Liderul USR, Dan Barna, spune că nu există niciun temei pentru renumărarea voturilor pentru Primăria Sectorului 1, așa cum susține primarul PSD Dan Tudorache, pentru că procesele-verbale introduse în sistem sunt corecte. El a mai spus că nu există nicio îndoială că Clotilde Armand este noul primar al sectorului 1, dar că încercarea PSD de a frauda alegerile este o infracțiune majoră.

HotNews.roFoto: Hotnews

Copreședintele USR-PLUS, Dan Barna, a mers și el marți la sediul Biroului Electoral Sector 1, unde a intervenit Poliția și jandarmeria, în urma acuzațiilor de fraudă la adresa PSD. Barna a spus că este o certitudine că Clotilde Armand a câștigat alegerile, la o diferență de aproximativ 1.000 de voturi față de Dan Tudorache, precizând că au mai rămas de centralizat 10-11 secții de votare.

Barna a spus, legat de faptul că pe mai multe procese-verbale codul QR era decupat și lipit pe foaie, că aceasta este procedura legală, aceste coduri fiind de la STS, înseriate, dar că rămân celelalte nereguli semnalate de USR-PLUS.

"În momentul de faţă nu există niciun temei pentru renumărarea voturilor. În momentul de faţă au fost acele corecturi, date pe eroare umană. Nu ştim să mai existe inadvertenţe. E doar chesstiunea aceasta a ultimelor secţii. (...) Dacă autorităţile consideră că a fost fraudă, BEC va lua măsurile legale. Unde pe pământ un partid îşi trimite curierul pe la delegaţi ca să facă numătoarea paralelă? Asta e o glumă că s-a dus cu foaia în mână. Nu putem fi prostiţi la nesfârşit. Că e Clotilde primar se va confirma la sfârșitul zilei, dar nu putem să închidem ochii la o nouă dovadă de furt şi să ridicăm din umeri. Încercarea de a frauda alegerile este o infracțiune majoră și mă aștept ca autoritățile să nu piardă dosarul prin sertare”, a declarat Barna.

Clotilde Armand, candidata USR-PLUS la Primăria Sectorului 1 al Capitalei, l-a acuzat luni de tentativă de fraudare a alegerilor pe contracandidatul său de la PSD, actualul primar în funcție Dan Tudorache. Într-o serie de filmulețe postate pe pagina sa de Facebook, Armand susține că în sediul Primăriei au fost descoperite teancuri de procese-verbale originale, necompletate. Reprezentanții USR au sesizat Poliția, care a anunțat că mai multe persoane au fost duse la audieri.

Marți, Clotilde Armand a anunțat că va cere Parchetului General preluarea anchetei privind situația de la Biroul Electoral al Sectorului 1, caz în care candidata susținută de PNL și USR-PLUS a acuzat o tentativă de fraudare a alegerilor de către contracandidatul său de la PSD, Dan Tudorache.

În cursul dimineții, Dan Tudorache a anunțat că va cere Biroului Electoral Central renumărarea voturilor de la sectorul 1.

Polițiștii chemați luni de către reprezentanții USR la sediul Biroului Electoral Sector 1, existând suspiciuni de fraudare a alegerilor, au găsit asupra unui bărbat 473 de procese-verbale de la secții de votare, a anunțat marți șeful Poliției Sector 1, Ionuț Dana, care nu a putut preciza dacă era vorba despre procese-verbale originale. El a spus că în acest caz au fost audiate 8 persoane, precizând că bărbatul asupra căruia au fost găsite procesele verbale de la secțiile de votare este membru al unui partid, candidat la Consiliul Local. Primarul PSD Daniel Tudorache susținea însă că acel bărbat era un curier care "avea dreptul să strângă acele procese verbale de la reprezentanţii PSD din secţie".