O scurgere radioactiva a fost detectata intr-o centrala nucleara din centrul Japoniei, afectata de un seism puternic ce s-a petrecut saptamana trecuta. Anuntul a fost facut de cel de-al treilea mare producator de energie electrica din Japonia, Chubu Electric Power, scrie AFP.

Potrivit companiei, aerul eliminat printr-o conducta de evacuare a unui reactor in prezent oprit, de la centrala din Hamaoka, a prezentat o radioactivitate "usor mai ridicata decat nivelul normal". Compania a dat asigurari ca accidentul nu reprezinta "niciun pericol pentru sanatate".

Seismul, cu o magnitudine de 6,4 grade pe scara Richter, s-a produs pe 11 august in oceanul Pacific, la o adancime de 26,8 kilometri si la 30 de kilometri de coastele nipone. In prima faza, Chubu Electric Power nu a detectat nicio problema la centrala sa nucleara, situata in apropierea epicentrului seismului. Privata de multe resurse naturale, Japonia produce prin energia nucleara echivalentul a 25-30% din nevoile sale de electricitate.