Noi imagini ale dezastrului produs de exploziile de la aerodromul de lângă Novofedorovka din Crimeea au fost publicate de Nexta, pe twitter.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mai multe explozii au avut loc în apropiere de satul Novofedorovka din Crimeea.

Ministerul rus al apărării a susținut că exploziile de la baza militară au fost cauzate de detonarea unor muniții de aviație și a susținut că nu sunt victime după explozia de la baza aeriană militară de la Novofedorivka, transmite agenția rusă de presă RIA Novosti, preluată de Reuters.

Armata rusă a mai precizat că nu a avut loc niciun atac și că niciun echipament militar nu a fost avariat.

Institutul pentru Studierea Războiului a transmis că Rusia neagă că forțele ucrainene au lovit Crimeea pentru a evita admiterea ”ineficienței apărării aeriene ruse”.

Think tankul american a raportat marți că Moscova nu prea are interesul să dea vina Ucrainei pentru exploziile de la baza aeriană controlată de ruși din Crimeea, din motive similare cu cele pentru scufundarea crucișătorului rus Moskva. Ucraina nu a comentat cauza exploziilor, potrivit Kyiv Independent.

Cel puțin 12 explozii de intensitate variabilă au fost auzite în decurs de un minut, au declarat doi martori pentru Reuters. Trei au fost deosebit de puternice.

Potrivit agenției ruse de presă TASS, baza militară este folosită de Ministerul rus al Apărării.

Aici există un complex de pregătire pentru teste la sol pentru a exersa decolarea și aterizarea aeronavelor de aviație navală. Unul dintre cele doar două simulatoare de acest tip din Rusia, complexul este un aerodrom cu un teren de zbor din oțel sub forma unei punți de navă. Dimensiunile aerodromului sunt echivalente cu puntea de zbor a portavionului Amiral Kuznețov, notează TASS.