​VIDEO Scandalul de fraudă de la Sectorul 1. Versiunea PSD despre incidentul cu bărbatul ce căra sute de procese-verbale: Se ducea la partid, dar a intrat în sediul primăriei pentru că i-a fost teamă să nu fie bătut

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 29 septembrie 2020, 17:51 Actualitate | Esenţial


Barbatul cu procesele verbale
Foto: Captura video
Bărbatul surprins luni ieșind din Biroul Electoral Sector 1 și intrând apoi într-un sediu al Primăriei Sector 1, cu un teanc de procese-verbale în brațe, era un reprezentant al PSD desemnat să strângă toate acele procese verbale și să le ducă la sediul partidului pentru numărătoarea paralelă. Însă el ar fi fost „urmărit, hăituit, agresat” de reprezentanți ai USR-PLUS, motiv pentru care s-a întors în clădire, a susținut marți Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache. „Mie personal mi-a spus că i-a fost teamă să nu fie bătut. Atât de agresive erau persoanele respective”, a afirmat avocatul.

Amintim că polițiștii chemați luni de către reprezentanții USR la sediul Biroului Electoral Sector 1, existând suspiciuni de fraudare a alegerilor, au „găsit asupra unui bărbat 473 de procese-verbale de la secții de votare”, după cum a anunțat marți șeful Poliției Sector 1, Ionuț Dana, care nu a putut preciza dacă era vorba despre procese-verbale originale.

El a spus că în acest caz au fost audiate 8 persoane, precizând că bărbatul asupra căruia au fost găsite procesele verbale de la secțiile de votare este membru al unui partid, candidat la Consiliul Local.
Primarul PSD în exercițiu Dan Tudorache, acuzat de contracandidata sa Clotilde Armand de tentativă de fraudare a alegerilor, susținea însă marți dimineață că acel bărbat care a ieşit din BES1 cu procese-verbale era de fapt un „curier” care „avea dreptul să strângă acele procese verbale de la reprezentanţii PSD din secţie”.

Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache şi reprezentantul juridic al PSD Sector 1, a organizat marți o conferință de presă în care a prezentat propria versiune a desfășurării faptelor:
 • „În legătură cu incidentul de ieri. Legea stabilește următorul lucru, ca să fiu foarte clar: la fiecare secție de votare se întocmește un proces verbal care stabilește ce s-a numărat. Acel proces verbal se întocmește într-un exemplar care se transmite la Biroul Electoral Central, în orginal, și în câte un exemplar pentru fiecare reprezentant al partidelor politice prezenți în secție. Regula este ca fiecare reprezentant, după ce a terminat cu Biroul Electoral Central sau cu cel de circumscripție, să se ducă la partid și să predea acel exemplar.
 • Pentru eficiență, noi am preferat ca un reprezentant al nostru să strângă aceste procese verbale chiar la Biroul Electoral al Sectorului 1 și să le transporte la sediul partidului pentru a face numărătoarea paralelă, încă o numărătoare paralelă, și nu în ultimul rând prentru a formula eventuale contestații.
 • La mai puțin de jumătate de oră de când Dan Tudorache a anunțat pe Facebook că, din numărătoarea paralelă, a câștigat alegerile - la acel moment aveam 98% din secții numărate, s-a întâmplat acel incident.
 • Adică, pe stradă, repet - pe stradă, reprezentantul nostru - care, într-adevăr, era și pe listă pentru poziția de consilier -, deci cel care transporta acele procese verbale la sediul partidului a fost oprit de un grup de susținători ai doamnei Armand - ulterior a apărut și ea - și a fost urmărit, hăituit, agresat, motiv pentru care s-a întors și s-a grăbit în clădirea în care se află, e adevărat, și Biroul Electoral de Sector, dar și două Direcții ale Primăriei Sectorului 1.
 • A intrat în lift și a încercat să ajungă la această Direcție de Mediu, sperând că sunt mai multe persoane acolo, pentru că mie personal mi-a spus că i-a fost teamă să nu fie bătut. Atât de agresive erau persoanele respective.
 • A ajuns sus. Ulterior, persoanele de la USR-PLUS, respectiv PNL, foarte agresive fiind, au chemat Poliția. Poliția și-a făcut treaba, evident, pentru că a luat toate persoanele la secție ca să se lămurească ce e cu acele procese-verbale.
 • Inițial, s-a afirmat că procesele verbale respective sunt furate - asta au susținut cei de la USR - furate din biroul electoral pentru a fi înlocuite. O prostie fără margini, pentru că nu poți să înlocuiești aceste procese verbale în condițiile în care acestea se semnează în secție, de către toții membrii partidelor, n-ai cum să le înlocuiești efectiv, au un cod de bare de asemenea... Singurii care le pot înlocui sunt cei din Biroul Electoral, noi sau nimeni altcineva nu le poate înlocui.
 • Ce pot să vă spun, dincolo de toate aberaţiile apărute pe Facebook, de live-uri făcute pe Facebook de doamna candidat, sper să fie etern candidat, Clotilde Armand, nu a fost nimeni arestat, nu are nimeni calitate de suspect, nu are nimeni calitate de inculpat.
 • Mai mult decât atât, ne-au fost restituite într-un final, foarte târziu, după ora 23.59, când puteam depune contestaţie, ne-au fost restituite copiile acelor procese verbale. Din fericire, am reuşit să obţinem un duplicat al acelor procese verbale, iar contestaţia s-a formulat în termenul prevăzut de lege, adică până la ora 23.59.
 • Ca să fiu precis, noi am fost în posesia copiilor la orele 12.25 noaptea, de aceea eu înclin să cred personal, şi asta e şi poziţia primarului Sectorului 1, că această acţiune a fost gândită astfel încât să nu mai fim în măsură să depunem contestaţia şi să nu mai fim în măsură să avem aceste procese verbale fără de care nu putem depune contestaţie, nu putem face numărătoare paralelă.”Momentul în care reprezentantul PSD este interpelat de reprezentanții USR-PLUS și PNL, potrivit unei înregistrări video distribuite pe Facebook:

Clotilde Armand, candidata USR-PLUS la Primăria Sectorului 1 a Capitalei, l-a acuzat luni de tentativă de fraudare a alegerilor pe contracandidatul său de la PSD
, actualul primar în funcție Dan Tudorache. Într-o serie de filmulețe postate pe pagina sa de Facebook, Armand susține că în sediul Primăriei au fost descoperite teancuri de procese-verbale originale, necompletate.

Clotilde Armand a anunțat, marți, că va cere Parchetului General preluarea anchetei privind situația de la Biroul Electoral al Sectorului 1, caz în care candidata susținută de PNL și USR-PLUS a acuzat o tentativă de fraudare a alegerilor de către contracandidatul său de la PSD, Dan Tudorache.


CITEȘTE ȘI:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10397 vizualizari

 • +43 (47 voturi)    
  ba dar voi chiar ne credeti prosti?!?! (Marţi, 29 septembrie 2020, 18:27)

  cristi_an [utilizator]

  merita pedepsiti EXEMPLAR!!!
  • +40 (42 voturi)    
   Da... (Marţi, 29 septembrie 2020, 18:45)

   Rarara [utilizator] i-a raspuns lui cristi_an

   ...Asa ne cred cretinii de psd-isti ! Sper ca in maxim 5 ani sa nu mai aud de psd si jegurile lor de oameni. Doamne ajuta !
   • +12 (12 voturi)    
    O identificare a individului, (Marţi, 29 septembrie 2020, 20:05)

    Vigilentanonstop [utilizator] i-a raspuns lui Rarara

    rezolva toata discutia!
   • +20 (20 voturi)    
    Si inca ceva! (Marţi, 29 septembrie 2020, 20:10)

    Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui Rarara

    Cum adica mergea cu procesele verbale originale la partid? De unde le avea? Cine i le-a dat? Ce drept avea sa le detina? Si cum de nu le-au luat si PNL-USR si ei la sediul lor sa le numere?
    Nu frate! Numaratoarea de catre partide se face pe baza a ce declara partidului fiecare reprezentant al acestuia, din cadrul fiecarei sectii de votare! Eventual fac si ei o poza la procesul verbal de la sfarsitul numaratorii si o trimit la partid! Nu are ce cauta membrul unui partid cu procesele verbale in brate!
    Hotilor PSDisti!
  • +9 (13 voturi)    
   Cine sa il pedepseasca? (Marţi, 29 septembrie 2020, 19:19)

   vlad.pe [utilizator] i-a raspuns lui cristi_an

   Justitia in România a devenit o gluma, doar Pensii Speciale si amanari, pana si primarii PNL pedofili si violatori au scapat fara probleme, sunt protejati de partidul Ciuma Galbena.
  • 0 (0 voturi)    
   Nu prosti, doar naivi - Asta e scandalu? (Miercuri, 30 septembrie 2020, 9:45)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui cristi_an

   Sincer astept o declaratie de la BEC sau Politie. USR au tot strigat si in alte situatii ca sunt furati si PSD nu e de incredere. Asa ca nu e nu stiu ce concurs.
 • +30 (34 voturi)    
  >>>> (Marţi, 29 septembrie 2020, 18:42)

  GemstonePig [utilizator]

  Era obosit surmenat si a intrat gresit la primarie. voia sa intre la film sau streptease dar tot aia
  • +14 (16 voturi)    
   Bataie de la o femeie (Marţi, 29 septembrie 2020, 19:20)

   vlad.pe [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

   De ce omul acesta nu este interogat de Politia Romana?

