Președintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, a spus, după ce Radu Soviani a fost audiat în urma acuzațiilor sale de pe blog că pe site-ul SRI au fost publicate alte file 17-18 decât cele reale din protocolul SRI-Parchetul general, că cele două texte sunt identice.

Claudiu MandaFoto: Agerpres

”Am comparat cu poza prezentata de domnul Marincea (purtătorul de cuvânt al SRI, n.r.) este identica cu documentul de la noi”, a spus Manda după audierea lui Radu Soviani, adăugând ”ca și continut al textului și al protocolului nu există nicio diferență”.

”Ca orice cetăţean m-am uitat pe protocoale, m-am uitat cu atenţie pe foarte multe acte oficiale în ultima vreme şi am văzut indicii de fals. Ceea ce am constatat aţi văzut vineri pe blogul meu când am publicat acele elemente. Apreciez faptul că a intrat în atenţia comisiei ceea ce am semnalat, iar pe de altă parte apreciez ceea ce din punctul meu de vedere reprezintă o admitere din partea directorului SRI că iniţial pe site-ul SRI au fost publicate alte file 17-18 ale documentului. Din punctul meu de vedere este evidentă această admitere”, a spus Radu Soviani la intrarea în comisie, relatează News.ro.

El a afirmat că a semnalat şi diferenţele de semnături ale lui Florian Coldea în documentele PICCJ şi documentul SRI. Soviani a susţinut că va răspunde tuturor întrebărilor din comisie şi va aduce elemente care arată urgenţa desecretizării protocolului dintre SRI şi ICCJ.

„Am semnalat semnăturile, cea a domnului Coldea care în exemplarul PICCJ pare diferită faţă de cea din exemplarul SRI. Voi răspunde la toate întrebările comisiei. Am studiat documente publice. Cred că voi aduce şi nişte elemente legate de cât de urgent ar trebui desecretizat protocolul SRI cu ICCJ, pentru că în ceea ce îmi propun să spun Comisiei, nu ştiu dacă voi fi întrebat şi se vor cere detalii suplimentare despre originea protocului SRI-ICCJ, adică de unde vine acest protocol, când a fost creat el iniţial, cum a fost reînnoit. Sunt elemente pe care le voi detalia cu altă ocazie. Un protocol între SRI şi ICCJ care nu a fost făcut public, dar a fost amintit public, din punctul meu de vedere amintirea de astăzi a acestui protocol trebuie să fie urmată de urgenţă de publicarea numărului şi datei protocolului până în momentul în care se va desecretiza”, a continuat acesta.

Săptămâna trecută, Radu Soviani a scris pe blogul său că protocolul publicat de SRI avea, iniţial, alte pagini 17-18.

Citește și: