Candidata USR-PLUS pentru funcţia de primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, spune că primarul PSD în exercițiu Dan Tudorache trebuie "reţinut urgent de anchetatori” pentru fraudă electorală și grup infracțional organizat. Ea afirmă că bărbatul prins cu peste 400 de procese verbale în sediul Primăriei Sector 1 este Sorin Cătălin Tomescu, candidat PSD la funcţia de consilier din partea PSD, în condițiile în care Tudorache a susținut că acel bărbat era de fapt "un curier".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Fostul primar pesedist trebuie reținut urgent de anchetatori", a scris Armand pe Facebook.

Argumentele lui Clotilde Armand:

 • "Întrebat de jurnaliști cum îşi explică faptul că o persoană, candidată la consiliul Sectorului 1 a fost identificată cu 100 de procese verbale asupra sa în clădire, fostul primar a răspuns: ''Era un curier. Avea dreptul să strângă acele procese verbale de la reprezentanţii PSD din secţie. Nu ştiu dacă erau 100. Cu siguranţă avea mai puţine. S-a dus în acel loc pentru că cineva le strângea şi mergea cu ele la partid.''
 • Ce ne-a spus Poliția astăzi? ''Asupra unui bărbat, candidat la Consiliul Local din partea PSD, au fost găsite 473 de procese-verbale de la secțiile de votare''. Bon, pentru declarația de mai sus fostul primar trebuie reținut urgent de Poliție.
 • Faptele.
 • ''Curierul'' a fost prins în fapt ieri de noi exact când defila cu procesele verbale de la sediul BES 1 (aflat la etajul 1 al clădirii din Piața Mureș) spre etajul 2 al clădirii. La etajul 2 este o direcție fantomă înființată înainte de alegeri - Direcția de Mediu. Aici a fost sediul PSD de campanie. Plătit din bani publici.
 • Pe scurt, să înțeleagă toată lumea:
 • - În aceeași clădire cu BES 1 a funcționat sediul de campanie al primarului. BES 1 este la etajul 1 iar Direcția de Mediu este la etajul 2;
 • - La Direcția de Mediu (etajul 2) am găsit ieri zeci de procese verbale pe masă;
 • - ''Curierul'' prins de noi este de fapt este Sorin Cătălin Tomescu - candidat la funcția de consilier din partea PSD;
 • - ''Curierul'' nu avea la el 100 de procese verbale, avea 473.
 • Tot ce ați citit mai sus se numește fraudă electorală și grup infracțional organizat și toți cei care au participat trebuie să plătească urgent în fața Justiției.
 • PS: Câte probe mai vreți, domnilor procurori?!".

Polițiștii chemați luni de către reprezentanții USR la sediul Biroului Electoral Sector 1, existând suspiciuni de fraudare a alegerilor, au găsit asupra unui bărbat 473 de procese-verbale de la secții de votare, a anunțat marți șeful Poliției Sector 1, Ionuț Dana, care nu a putut preciza dacă era vorba despre procese-verbale originale. El a spus că în acest caz au fost audiate 8 persoane, precizând că bărbatul asupra căruia au fost găsite procesele verbale de la secțiile de votare este membru al unui partid, candidat la Consiliul Local.

Primarul PSD Daniel Tudorache a susținut însă că acel bărbat era un curier care "avea dreptul să strângă acele procese verbale de la reprezentanţii PSD din secţie".

"Era un curier. Avea dreptul să strângă acele procese verbale de la reprezentanţii PSD din secţie. Nu ştiu dacă erau 100. Cu siguranţă avea mai puţine. S-a dus în acel loc pentru că cineva le strângea şi mergea cu ele la partid. Este un reprezentant al partidului care strânge procesele verbale de la reprezentanţii noştri din secţii. Atâta tot. Nimic nu a făcut şi a şi întrebat. Deci s-a dus cu acele procese verbale la preşedintele biroului electoral un procuror şi l-a întrebat «domnule, ce e ilegal aici?». Şi a zis «nu e nimic ilegal»”, a susținut Tudorache la sediul PSD.

CITEȘTE ȘI: