DOCUMENT Protocolul de colaborare încheiat între SRI și Parchetul General a fost făcut public / Protocolul prevede constituirea de echipe operative comune

de R.M., A.N.     HotNews.ro
Vineri, 30 martie 2018, 11:43 Actualitate | Esenţial


SRI
Foto: Facebook/ SRI - Serviciul Roman de Informatii
Protocolul de colaborare încheiat în anul 2009 între Serviciul Român de Informații și Parchetul General a fost făcut public. Documentul a fost publicat, vineri, pe site-ul SRI.
Protocolul, care este semnat de prim-adjunctul procurorului general Tiberiu Nițu  si de prim-adjunctul directorului SRI Florian Coldea, prevede „constituirea de echipe operative comune care să acționeze în baza unor planuri de acțiune pentru exercitarea competențelor specifice ale părților, in vederea documentarii faptelor prevazute la art.2„.

La articolul 2 se prevede că Parchetul general și SRI cooperează „în activitatea de valorificare a informațiilor din domeniul prevenirii și combaterii infracțiunilor împotriva securității naționale, a actelor de terorism, infracțiunilor ce au corespondent în amenințările la adresa securității naționale și a altor infractiuni grave, potrivit legii„.

De asemenea, protocolul prevede „elaborarea și derularea de către parți, în domeniile complementare, de strategii, actiuni și programe comune„,  precum și „acordarea de catre experții Serviciului, in conditiile legii, a asistenței tehnice de specialitate procurorilor care efectuează urmărirea penală„.

Protocolul mai arată că SRI acordă „asistență tehnică de specialitate procurorilor in cauzele prevazute la art.2, în care administrarea mijloacelor de probă impune cunoștințe ori dotări tehnice specifice sau în cauzele în care se ascultă persoane cu identitate protejată„. 

Este menționată, de asemenea, „participarea la programe comune de formare, specializare, pregătire sau perfecționare profesională„.

Ce responsabilități avea Parchetul, potrivit acestui protocol (sublinierile redacției):
 • Asigură, prin procurorii specializați, valorificarea informațiilor, datelor, documentelor și materialelor, referitoare la inițierea/săvârșirea de infracțiuni, transmise de către Serviciu, obținute ca urmare a punerii în aplicare a mandatului, în masura în care cunoașterea acestora este necesară pentru constituirea sau finalizarea unei cauze penale și nu afectează derularea activităților specifice pentru contracararea amenințărilor la adresa securității naționale.
 • Comunică, în mod operativ, dar nu mai tărziu de 60 de zile, modul de valorificare a informărilor sau sesizărilor primite de la Serviciu referitoare la infracțiunile prevăzute în art.2, cu excepția cazurilor în care, înainte de implinirea termenului menționat, se solicită informații suplimentare în legatură cu cauza.
 • Termenul de 60 de zile curge de la data înregistrării informării sau sesizării la Parchet
 • Pune la dispoziția Serviciului datele și informațiile referitoare la implicarea unor cadre militare sau salariați civili ai acestuia în pregătirea sau savârșirea de infracțiuni, dacă apreciază că, prin aceasta, nu se împiedică sau îngreunează aflarea adevărului în cauză.
Ce responsabilități avea SRI:
 • Efectuează, în condițiile legii, la cererea Parchetului, activități specifice în vederea obținerii datelor și informațiilor privind  pregătirea sau savârșirea unor infracțiuni prevazute la art.2.
 • Pune la dispoziția Parchetului date, informații și documente, cu respectarea prevederilor legale referitoare la accesul la informații clasificate, care pot sprijini documentarea cauzelor aflate în lucru. Aceste informații trebuie să cuprindă suficiente elemente de identificare pentru adoptarea unor măsuri specifice și pentru a putea fi valorificate în cadrul urmăririi penale.
 • Acordă sprijin pentru completarea informațiilor în cauzele complexe dintre cele prevazute de art.2, aflate pe rolul Parchetului, scop în care desfășoară activități de investigații și supraveghere operativă.
 • Acordă sprijin tehnic, prin compartimentele specializate pentru activități necesare punerii în aplicare a prevederilor art. 91 (1) - 91 (5) și art.98 Cod Procedură Penală, care implică utilizarea mijloacelor tehnice specifice.
 • Comunică Parchetului, la cerere sau din oficiu, informațiile obținute din derularea activităților operative de realizare a  securității naționale, care prezintă relevanța și pot fi valorificate în cadrul procesului penal.
 • Informațiile destinate potrivit legii structurilor centrale ale Direcției de lnvestigare a lnfracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și Direcției Naționale Anticorupție se comunică exclusiv Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
 • Efectuează, prin lucrători operativi anume desemnați, activitățile prevăzute in art.224, alin.2 din Codul de Procedura Penala, în cazurile prevazute la art.2.
 • La solicitarea scrisă a Parchetului, acordă sprijin tehnic, în condițiile prevăzute de art.91 (1) - 91 (5) din Codul de Procedură Penală, în vederea constatării savârșirii infracțiunilor prevazute în art.2, in condițiile prevăzute de art.465 din Codul de Procedură Penală, în baza unui plan comun de acțiune;
 • La solicitarea scrisă a Parchetului, pune la dispoziție, în termen de 15 de zile de la data obținerii, informațiile provenite din bazele de date la care are acces în virtutea protocoalelor încheiate cu alte institutii.
Potrivit protocolului, schimbul de informații, date, documente și materiale se efectuează de procurori și ofițeri anume desemnați, cu aprobarea conducerii Serviciului, respectiv a conducătorului structurii/unității de Parchet, însă „în situații excepționale, pentru valorificarea unor oportunități operative, schimbul de informații se poate face și la nivelul de execuție, cu încunoștințarea, de îndată, a conducerii Serviciului, respectiv a conducătorului structurii/unității de Parchet„.

Ce prevede protocolul pentru mandatele de interceptare pe siguranță națională:


Solicitarea, prelungirea și încetarea mandatului prevăzut de art.20-22 din Legea nr.535/2004 și eliberat în temeiul art.3 din Legea nr. 51/1991 privind siguranța națională a României se face potrivit dispozițiilor legale
În situațiile în care se impune desfășurarea și a altor activități decât cele autorizate prin mandatul anterior, Serviciul poate propune, în scris și motivat, procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, completarea mandatului potrivit nevoilor impuse de evoluția amenințărilor ce constituie temeiul legal al acestuia.

Articolele de lege invocate pravăd:
 • Amenințările la adresa securității naționale a României, prevăzute la art. 3 din Legea nr. 51/1991 privind siguranța națională a României, inclusiv faptele de terorism prevăzute în prezenta lege, constituie temeiul legal pentru a se propune procurorului de către organele de stat cu atribuții în domeniul securității naționale, în cazuri justificate, să solicite autorizarea efectuării unor activități în scopul culegerii de informații, constând în: interceptarea și înregistrarea comunicațiilor, căutarea unor informații, documente sau înscrisuri pentru a căror obținere este necesar accesul într-un loc, la un obiect sau deschiderea unui obiect; ridicarea și repunerea la loc a unui obiect sau document, examinarea lui, extragerea informațiilor pe care acesta le conține, cât și înregistrarea, copierea sau obținerea de extrase prin orice procedee; instalarea de obiecte, întreținerea și ridicarea acestora din locurile în care au fost depuse.
 • În situații deosebite care impun înlăturarea unor pericole iminente pentru securitatea națională, organele de stat specializate cu atribuții în domeniu pot efectua activitățile prevăzute de art. 20, fără autorizarea menționată de prezenta lege, urmând ca solicitarea să fie înaintată de îndată ce este posibil, dar nu mai târziu de 48 de ore.
Protocolul prevede ca, „în situații deosebite”, „schimbul de informații se poate face și cu privire la alte cauze, dupa obținerea aprobării verbale a șefilor celor două instituții sau a înlocuitorilor legali ai acestora, urmând ca, în termen de 24 de ore, să fie transmise, spre aprobare, la nivelul celor două instituții, documentele necesare”.

Parchetul poate, de asemenea, să solicite SRI „verificări tehnice cu privire la identitatea titularului postului telefonic propus a fi interceptat”.

SRI era responsabil cu „înregistrarea comunicărilor sau convorbirilor rezultate din interceptare pe suporți de date înseriați, puși la dispoziție de procuror, precum și trimiterea acestora Parchetului sau parchetelor teritoriale”, precum și cu „transcrierea comunicărilor sau convorbirilor considerate relevante în cauză”.

În ceea ce privește art 91 - 95 din Codul Penal privind suspendării executării pedepsei sub supraveghere, protocolul prevede ca „Serviciul acordă sprijin tehnic pentru asigurarea îndeplinirii sarcinilor ce revin Direcției Naționale Anticorupție - structura centrala, denumita in continuare Direcția - cu privire la punerea în aplicare a actelor de autorizare eliberate in temeiul art.91 (1) - 91 (5) din Codul de procedură penală”.

Acest sprijin tehnic constă în transmiterea semnalului, managementul și întreținerea echipamentelor de transmitere a semnalului, de la centrele de interceptare ale Serviciului spre spațiile destinate DNA.

Interceptările


La cererea scrisă a Parchetului sau parchetelor teritoriale, SRI „efectuează operațiuni tehnice audio/video, în baza actului de autorizare emis de instanța de judecată sau de procuror, pe momente operative, în cazuri concrete, numai prin intermediul ofițerilor de legatură desemnați de Serviciu”.

Supravegherea operativă și investigația informativă se organizează și se execută de către SRI, la solicitarea parchetelor.

„Solicitarea de realizare a unei actiuni de supraveghere operativă se transmite celor în drept să o aprobe, cu cel puțin 48 de ore înainte de declanșarea acesteia, timp necesar organizării în mod conspirat a dispozitivelor”.

„Termenul de angajare a supravegherii operative este de 24 de ore. În situații deosebite, termenul poate fi extins până la maxim 3 zile, indiferent de natura infracțiunilor săvârșite sau a măsurilor  preventive dispuse”.

„În situații excepționale, când nu există posibilitatea emiterii, în termenul prevazut la alin.(1), a solicitării scrise, cu acordul verbal al prim adjunctului directorului ori adjunctului care coordonează activitatea de profil, acțiunea se poate executa, urmând ca în cel mult 24 de ore, să fie trimisă solicitarea scrisă, în care se vor menționa în mod obligatoriu datele pe baza cărora s-a obținut aprobarea”.


Citeste mai multe despre   

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.
12843 vizualizari

 • +54 (80 voturi)    
  Mult Zgomot pentru Nimic (Vineri, 30 martie 2018, 11:59)

  un domn [utilizator]

  De Pashte Arestarea Lui Livache Vrem !
  • +38 (50 voturi)    
   Aferim ! (Vineri, 30 martie 2018, 12:59)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Dar sa ne intelegem de Pastele oamenilor nu al Cailor, da ?

   PS. Sa n-avem vorbe ca a fost proasta comunicarea !
    #showComment() #showComment()
  • -7 (27 voturi)    
   hm (Vineri, 30 martie 2018, 13:42)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   pai, atunci dece atat codeala, bre ?!
   dece a mai fost secret, ca asta putea fi publicat pe hn, ev. zilei, chiar si la l3. sau in scanteia tineretului, unde lucra maiesstru crisstoiu.
   secretu' lui peste afumat....
   adica, noi am fost afumati...
   ceatza si fum...
    #showComment() #showComment()
  • -3 (15 voturi)    
   SI Securitatea facea putin zgomot. (Vineri, 30 martie 2018, 18:51)

   adrianhn [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Asa zicea si Ceausescu cand era intrebat ce face Securitatea... mai nimic doar baga oameni nevinovati la puscarie.. mai creaza cate un dosar pentru cei neagreati de PCR ... cateva fleacuri ici si colo =))
 • +26 (40 voturi)    
  adica (Vineri, 30 martie 2018, 12:00)

  yyyxxx1981 [utilizator]

  sa faca exact ce trebuie sa faca: combaterea infractionalitatii. Nici decum trucarea deprobe sau ce mai vomita jegosii. Exact asta trebuie sa faca aceste intitutii sa colaboreze si sa genereze sinergie.
  • -1 (5 voturi)    
   adica (Sâmbătă, 31 martie 2018, 11:25)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui yyyxxx1981

   securelu sa'si bage nasu' in dosarul meu, al tau, al lui, dar avocatul apararii sa nu stie, sa se trezeasca in trebonal cu probe despre care nu stie si nu e pregatit sa le combata, sa poata sa vina cu contraprobe, sau martori.
   caci, dosarele sunt secrete, in faza cercetarii penale, chiar si pt. sefi.
   desi, dupa lege, avocatul are dreptul sa stie toate documentele din dosar, marturii, probe, inainte ca dosarul sa fie definitivat si trimis in judecata, caci e dreptul apararii sa aduca probe in dosar, chiar si in faza instruirii cazului respectiv.

   pai nu spunea cotrutza ca ea nu'si baga curiozitatea prin dosare ?!
   deci, sefu precurorului n'are voie, dar coechipieru de la sri, da.
   pai, inseamna ca de la ei veneau scurgerile spre pressa de serviciu.... aaaa ?!
   legea nu face exceptii pt. securei. legea spune ca toti suntem egali in fatza ei.

   cu imixtiunea cum ramane ?!
   ca csm lua foc cand vreunul critica o metoda, sau o hotarare a tribunalului, iar secureii, aflam ca se bagau, cap coada.
   cu campu' dactic al gen. dragomir cum ramane ?!
   gata, se sterge ! :-)
   n'a zis omu' nimic. carcotasii..

   votati'o bre cotrutza la cotrocesti. ideal catindat !
   coldea prim ministru.

   stati sa vedeti acuma ce'or sa mai curga intampinarile la cedo, pt. judeacata incorecta.
 • -6 (44 voturi)    
  pacat ca n-a functionat cu Hexifarma! (Vineri, 30 martie 2018, 12:02)

  kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator]

  sau cu taierile de paduri! Sau cu retrocedarile in cash data "portocaliilor"!

  Dar e bine ca a functionat in alte cazuri, gen Grebla!
 • +25 (39 voturi)    
  Cuuum? (Vineri, 30 martie 2018, 12:19)

  mitg [utilizator]

  Nu-i semnat de Soros? :O
  Nu prevede deportari la gulag?
  Socant!
  • -18 (30 voturi)    
   nu, nu e (Vineri, 30 martie 2018, 13:33)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   dar este semnta pentru...

   deci, la ce bun un gulag, cand jilava e ca la ocna ?!
    #showComment()
 • +20 (36 voturi)    
  Protocole (Vineri, 30 martie 2018, 12:21)

  SRA [utilizator]

  L-am citit, https://www.sri.ro/.../protocol.../Protocol_declasificat.pdf, care este problema ? Semnatarii Nitu / Coldea vs KOVESI / Maior ! Au functionat conform legii ! Daca cineva are alte informatii ca ofiterii SRI s-au substituit procurorilor sau inverse veniti, exemple concrete !Altfel BLA / BLA de type Fugarul GHITA !Mai sunt cativa IZMENARI ofiteri dati afara pentru incompetenta care incearca sa-si spele oghelile la televiziuni! Cârcotasi au inceput stampila de pe pag 17 nu este rosie ! Se vorbeste mult de SRI si DNA si mai putin de MAFIA Fugarului ghita, udrea, adamescu !
  • -13 (49 voturi)    
   nu zicea Kovesi (Vineri, 30 martie 2018, 13:14)

   Lovercraft [utilizator] i-a raspuns lui SRA

   ca protocolul asta nu exista?
    #showComment() #showComment() #showComment()
  • +5 (9 voturi)    
   numai astia ? (Vineri, 30 martie 2018, 19:44)

   sareta [utilizator] i-a raspuns lui SRA

   L-ai uitat pe cel mai "alegoric " fugar,Mazare cel malgash.
 • -18 (46 voturi)    
  Politie Politica. Beria (NKVD) ar fii invidios (Vineri, 30 martie 2018, 12:24)

  Velma Kelly [utilizator]

  (No comment)
  • +10 (30 voturi)    
   Intr-adevar, te dai Regin, dar esti o biata duda ! (Vineri, 30 martie 2018, 13:10)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Velma Kelly

   La ce prostie cat tine de mare ai spus, ar fi fost culmea sa incerci sa mai adaugi ceva !

   PS Dude, sper insa ca nu ti-ai inchipuit ca scapi "nesanctionat ! :))
    #showComment()
  • +3 (9 voturi)    
   Beria invidios pe Daddy ...?! Dar de ce, din (Vineri, 30 martie 2018, 18:17)

   scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui Velma Kelly

   pricina ..hamsterului?! Si pe hamsterul Tatucului a fost atat de invidios, incat pana la urma n-a mai rezistat si i-a ''facut felul''...

