Scandalul nu se oprește la Sectorul 1, unde Clotilde Armand și-a proclamat victoria marți seară, după ce acuzase fraude la vot. Miercuri, zeci de oameni, în frunte cu primarul PSD în exercițiu Daniel Tudorache, s-au strâns în fața Biroului Electoral al Sectorului 1, unde strigă "Renumărare!". Reamintim că Tudorache a cerut renumărarea voturilor din Sectorul 1, iar Biroul Electoral Central ar urma să ia astăzi o decizie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform imaginilor difuzate de Digi 24, la această oră în fața Biroului Electoral al Sectorului 1 se află câteva zeci de persoane, care scandează "Renumărare!", în frunte cu Daniel Tudorache.

Întrebat de ce a venit la Biroul Electoral de sector, Tudorache a răspuns: "Pentru că buletinele de vot sunt aici”.

El a susținut că celor de la USR-PLUS le este teamă de renumărarea voturilor. "Am fost acuzat ca am fraudat. Păi nu vrea să vadă ca am fraudat? Hai sa renumărăm voturile (...) Eu cred că le este frică de pierderea alegerilor după renumărarea voturilor", a declarat primarurul PSD în exercițiu.

Tudorache a transmis miercuri și un mesaj pe Facebook: "Așteptăm decizia BEC în legătură cu renumărarea voturilor din toate secțiile de votare. Atât timp cât și USR-PLUS strigă “Fraudă!”, și noi strigăm “Fraudă!”, cred că situația la Sectorul 1 trebuie clarificată, înainte de începerea unui nou mandat de primar, indiferent cine va conduce Primăria Sectorului 1 în următorii patru ani".

Clotilde Armand, candidata USR-PLUS la Primăria Sectorului 1, a câștigat matematic cursa în fața actualului primar de la PSD, Dan Tudorache. Toate cele 166 de secții de vot au fost centralizate pe platforma AEP marți seara. Astfel, după centralizarea finală, Clotilde Armand are 40,95% (36.454), față de Dan Tudorache care a obținut 39,82% (35.447).

”Am ieşit învingători, Matematica a învins! (...) A fost un proces lung, nu ne explicăm de ce a durat atât de mult. Acum s-a încheiat cu bine, diferenţa este de peste o mie de voturi. Vă promit că voi lupta cu toată forţa mea ca tentativa de fraudare care a existat să nu rămână nepedepsită, nu voi lăsa lucrurile aşa”, a anunțat Clotilde Armand, pe Facebook.

De cealaltă parte, Dan Tudorache, acuzat de fraudă, a cerut renumărarea voturilor din sector, iar Biroul Electoral Central ar urma să ia miercuri o decizie. Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache, a organizat o conferință de presă în care a susținut că, de fapt, actualul primar PSD ar fi câștigător la o diferență de 205 voturi și că "votul e denaturat total față de ce s-a consemnat".

Clotilde Armand spunea că renumărarea voturilor nu este posibilă, întrucât legea nu prevede această posibilitate, iar în 2016 ei i-a fost refuzată cererea de renumărare a voturilor "pe motivele legale, care trebuie respectate": Aici nu e vorba de mine. Aici e vorba de ce spune legea şi în care caz se permite renumărarea voturilor. Să ştiţi că în 2016 mi-a fost refuzată renumărarea voturilor pe motivele legale. Aceste motive sunt legale şi trebuie respectate. Nu e vorba, v-am spus că renumărarea la ora actuală nu se poate pentru că pur şi simplu legea nu permite. Eu cred că matematica va învinge, cred că cifrele sunt publicate. Eu cred că mai transparent acum nu se poate şi cine ştie să contabilizeze poate să vadă foarte clar cine va fi primarul. Este victoria noastră şi nu ne vom lăsa intimidaţi. Le mulţumesc tuturor celor care au venit la alegeri, le mulţumesc tuturor celor care au încredere în acest proces electoral”.

CITEȘTE ȘI: