​Acasă Sănătate

Valeriu Nicolae ajută omul în ghetou, în Ferentari. Acolo regulile sunt foamea, sevrajul, violența domestică, gândacii și șobolanii. Jurnal Anti-covid 19. Ziua 24 VIDEOinterviu

de Eugen Istodor     HotNews.ro
Marţi, 7 aprilie 2020, 10:56 Actualitate | PERSPEKTIVA


Ăsta-i Valeriu Nicolae. Tu? Semnează s-ajungă-n Parlament
Foto: Hotnews
Valeriu Nicolae m-a lăsat fără glas. Îmi vine să strâng de gât pe cineva. Politician, primar, președinte. Și tu o să intri în draci. Vezi interviul cu Valeriu Nicolae. O dată, de zeci de ori. Intră și tu în lumea ghetoului. Uite-i pe cei în sevraj. N-au de unde lua drogul. Auzi urletele foamei. De unde mâncare? Auzi bătăile. Unde să fugă femeia de atâta bătaie? Afară este coronavirus. Niciun ajutor. Oamenii aici n-au de unde lua, cere un colț de pâine. Ghetoul a rămas fără ajutor. De asta acum Binele trebuie urlat, oamenii rari, curajoși, care fac binele trebuie ridicați în slăvi.

Ajută-l și tu pe îngerul Nicolae, pe tata Valeriu să țină în viață copiii. Urlă binele, promovează faptele bune. Vezi video. Devoră VIDEO. Ascultă-l pe Valeriu Nicolae de la Casa Bună:Valeriu Nicolae BLOG
AJUTĂ CASA BUNĂ
#voluntariat #ferentari #valeriunicolae

Reporter: Ieri erai furios.
Valeriu Nicolae: Nu mai sunt atât de furios.

Dece?
Am cărat lapte, am dus mâncare pentru patru zeci și patru de familii. Asta înseamnă peste 118 copii. M-am mai liniștit. Mi-au mai trecut din draci. E oribil așa să vezi cum Primaria sectorului 5 e peste tot cu reclame. Dau ajutoare tot felul de cretinătăți care nu ajută pe nimeni, pe nimeni și pe nimic. În Ghetou în Ferentari doar mașina de poliție trece la dat amenzi si cântat imnul. De asta e nevoie în Ghetou în Ferentari?

Cum stai cu "distanțarea socială"? Tu ajuți copii.
Mie îmi vine să mor. E foarte fain, e necesar, dar pentru oameni care au unde să stea. E imposibil în ghetou. Nu știu nici o casă în care cineva să aibă mai mult de 2 metri pătrați pe cap de persoană. La pușcărie trebuie, conform regulilor europene, să ai minim patru metri pătrați, dacă stai cu mai mulți, iar dacă stai singur ai șase metri pătrați. În ghetou e o nenorocire. Și cu banii e dezastru. Mamele care lucrau nu mai au de lucru, tații care lucrau pe la șantier, la chestii auto nici ei nu mai au nimic. Nivelul de violență a crescut foarte tare. Și în tot acest timp liderii noștri politici au carisma unei cizme. Sunt încă siderat de Iohannis este președintele normal al României normale. Ce facem cu sutele de mii de oameni care nu se pot distanța socială, care mor de foame stând în casă? Îmi spune ieri un părinte: "bai, dar mai bine mă duc la pușcărie, că măcar acolo am casă si mâncare asigurate. Plătește statul tot.

A iesi afară înseamnă răul.
Da, de acord. Dar a sta în casă în ghetou înseamnă să mori de foame. Deci mai degrabă riști să ieși afară. Mănânci, nu mori de foame. Cum să stai închis într-o casă plină de gândaci? Nu poți să-ți imaginezi numărul de gândaci de acolo, e plin de gândaci, e plin de șobolani, e plin de oameni în sevraj. Nici vânzarea de droguri nu mai merge. E plin de de violență. Sună foarte frumos toate chestiile despre coronavirus la televizor, dar sună sinistru în Ghetou, în Ferentari.

Ce-i de făcut?
Dacă aș fi președinte, ca să citez un clasic în viață, la Cotroceni, în grădină, aș pune niște corturi. Dai dovadă că ești președinte deștept, ești președinte profesor. Să-ți spun alta. Apropo de domn profesor Iohannis. Școala. Avem internet? Ca să facă școală online. Nu avem, îți spun eu. M-am chinuit eu să trag fire, să improvizez net de pe cartele. Dar asta este pentru copiii mei. În Ghetou nu intră firmele de internet, nu intră nimeni acolo. Le e frică să pună un cablu din ăla nenorocit. Școală la distanță în Ghetou? Nici o picătură. Nimic. Voluntarii mei fac asta. Copiii sunt abandonați efectiv. Copiii nu au acces la platforme online și nu pot să învețe. Și eu vorbesc aici doar de Bucuresti. Ce este în țară nu mă gândesc. Noi am instalat acolo, ne am chinuit și am pus pe cartele, am plătit datoriile la unii. Am instalat internet acolo și stăm cu copilașii, lucrăm în fiecare zi. Avem vreo 40 și ceva de voluntari. [dacă vrei răspunsul integral mergi la minutul 00:04:34]

Foame, lipsă bani, mizerie, violență, sevraj, nu educație.
Ce o să facem cu oamenii ăștia încă două săptămâni în case? De unde o să mai mănânce? De unde fac ei rost de bani.

Somaj tehnic.
Cu șomajul tehnic e o aberație. Că nici unul dintre ei nu poate să acceseze șomaj tehnic. Lucrează la negru, dacă lucrează. Ce somaj tehnic? Toți suntem drăguți și frumoși. Iată ce frumos gătim la noi acasă. Dar sunt o grămadă de oameni care nu pot sta acasă, n-au ce găti, ce să facă acasă? Să moară de foame?

De unde ai luat banii? Cum te ai descurcat?
Sunt o mulțime de oamenii din ăstia faini. Sunt o grămadă de oameni care ne ajută. "Lăptăria cu caimac" le-a dat copiilor atâta calciu cât n-au avut în viața lor. Lapte, iaurt. Aștia de la L'univers de Nicolai ne au dat pâine. Mâncare caldă de la J'ai Bistrot. 50 de porții de mâncare caldă. Am luat de la Banca de mâncare, iar. Noi reușim să ținem 200 și ceva de copii, le dăm să mănânce, le dăm internet, ca să nu iasă afară din casă. Noi facem asta de unii singuri. Primăria sectorului 5 ce face? Dă fructe din casă în casă, dar în Ghetou nu intră. Doamne ferește, primarul Florea să intre în ghetou. Doar la casele bune. [răspunsul integral aici 00:07:32]Păi, acum câteva luni Primăria sectorul 5 si numeroase asociații civice ți-au distrus proiectul de la scoala din Ferentari. Unde-s toți ăstia curajosi?
Gura de ei. Mi-au dat un șut, acum zic că bine mi-au dat. Că m-au ajutat să fac "Casa Bună" si să fac o grămadă de chestii pe care altfel nu le-aș fi făcut.

De unde bani?
Din donații, din banii mei. De exemplu, eu acopăr benzina, motorina, tot ce e de urgentă nevoie. Mi s-a stricat mașina. Asta a fost haioasă. Am avut o dubă, s-a stricat, am rămas cu ea în mijlocul intersecției, mi-am luat o grămadă de înjurături. M-am întors acasă, am luat Touaregul vechi pe care încercam să-l vând ca să mai iau un microbuz pentru copii. Am luat Touaregul si l-am încărcat. Am avut si acolo niște oameni superbi, cei de la Auto Total. Au luat mașina defectă. Deci fără nici un ban fără nimic.

Sunt oameni care te ajută. CASA BUNĂ AJUTOR, VOLUNTARI CLICK AICI
Da. Si să stii că trebuie să le facem reclamă. Trebuie să strigăm numele lor. Ca să se audă. Ca politicienii să înțeleagă că ăsta e noul trend. Să faci bine. Trebuie făcută reclamă desănțată binelui tocmai ca el să intre în capetele tuturor că cel mai bine este să faci bine. am auzit multe voci că ce fac ăstia, că ce e aia bine, că noi cu politica facem si dregem. Nu-i adevărat. Toți sunt mari analisti, politicieni la teve. Dar aici în Ghetou, sau peste tot unde este nevoie de făcut bine acolo trebuie să fim, nu la teve. Sunt oameni, organizații super faine. trebuie făcută reclamă. Binele trebuie să fie trendul. Uite, e Concordia. Ajută săracii, ne ajută și pe noi, ne ajutăm reciproc. Hai să facem facerea de bine o normalitate. Altfel nu se poate în România asta. Si aici nu vorbesc doar de politicienii versati. USR-ul era o speranță, da? Uite-i la teveuri. Unde sunt? Sunt tineri, sunt abia la început de carieră politică. Unde sunt? Ar trebui să facă bine, de asta sunt tineri, de asta au intrat în politică.

Tu mai poți?
Am răni pe mâini de atâta spălat. Dar număr totul în suflete salvate. Virusul ăsta i-a speriat pe oamenii de acolo. Cine stie care este cu coronavirus, care nu? Nu intră salvările acolo, darminte testările. Eu intru oriunde. Îmi pun mască și gata. Chiar nu am niciun fel de teamă. Intru în locuri în care nu intră niciun gabor, nici un polițist, deci n-am chestii de astea. Dar acum câteva zile am avut un moment de ăsta... si poate astfel de momente se vor înmulți. Deci, au sărit la mine dependenții de droguri. Mi-au zis: nu te lăsăm, dacă nu ne dai si nouă. Ne e foame. Bine am rezolvat chestia că au intervenit ceilalți și le-au zis. Dar este jale.

Cum asa?
Bă, voi ați înnebunit? Asta este lumea, ce naiba. A început să fie complicat. Începe să fie complicat în case. Foamea, dar violența domestică? Îngrozitor. Și nu au unde se să ducă. Deci dacă tu ești mama si îți iei super bătaie unde te duci? Când îi văd la televizor vomit instant. Asta-i viața.

Ai tăi sunt bine?
Cum intru în curtea casei mă dezbrac de toate hainele, de tot. Ca să-mi protejez familia. Noi avem aici casa noastră, dar și CASA BUNĂ. Avem curte, avem loc. Ai mei sunt sănătosi. Mă ajută cum pot. Când am timp joc baschet în curte cu copilul. Suntem bine.

Nu stiu cu ce să te ajut.
Facerea de bine promoveaz-o la greu. Vomit când aud tot felul de ipocriți. Bă, lăsați-mă cu Dumnezeu și alea, deci vouă nu vă pasă decât de pisicile voastre sau de amantele voastre, si-mi spuneți mie să nu promovez oamenii care fac binele? Că să fim smeriți. Nicio smerenie! când în Ghetou este infernul pe pământ. De cine suntem noi reprezentați? De Firea si de Florea? Stii vreun politician care să facă bine, să vină printre oameni si sa-i ajute acum la greu? Eu nu știu niciunul. Hai să facem facerea de bine o chestie de normalitate atuncea. Că dacă politicienii nu simt o presiune din toate părtile ei nu misca un deget. Am scăpat de niste prosti, dăm de alți proști. Uite eu încep lista aici și cine ne vede s-o continue:

Anca Sandu face minuni cu copiii și cu părinții cu mers la spitale și o mulțime de alte lucruri
Anca Sandu Concordia - zilnic cară mâncare la sute de copii instiționalizați ajută o pensionară cu de toate - i-am reparat cu ea casa.

Barbara si Fundatia Carpathia

Citește și scrie în Jurnalul ANTI-covid19
Alexandru Tomescu
Mirel Bănică
Andrei Crăciun
Andrei Vieru
Lucica Mardale
Teodor Baconschi
"Acasă" la Ruxandra Cesereanu

Freud Netflix

VIDEO Coronavirusul și Sergiu Ion Ciobotariu. Cum știrea devine un basm cu Făt Frumos

Paul Goma ucis de coronavirus
Patriarhul Teoctist

Ordonanță militară

Nu fă Nuntă și nu fugi din carantină

Mâncare, alimentație sănătoasă și hârtie igienică
Diaspora vine acasă
Minciună si Fake News
Anxietate depresie
Dragoste de părinte
COVID 19, prietenul meuCiteste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13899 vizualizari

 • +6 (24 voturi)    
  intrebare (Marţi, 7 aprilie 2020, 11:36)

  adrian_rolland [utilizator]

  Conform interviului "Mamele care lucrau nu mai au de lucru, tații care lucrau pe la șantier, la chestii auto nici ei nu mai au nimic."

  Ce ii opreste pe acestia sa faca curetenie intre blocurile unde tot ei locuiesc? Sa arate un pic de bunavointa ca vor sa schimbe ceva...
  • +4 (16 voturi)    
   Ce îi oprește? (Marţi, 7 aprilie 2020, 13:29)

   comentatordiletant [utilizator] i-a raspuns lui adrian_rolland

   poate vecinii...
   • -1 (17 voturi)    
    Naspa...vecine ! (Marţi, 7 aprilie 2020, 17:36)

    contributor.bis [utilizator] i-a raspuns lui comentatordiletant

    "Ce îi oprește?
    Poate vecinii..."
    ...Sau poate lipsa de voluntari (din care nu cred ca faceti parte) care sa ajute la a reface o lume uitata de toti, de politicieni, de Ministerul Educatiei, de Ministerul Sanatatii, de Transporturi, s.a.m.d.
    Daca se baga bani în dezvoltarea unor astfel de cartiere, ce mai furam noi USL-istii ?
    Dar, pe de alta parte, daca situatia s-ar remedia "acolo", nu ne-ar mai ramâne în vizorul nostru mioritic decât ungurii si evreii.
    Cam naspa...vecine !
    • +6 (6 voturi)    
     Da, e cam nașpa, „vecine” atotștiutor (Miercuri, 8 aprilie 2020, 9:41)

     comentatordiletant [utilizator] i-a raspuns lui contributor.bis

     ...să faci presupuneri despre alții. Ați văzut în comentariul meu o poantă, dar nu e cazul. Nu sunt bucureștean, n-am văzut niciodată Ferentariul, dar am văzut în alte orașe cum arată un (UNUL doar) fost cămin de nefamiliști de pe vremea comuniștilor, locuit acum de indivizi cu ocupații suspecte sau fără ocupație, care și-au întemeiat familii cu care locuiesc într-o singură cameră. Pe baza lor și din articolele d-lui Nicolae am încercat să-mi imaginez despre ce e vorba. Și nu cred că procentul „mamelor și taților care lucrau” este semnificativ în masa celor fără ocupație sau cu ocupații ilicite – și care nu numai că nu au inițiative cetățenești, dar nici nu și-ar „încuraja” vecinii să le aibă. Mai mult, nici sus-amintiții părinți nu cred să aibă un nivel al educației care să ajungă la cotele amețitoare ale voluntariatului ca manifestare supremă a simțului civic.
     Iar ceea ce face d-l Nicolae acolo e extraordinar, încearcă să ofere nu pomană, ci educație, șansa unui alt viitor unui grup cât mai numeros de persoane educabile – deci copii.
     Cât despre mine, de unde știi cine sunt și ce fac? Nu, nu fac voluntariat în sensul dat de tine. Ca working single parent al unui tânăr autist, care are nevoie de supraveghere 24/7 da, autiștii au tulburări de somn și nu rar plec la serviciu la 6 dimineața fiind treaz de la 2 noaptea), nu prea am timp de voluntariat. Dar pe stradă copilul meu ține în mână unh ambalaj până când vede un coș de gunoi, iar dacă nu nimerește, ridică ghemotocul și îl pune iar la coș, adunându-le și pe cele din jur, aruncate de alții. Fac voluntariat printre părinții autiști pe care-i cunosc: traduc pro bono informații din limbi străine pentru publicarea de materiale, ajut cât pot la organizarea unor evenimente și uneori donez bani. Am donat chiar și când am trăit din indemnizația copilului.
     Și culmea, n-am nimic cu ungurii sau evreii. Și am văzut mulți ca tine care-au umilit sau mi-au umilit copilul – cu scuza ulterioară că „nu arată autist”.
  • 0 (16 voturi)    
   Realitatea lumii noastre (Marţi, 7 aprilie 2020, 17:29)

