​PSD a cerut Biroului Electoral Central anularea alegerilor sau renumărarea voturilor la Sectorul 1, invocând fraudarea alegerilor în defavoarea lui Dan Tudorache, însă solicitarea a fost transmisă fix la un minut după expirarea termenului legal. În sesizarea în care social-democrații reclamă fraudarea alegerilor în defavoarea candidatului lor, scrie însă că, din numărătoarea paralelă a partidului, Clotilde Armand are mai multe voturi decât Dan Tudorache.

socotealaFoto: Hotnews

Astfel, așa cum au scris în cererea de anulare sau renumărare a voturilor, din numărătoarea paralelă a PSD rezultă că Dan Tudorache a obținut 35.455 de voturi, iar Clotilde Armand 36.577. Două rânduri mai jos, pesediștii spun că din numărătoarea paralelă efectuată de PSD, candidatul partidului lor are un avans de 1.122 de voturi.

Potrivit calendarului electoral aprobat prin Hotărâre de Guvern, solicitarea de anulare a alegerilor trebuie transmisă până cel mai târziu la data de 28 septembrie. Cererea PSD a fost transmisă pe 29 septembrie, la ora 00.00, cum se poate vedea în documentul de mai jos.

În solicitarea transmisă BEC, reprezentanții PSD reclamă înscrierea fictivă în listele suplimentare a unui „număr anormal de mare de persoane”. Aceasta, spun social-democrații, se datorează „instigării” Alianței USR-PLUS, printr-o „campanie agresivă” în online, ca cetățenii să-și facă viză de flotant.