   De ce Klaus Iohannis nu intervine? De ce Vela nu raspunde pentru proasta organizare?

   De ce avem o sectie de vot langa un sediu al Primariei Sectorului 1?
   • 0 (0 voturi)    
    Mai era unu si unu mai si filma. (Miercuri, 30 septembrie 2020, 9:46)

    Lok [utilizator] i-a raspuns lui vlad.pe

    Te simti in control 1 la 3.
   • 0 (0 voturi)    
    la ora (Miercuri, 30 septembrie 2020, 10:01)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui vlad.pe

    la care ai postat ”de ce”-urile tale :
    1 - omul deja fusese interogat de polițiștii Secției 4, împreună cu încă 7 indivizi implicați în evenimentele respective.
    2 - Nu e treaba lui Iohannis să intervină. Îl confunzi cu ceaușescu.
    3 - vela va răspunde dacă poliția nu-și va fi făcut treaba. Lasă-i să o termine.
    4 - nu ai secție de votare lângă sediul primăriei sectorului 1. E vorba de faptul că în clădirea în care la etajul 2 se află sediul biroului electoral al sectorului 1, la etajul 1, în sediul agenției de mediu din acel sector, și-a desfășurat activitatea psd-ul pe această perioadă a alegerilor. Un lucru foarte grav. Întrebarea la care trebuie să răspundă cei îndreptățiți (BES 1, BEC, AEP) este cum de psd-ul și-a făcut sediu de campanie tocmai acolo? Cu a cui aprobare s-a făcut acest lucru? Iar cei vinovați trebuie să plătească. Penal.
 • +20 (22 voturi)    
  o sa primeasca (Marţi, 29 septembrie 2020, 18:43)

  dcotoara9 [utilizator]

  bataita la fun.du.letz cand o sa viziteze zone racoroase.
  Urari pentru binefactorii PSD care posteaza tot felul de scenarii, daca le luati doar banii si faceti cum stiti voi dati dovada de un minim de inteligenta, in caz contrar va urez tot binele din lume, domnul fie cu voi!
 • +36 (36 voturi)    
  Primarul in functie A FURAT (Marţi, 29 septembrie 2020, 18:43)

  nlln [utilizator]

  TIPIC PSD-hotie , hotie, hotie.

  PSD stii au in sange hotia/ coruptia/ minciuna, manipularea.
  Nimeni nu va reusi vreodata sa ii depaseasca!
  Un blestem pentru aceasta tara.

  Acest primar infractor stie el ce stie.
  A pus in urne exact 205 noi buletine?

  Hotii sunt hoti! Cei care au stat acasa in ziua votului ce sunt? Complici?
 • +37 (37 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 29 septembrie 2020, 18:46)

  [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
   la alegerile (Miercuri, 30 septembrie 2020, 10:30)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui

   locale din București au fost 4 buletine : pentru alegerea primarului general, a consiliului general, a primarului local și a consiliului local.
   473 procese verbale, dacă împarți la 4 îți dă cu virgulă, orice ai face.
   Procesele verbale de la fiecare secție de votare se fac într-un original și câte o copie pentru fiecare partid în parte, respectiv candidat independent, copii care se înmânează respectivilor/reprezentanților acestora acolo, la secția de votare, originalul împreună cu voturile urmând a fi predate BES de către șeful secției de votare. Așa că, avocatul psd să se ducă să facă o facultate de drept serioasă sau să nu mai mintă cu nerușinare, iar consilierul/curier pesedac, împreună cu cei care l-au pus să facă mânărelile și cu cel/cei din BES care i-a favorizat acțiunea respectivă, să înfunde pușcăria. La ăștia să se adauge cel care a permis unui pafrtid să-și aibă sediul de campanie în aceeași clădire cu BES. Oare a câta oară se plimba pesedacul ăla cu procese? verbale între etajul 2 (BES) și 1 (psd)?
 • +13 (13 voturi)    
  'nu sint copii, sint originale' - astia fura nene (Marţi, 29 septembrie 2020, 19:28)

  Coco Whistle [utilizator]

  bai, psd=infractori...nu-l leaga nimeni deja? eu sint sigur ca daca ii pui in fata ca ia 10 ani fara suspendare ne povesteste in cel mai mic detaliu cum gusta laptele pe care l-a supt de la mama acum n ani. + de la tovarasii lui din psd.
 • +18 (18 voturi)    
  Tudorache (Marţi, 29 septembrie 2020, 19:29)

  Ilidia [utilizator]