   contributor.bis [utilizator] i-a raspuns lui adrian_rolland

   "Hai sa facem curat între blocuri !"
   Pare simplu, când te exprimi din dosu' unui ecran anonim, nu-i asa?
   Ei bine, activati într-un OGM (care se loveste zilnic de astfel de probleme ) si veti întelege ca Realitatea e mult mai complicata. Si nu numai în Ferentari.
   Politica voroavei demagogice nu serveste la nimic si nu ajuta pe nimeni.
   • +3 (7 voturi)    
    @contributor.bis (Miercuri, 8 aprilie 2020, 8:00)

    adrian_rolland [utilizator] i-a raspuns lui contributor.bis

    Pai explicati mai bine dvs! Era doar o constatare ca oameni care se pling de diverse lipsuri, NU FAC NIMIC pentru a elimina o mica parte din ele. Da, eu stau in fata unei tastaturi si scriu, aia stau la scara blocului si se uita cum vecinu' ii arunca punga de kkt in cap... Dar EU neaparat trebuie sa fiu intr-un ong sa inteleg de ce vecinul face asta, nu ?
 • +15 (17 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 7 aprilie 2020, 12:12)

  [anonim]

 • 0 (22 voturi)    
  Du-le droguri si alcol (Marţi, 7 aprilie 2020, 12:34)

  natbl73 [utilizator]

  sa vezi cum scade violenta

  Aia mici oricum erau la program de "calire" pentru o viata ca a parintilor lor, intr-un ghetou unde nimeni "nu le face", "nu le da"
 • +6 (16 voturi)    
  S. O. S. copiii! (Marţi, 7 aprilie 2020, 12:49)

  Ilenuca1 [anonim]

  România nu poate face abstracţie de aceşti copii! Priviti-i atent! "Ia priviti-i cum se sting..."
  • +1 (15 voturi)    
   In Norvegia s-a gasit solutia (Marţi, 7 aprilie 2020, 18:06)

   Leo55 [utilizator] i-a raspuns lui Ilenuca1

   daca nu ai posibilitatea sa-ti cresti copilul corespunzator ti-l ia statul si il ofera pt adoptie internationala.
   Acolo nici vorba sa faci un copil pe care apoi sa-l exploatezi trimitandu-l la cersit sau la furat.
   Sa aiba grija statul sa le dea tot ce este necesar acestor copii nu este posibil nici chiar in cele mai bogate state! Asa ca degeaba blamati autoritatile ca nu aloca resurse pt cresterea si educarea acestor copii, nu dispune de aceste resurse!
   • +5 (13 voturi)    
    in conditiile (Marţi, 7 aprilie 2020, 19:02)

    DanIonita1 [anonim] i-a raspuns lui Leo55

    in care statul plateste "spor de conditii vatamatoare" tuturor bugetarilor indiferent ce lucreaza + alte mizerii...cam greu sa nu fie blamat ca nu are resurse pentru acesti copii.
 • +9 (23 voturi)    
  Un om extraordinar (Marţi, 7 aprilie 2020, 16:14)

  DanIonita1 [anonim]

  daca mai multi am face 5% din cate face el, ar arata altfel tara. Si cand te gandesti ca in timpul asta sunt la butoane si se joaca cu resursele orasului niste nenorociti....
  • -1 (13 voturi)    
   Fa ca el, pozeaza-ti realizarile, (Marţi, 7 aprilie 2020, 19:05)

   natbl73 [utilizator] i-a raspuns lui DanIonita1

   si pune-le pe feisbuc. Tu iti vei lua laicuri, iar acolo a doua zi va arata la fel. Dar tu vei avea laicuri.
   • +3 (7 voturi)    
    daca (Miercuri, 8 aprilie 2020, 1:40)

    DanIonita1 [anonim] i-a raspuns lui natbl73

    te documentezi putin despre ce a facut omul asta in S5, vei vedea ca face lucruri minunate de ani buni, nu a dus acum un pachetel si a postat pe fb. Sa nu facem nimic (de fapt sa ii persiflam pe cei care fac) e cel mai usor.
 • +1 (13 voturi)    
  bravo (Marţi, 7 aprilie 2020, 20:27)

  Ilidia [utilizator]

  Bravo, cinste lui. Dar principalii vinovati sunt exact cei "ajutati"...Care-si cresc odraslele pregatindu-i sa ajunga exact ca ei...
 • +3 (11 voturi)    
  GHETOU (Marţi, 7 aprilie 2020, 22:07)

  Eduard Ivan [anonim]

  Le asigur eu locuinta si loc de munca in agricultura, la 3-4 oameni din ghetou, Crezi ca vor accepta ?
  • +2 (8 voturi)    
   probabil (Miercuri, 8 aprilie 2020, 1:11)

   zgubilitix [utilizator] i-a raspuns lui Eduard Ivan

   Probabil ca nu toti. Dar cu siguranta s-ar gasi cativa. Dar si faptul ca nu ar accepta nu inseamna ca nu au nevoie de ajutor - care ar trebui sa inceapa cu educatia. Da, stiu, nici asta nu vor. Si ia timp sa schimbi generatiile. Si totusi si ei sunt oameni, si lor le e foame. E mai frumos sa ajuti decat sa le intorci spatele.
   • 0 (6 voturi)    
    @zgubilitics (Miercuri, 8 aprilie 2020, 8:05)

    adrian_rolland [utilizator] i-a raspuns lui zgubilitix

    Cam citi ani le-ar trebui sa astepti pina cind acei oameni care acum nu vor / nu pot sa se educe pe ei /sa-si euce copii, sa-si schimbe mentalitatea?

    Ce fac marile organizatii iubitoare de romi pentru ei? Ce fac alesii lor in parlament - a... stiu, isi trag malaiul pentru ei.. Ce fac cu locurile GRATUITE din scoli si facultati - mda... astea se vind la non romi, fac si ei un ban cinstit - stii ca pentru a intra pe un asemenea loc, trebuie sa ai recomandare de la o organizatie roma ;-)

    Iar timp de 30 de ani au tot fost ajutati.. plus inca citeva zeci de ani ininte de 89 cind erau OBLIGATI sa termine o scoala si sa aiba un loc de munca.
  • +2 (2 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 11 aprilie 2020, 20:34)

   [anonim] i-a raspuns lui Eduard Ivan

 • -2 (12 voturi)    
  Copiii de azi (Marţi, 7 aprilie 2020, 23:47)

  Costi888 [utilizator]

  Infractorii de maine. Sa fim seriosi. Copiii aia nu au nicio sansa acolo. Cum spunea cineva, ar trebui institutionalizati, avut grija de ei si tinuti in scoala. Ce ajutoare sa le dea primaria? Bani si mancare la parinti? Si ce ai rezolvat, ca doar cresti inca o generatie de infractori.
 • +6 (6 voturi)    
  sectorul 5 (Miercuri, 8 aprilie 2020, 14:17)

  olimpus [utilizator]

  arata atat de prost din cauza conducerii proaste pe care a avut-o mereu. Vanghelie care la un moment dat ajunsese sa controleze o marte parte din PSD a fost Dumnezeu in sectorul 5, dar in loc sa ajute oamenii sa iasa din mizerie le dadea pomeni o data la 4 ani cand trebuia reales. Saracia unei tari pline de resurse de altfel e cauzata mereu de conducerea incompetenta si hoata.
 • +1 (3 voturi)    
  suferinta copiilor (Sâmbătă, 11 aprilie 2020, 10:53)

  Ilenuca1 [utilizator]

  Valeriu Nicolau este un erou. Mai înlătură din spaima acestor copii. Doamne, cum putem trăi văzându-i atât de necăjiţi? Ce fel de ţară, ce fel de stat, ce fel de popor suntem?
 • 0 (2 voturi)    
  suferinta copiilor (Sâmbătă, 11 aprilie 2020, 10:53)

  Ilenuca1 [utilizator]

  Valeriu Nicolau este un erou. Mai înlătură din spaima acestor copii. Doamne, cum putem trăi văzându-i atât de necăjiţi? Ce fel de ţară, ce fel de stat, ce fel de popor suntem?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by