Clotilde Armand, candidata USR-PLUS la Primăria Sectorului 1 al Capitalei, îl acuză de tentativă de fraudare a alegerilor pe contracandidatul său de la PSD, actualul primar în funcție Dan Tudorache. Într-o serie de filmulețe postate pe pagina sa de Facebook, Armand susține că în sediul Primăriei au fost descoperite teancuri de procese verbale originale, necompletate. Reprezentanții USR au sesizat Poliția, care a anunțat că mai multe persoane au fost duse la audieri.

Clotilde ArmandFoto: Facebook - Clotilde Armand

Cei de la USR spun că au chemat Poliția după ce au văzut reprezentanți ai PSD plecând din Biroul Electoral al Sectorului 1 cu mai multe procese verbale cu rezultate ale votului.

„Iată ce avem în sediul Direcției de Salubrizare și Investiții situat în Complexul din piața Mureș, un etaj deasupra Biroului Electoral de Sector. Procese Verbale necompletate! Așa pregăteau frauda. Și-a făcut apariția pe aici și directorul ADP S1 și nu știu ce caută el la BES. O să ne lămurească Poliția”, se precizează într-unul dintre videourile postate.

„Ceea ce vedem este un teanc de procese verbale de la alegerile de ieri - originale, semnate, ștampilate - care au fost luate de la Biroul Electoral de Sector, care este un etaj mai jos, și au fost aduse aici, la sediul Primăriei. Sunt în Primăria Sectorului 1. Colegii mei, care nu aveau voie sa fie în Biroul Electoral de Sector, văzându-l pe acel tip care ieșea din BES cu acest teanc de procese verbale, au avertizat imediat Poliția și Jandarmeria, care au venit și au constatat că aici în Primarie se află aceste procese verbale originale, precum și o masă unde se făceau decontările de voturi”, spune Clotilde Armand într-o altă înregistrare video.

„Mai vedem pomeni electorale (arătând spre mai multe pungi - n.r.). Aici în cadrul Primăriei vedem că s-a desfășurat o campanie, vedem niște persoane care nu au ce să caute, cum ar fi dl Vieru, care se regăsea și el aici (Alin Vieru, directorul ADP Sector 1 - n.r.). Suntem în Direcția de Mediu, de Salubrizare, care s-a transformat în altceva în această perioadă. Dar ce e cel mai grav este ce s-a întâmplat cu aceste procese verbale. Sunt două posibilități: fie sunt procesele verbale care aparțin de BES și atunci... de ce au fost luate de la BES? Sau sunt procese verbale care aparțin de PSD, fiecare partid are o copie, semnată, ștampilată... și atunci de ce au fost luate de la BES și aduse aici la Primăria Sectorului 1?”, mai afirmă ea.

Ce spune Poliția

Poliția Capitalei a anunțat că mai multe persoane au fost duse la audieri:

  • "Astăzi, în jurul orei 15:45, Secția 4 Poliție a fost sesizată prin sistemul 112 cu privire la faptul că un bărbat, candidat al unui partid politic pentru funcția de consilier, ar fi fost văzut ieșind din clădirea unde a funcționat un birou electoral al sectorului 1 de către mai mulți reprezentanți ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese-verbale. Persoanele în cauză au fost identificate și sunt conduse la sediul Secției 4 Poliție pentru stabilirea situației de fapt și de drept".

În acest moment, numărătoarea voturilor la Sectorul 1 continuă. Ultimele date provizorii publicate de Biroul Electoral Central arată că între cei doi candidați este o diferență de aproximativ 1.200 de voturi în favoarea lui Clotilde Armand.

Datele exit-poll de aseară o arătau câștigătoare pe Clotilde Armand cu 48%, față de 36,5% Dan Tudorache.

Dan Tudorache, candidatul PSD la Primăria Sectorului 1, susținea luni dimineață că a obținut mai multe voturi decât contracandidata sa de la USR, Clotilde Armand. Tudorache a scris pe contul său de Facebook că ar avea 200 de voturi în plus: "Breaking news! După terminarea numărătorii paralele, am în plus 200 de voturi față de Clotilde Armand! Așteptăm rezultatele oficiale de la BEC!".

Întrebat la interviurile HotNews.ro despre disputa de la Sectorul 1, liderul USR Dan Barna a afirmat că, potrivit numărătorii paralele, Armand are un avans de peste 1.000 de voturi în favoarea ei. „Clotilde Armand este viitorul primar la Sectorul 1”, a spus Barna.

Clotilde Armand: „Iată cum a folosit fostul primar al Sectorului 1 o instituție a primăriei și cum a încercat să modifice procesele verbale cu ajutorul angajaților de la Direcția de Salubrizare. Să fie foarte clar: Tudorache și toți cei care au participat la această tentativă o să răspundă în fața Justiției”.