O decizie privind renumărarea voturilor la Sectorul 1, așa cum a solicitat primarul PSD în exercițiu, Dan Tudorache, a fost amânată de Biroul Electoral Central pentru miercuri. Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache, a organizat o conferință de presă în care a susținut că, de fapt, actualul primar PSD ar fi câștigător la o diferență de 205 voturi și că "votul e denaturat total față de ce s-a consemnat".

HotNews.roFoto: Hotnews

PSD a cerut Biroului Electoral Central anularea alegerilor sau renumărarea voturilor la Sectorul 1, invocând fraudarea alegerilor în defavoarea lui Dan Tudorache, însă solicitarea a fost transmisă fix la un minut după expirarea termenului legal.

Biroul Electoral Central s-a întrunit marți după-amiază în ședință, dar o decizie privind solicitarea PSD de renumărare a voturilor a fost amânată pentru miercuri, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale.

Imediat după ședința BEC, avocatul lui Tudorache a organizat o conferință de presă alături de fostul europarlamentar PSD Claudia Țapardel la sediul Biroului Electoral Sector 1.

Avocatul lui Tudorache a spus că acum la Biroul Electoral al Sectorului 1 sunt renumărate voturile din 9 secţii, iar în 7 dintre acestea sunt diferenţe semnificative între voturile exprimate de alegători şi ceea ce a fost consemnat şi încărcat în sistem.

  • "Am primit o informare de ultimă oră. La acest moment, la Biroul electoral al Sectorului 1 se întâmplă renumărarea în 9 secţii de votare, întrucât nu cădeau pe cheia de verificare. Pentru toată lumea, cheia de verificare înseamnă ca suma voturilor consemnate la fiecare candidat să dea cu totalitatea voturilor egalitate. Nu s-a întâmplat acest lucru, iar din cele 9 secţii de votare, 7 secţii de votare au diferenţe semnificative, voturile efective cu ceea ce s-a consemnat şi s-a încărcat în sistem.

  • Aceasta e informaţia pe care pot să v-o dau cu certitudine confirmată din două surse, inclusiv de către reprezentantul nostru în secţia de votare. Este clar că suntem în situaţia, nu vreau să spun fraudă electorală, în situaţia în care votul exprimat de cetăţeni la urne este denaturat total faţă de ceea ce s-a consemnat şi de rezultatele care se dau în spaţiul public. O să vă prezint, de asemenea, rezultatul numărătorii paralele cu sistemul identic pe care îl avem cu cel de la AEP şi care cu datele existente la dispoziţie şi existente şi la BEC - candidatul Tudorache este câştigător cu 205 voturi”, a susținut Mihai Drăgan, avocatul primarului PSD în exercițiu.

Clotilde Armand, candidata USR-PLUS la Primăria Sectorului 1 al Capitalei, l-a acuzat luni de tentativă de fraudare a alegerilor pe contracandidatul său de la PSD, actualul primar în funcție Dan Tudorache. Într-o serie de filmulețe postate pe pagina sa de Facebook, Armand susține că în sediul Primăriei au fost descoperite teancuri de procese-verbale originale, necompletate.

Clotilde Armand a anunțat, marți, că va cere Parchetului General preluarea anchetei privind situația de la Biroul Electoral al Sectorului 1, caz în care candidata susținută de PNL și USR-PLUS a acuzat o tentativă de fraudare a alegerilor de către contracandidatul său de la PSD, Dan Tudorache. "Aud că prietenul lui Omar Hayssam (Marcel Ciolacu) împreună cu fostul primar bolșevic de la Sectorul 1 (da, este un bolșevic pur sânge care a transformat Poliția Locală în poliție politică și a folosit-o să mă urmărească) vor să renumere voturile pentru că țineți-vă bine: ''voturile reprezintă voința și speranța oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate.'' Really? Și în 2016 ce-ați făcut domnilor?! Acum, eu vreau să-i lămuresc pe cei doi în felul următor. Astăzi voi solicita Parchetului General al României să preia ancheta despre situația de la Biroul Electoral al Sectorului 1. Să înțelegem și noi o treabă”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Dan Tudorache a solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor de la sectorul 1.

Polițiștii chemați luni de către reprezentanții USR la sediul Biroului Electoral Sector 1, existând suspiciuni de fraudare a alegerilor, au găsit asupra unui bărbat 473 de procese-verbale de la secții de votare, a anunțat marți șeful Poliției Sector 1, Ionuț Dana, care nu a putut preciza dacă era vorba despre procese-verbale originale. El a spus că în acest caz au fost audiate 8 persoane, precizând că bărbatul asupra căruia au fost găsite procesele verbale de la secțiile de votare este membru al unui partid, candidat la Consiliul Local. Primarul PSD Daniel Tudorache susținea însă că acel bărbat era un curier care "avea dreptul să strângă acele procese verbale de la reprezentanţii PSD din secţie".

CITEȘTE ȘI: