Clotilde Armand, candidata USR-PLUS la Primăria Sectorului 1 a câștigat matematic cursa în fața actualului primar de la PSD, Dan Tudorache. Toate cele 166 de secții de vot au fost centralizate pe platforma AEP marți seara. Astfel, după centralizarea finală, Clotilde Armand are 40,95% (36.454), față de Dan Tudorache care a obținut 39,82% (35.447).

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit datelor publicate pe roaep.ro, au fost centralizate toate cele 166 secții de vot.

Potrivit datelor din procesele verbale, Clotilde Armand a obținut 40,95% (36.454 de voturi). Contracandidatul său, Dan Tudorache a obținut 39,82% (35.447 de voturi).

Așadar, diferența dintre cei doieste de1.007 voturi.

Vezi și:

Clotilde Armand, candidata USR-PLUS la Primăria Sectorului 1 al Capitalei, l-a acuzat luni de tentativă de fraudare a alegerilor pe contracandidatul său de la PSD, actualul primar în funcție Dan Tudorache. Într-o serie de filmulețe postate pe pagina sa de Facebook, Armand susține că în sediul Primăriei au fost descoperite teancuri de procese-verbale originale, necompletate.

Clotilde Armand a anunțat, marți, că va cere Parchetului General preluarea anchetei privind situația de la Biroul Electoral al Sectorului 1, caz în care candidata susținută de PNL și USR-PLUS a acuzat o tentativă de fraudare a alegerilor de către contracandidatul său de la PSD, Dan Tudorache. "Aud că prietenul lui Omar Hayssam (Marcel Ciolacu) împreună cu fostul primar bolșevic de la Sectorul 1 (da, este un bolșevic pur sânge care a transformat Poliția Locală în poliție politică și a folosit-o să mă urmărească) vor să renumere voturile pentru că țineți-vă bine: ''voturile reprezintă voința și speranța oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate.'' Really? Și în 2016 ce-ați făcut domnilor?! Acum, eu vreau să-i lămuresc pe cei doi în felul următor. Astăzi voi solicita Parchetului General al României să preia ancheta despre situația de la Biroul Electoral al Sectorului 1. Să înțelegem și noi o treabă”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Dan Tudorache a solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor de la sectorul 1.

Polițiștii chemați luni de către reprezentanții USR la sediul Biroului Electoral Sector 1, existând suspiciuni de fraudare a alegerilor, au găsit asupra unui bărbat 473 de procese-verbale de la secții de votare, a anunțat marți șeful Poliției Sector 1, Ionuț Dana, care nu a putut preciza dacă era vorba despre procese-verbale originale. El a spus că în acest caz au fost audiate 8 persoane, precizând că bărbatul asupra căruia au fost găsite procesele verbale de la secțiile de votare este membru al unui partid, candidat la Consiliul Local. Primarul PSD Daniel Tudorache susținea însă că acel bărbat era un curier care "avea dreptul să strângă acele procese verbale de la reprezentanţii PSD din secţie".

CITEȘTE ȘI: