoi din nordul Crimeei, a relatat agenția de presă de stat RIA Novosti.

Oficialii din Crimeea au declarat că marți a avut loc un incendiu major la un depozit de muniții din zonă.

Oficial, Ucraina nu a confirmat și nici nu a negat implicarea sa în recenta serie de explozii din Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

Dar un oficial ucrainean de rang înalt a declarat pentru The New York Times, sub rezerva anonimatului, că o unitate militară ucraineană de elită care operează în spatele liniilor inamice este responsabilă pentru explozia de la depozitul Djankoi care a provocat numeroase detonări, potrivit Ukrainska Pravda.

The New York Times sugerează că Ucraina a folosit tactici neconvenționale încă de la începutul războiului, încercând să învingă inamicul, care este depășit semnificativ din punct de vedere numeric.

Jurnalistul de investigații Hristo Grozev spune că la baza aeriană, care face parte din cadrul marinei ruse, în momentul exploziilor erau 12 avioane SU-24M și 12 avioane SU-25SM.

În urmă cu o săptămână, explozii masive s-au produs la o baza militară rusească în apropiere de satul Novofedorovka din Crimeea.

Rusia a susținut că niciun echipament nu a fost avariat, iar Ucraina, deși nu și-a asumat atacul, a spus că cel puțin zece avioane au fost distruse, ceea ce ar arăta și mai multe imagini apărute pe rețelele de socializare.

---

Urmărește ultimele evoluții din a 174-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.