  Tudorache,ca orice PSD-ist veritabil are hotia in sange...
 • -3 (5 voturi)    
  alio, covrigu, îi pandemie (Marţi, 29 septembrie 2020, 19:54)

  di livio [utilizator]

  lăsați prostiile cu alegeri că vă dau pe mîna lu Arafat...alio, nu găsesc articolu cu depistații infectați de azi, nu fuse nici unu?...alegerile au distrus covrigu, să gătă pandemia...sau nu-i gata pandemia dăcît că alegerile fac trafic mai baban ca covrigu...amu-i scandal la numărat voturi nu la numărat covrigi
 • +8 (8 voturi)    
  ceva pute (Marţi, 29 septembrie 2020, 19:57)

  stanescu [utilizator]

  Inaite ca aceste procese verbale sa ajunga la PSD pentru numărătoarea paralelă primarul PSD spunea că e in fața candidatei USR cu 200 de voturi pe baza numărătorii parale ??? !!!!
 • +14 (14 voturi)    
  Furau ca in codru!!!! Ce poate fi mai clar? (Marţi, 29 septembrie 2020, 20:02)

  Zentrix [utilizator]

  Ce c***t poate fi mai clar ?!!!
  Putrefactia aceasta sociala trebuie taiata de la radacina.
 • +22 (22 voturi)    
  ... (Marţi, 29 septembrie 2020, 20:14)

  John.Doe [utilizator]

  Curierul era candidat din partea PSD pe nume Catalin Tomescu. De cand PSD isi numeste candidatii, curieri? Prima minciuna

  Nu erau 100 de PV, erau 473. Asta inseamna peste 70% din PV de la sectile din sectorul 1. A doua minciuna

  Sa zicem ca le ducea la sediul PSD dupa cum au sustinut pesedistii, dar el se afla la Piata Mures unde nu este nici un sediu PSD. Pe Piata Mures se afla sediul Directiei de Salubrizare a Primariei Sector 1, si Biroul Electoral Sector 1 (aceeasi cladire). Membrul PSD sustine ca are in brate copiile PV pt sediul PSD, dar el se afla pe holul BES, el nu avea ce cauta in cladirea aia chiar daca PV erau doar copii. Si copiile PV de la delegatii PSD trebuiau sa fie pe birou la sediul PSD inca din noaptea alegerilor, pentru ca asa isi fac partidele calculele pana dimineata. Dar el umbla in miezul zilei cu un teanc de PV in SEDIUL BES. A treia minciuna care ii groasa rau.

  Candidatul PSD Catalin Tomescu (curier) este urmarit pana intr-o sala care apartine Directiei de Salubrizare a Primariei Sector 1, unde se gasesc teancuride de procese verbale ale sectiilor de vot, goale, necompletate inca, si un flipchart cu numere de sectii de votare din S1, si cu cifre umflate in dreptul lui Tudorache (verificate). Deja trecem pragul de miunciuna.

  Si asa fumul se face foc.

  Ce făceau:
  - Creau un proces verbal fals, modificând cifrele din cel original.
  - Decupau codul QR de validare electronică a procesului verbal.
  - Îl lipeau de procesul verbal modificat.
  - Trăgeau documentul falsificat la Xerox, apoi îl încărcau în aplicația BEC.
  Doar trebuie sa se verifice "cheia", nimic mai mult!

  Si cu sistemul informatic au reusit sa fure, va dati seama ce faceau inainte ?
 • -13 (15 voturi)    
  Erau originale sau copii? (Marţi, 29 septembrie 2020, 20:25)

  lazarus101 [utilizator]

  Asta-i cel mai important si se poate verifica usor. Pana la urma se trimit si TOATE buletinele de vot nu doar procesul verbal trimis de toti reprezentatii din sectie.
  Mananca rahat userepenele si-au dat seama ca au pierdut si acum in disperare vor sa forteze un nou vot. Clotilduta a geoanit-o din nou :)))))
 • +11 (11 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 29 septembrie 2020, 20:34)

  [anonim]

 • +4 (4 voturi)    
  Asta e cuiul final, (Marţi, 29 septembrie 2020, 21:14)

  persuasiv [utilizator]

  apocalipsa.Cu asta s-a terminat totul.Nimeni nu mai poate face nimic.
  • +6 (6 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 29 septembrie 2020, 22:50)

   [anonim] i-a raspuns lui persuasiv

 • +5 (5 voturi)    
  Ciuma rosie pe final! (Miercuri, 30 septembrie 2020, 1:22)

  Adi72 [utilizator]

  Ce bine l-au surprins pe sobolan!!! Ciuma rosie isi traieste ultimii ani. Sa ne ajute Dumnezeu sa scapam de ei ca numai nenorociri ne-au adus!
 • +5 (5 voturi)    
  De data asta nu mai scapa , (Miercuri, 30 septembrie 2020, 1:41)

  Bradisor [utilizator]

  Dragnea sa se pregateasca de musafiri.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by