   Se pare ca hamsterul cu blana argintie aduce ghinion pana la ...urma, eu unul nu m-as mai risca sa-l port dupa mine peste tot !
 • +7 (13 voturi)    
  cred ca acum este clar.. (Vineri, 30 martie 2018, 12:32)

  ..13 [utilizator]

  "ascultă persoane cu identitate protejată„. "
 • +18 (30 voturi)    
  ? (Vineri, 30 martie 2018, 12:34)

  Dan100 [utilizator]

  Si care-i problema?! Nu poate PSD-ul sa doarma-fure linistit?
 • +39 (53 voturi)    
  Deci e un protocol de colaborare NORMAL (Vineri, 30 martie 2018, 12:38)

  Gryphus [utilizator]

  in toate tarile UE exista protocoale de colaborare intre serviciile de informatii si parchete + politie.

  e ceva normal ca institutiile statului sa colaboreze pt a prinde INFRACTORII (ca Dragnea)
  • -1 (1 vot)    
   sau ca Hexifarma! (Sâmbătă, 31 martie 2018, 9:52)

   kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   absolut corect, infractorii sunt prinsi!
 • -4 (24 voturi)    
  Protocolul este interesul hoților. (Vineri, 30 martie 2018, 12:51)

  asavreau [utilizator]

  Dacă nu furi nu ești interesat de asemenea chestii.Nu ne rămâne decât să forțăm actuala clasă politică să facă cum vrem noi.Un singur mandat indiferent de funcția publică,fără imunitate=egali în fața legii,dublarea pedepselor dacă încalci legea ca persoană publică aleasă.Nu ne putem baza pe mas media pentru presiuni asupra borfașilor politici.Au bani și își permit să cumpere jurnaliști să ne prostească.Priviți nesimțirea lui Ion Cristoiu-numai nu ne cere să pupăm picioarele infractorilor!
  • +5 (7 voturi)    
   ai scris (Vineri, 30 martie 2018, 15:16)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

   fara sa citesti protocolul.
   Evident ca ai debitat numai prostii.
 • +14 (18 voturi)    
  Dupa desecretizarea acestui Protocol (Vineri, 30 martie 2018, 13:01)

  Susufler0 [utilizator]

  am aflat de Protocoalele incheiate sub regimul Nastase (Iliescu, era deja un simplu flaturator) !

  PS. Pe cand si desecretizarea acestora ?
 • -11 (27 voturi)    
  ce lipsește (Vineri, 30 martie 2018, 13:30)

  Mazeta [utilizator]

  Nu sunt menționați nicăieri ofițerii CIA.
  • +7 (19 voturi)    
   Dar in Protocoalele din 2003 (Vineri, 30 martie 2018, 14:15)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   incheiate in regimul Nastase, oare s-o vorbi pe vreundeva, macar prin vreo anexa, de ofiterii NKVD ?

   Pt a stii asta insa, va trebui ca cineva sa ceara desecretizarea (de exemplu, Tudorel) iar Dragnea sa fie de acord !

   Pe cat insa Mazeto, ca Slugarel o sa taca malc in chestiunea asta ?

   PS. Sunteti tot mai neglijenti in munca, nu cititi tot si vorbiti intr-una de funie in casa spanzuratului !
  • +7 (15 voturi)    
   Pai cred ca mai mult te ar interesa (Vineri, 30 martie 2018, 14:22)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Cat din Ambasada URSS cu Gard Electrificat este ocupata de KGB si GRU...parerea mea, asta ca sa ai stiinta cine i mai mare in Grad (chiar si alcoolic) pentru a Saluta Respectuos
  • +10 (14 voturi)    
   daca (Vineri, 30 martie 2018, 15:18)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   pana si tu ai constatat asta, spune-i si pui dragnea, poate scartie ceva prin creierii lui paranoici si isi da seama ca a fost cel putin ridicol cu desecretizarea asta.
  • +3 (7 voturi)    
   CIAr mai fi fost de mentionat, din moment (Vineri, 30 martie 2018, 18:24)

   scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   ce Joe a spus-o cu subiect si cu predicat:
   "Avem o obligaţie sacră să fim alături de voi..., dar mai intai trebuie sa faceti ''deratizare'' pe portavionul numit Romania...!"
 • -12 (22 voturi)    
  o intrebare simpla (Vineri, 30 martie 2018, 13:30)

  nash pandelica [utilizator]

  este ala original, incheiat conf. hotararii csat, luata pe timpul lui ilici kaghebescu/bombonelu-termopan ?

  marinciu a spus clar ca formarea de echipe a fost hotarata in csat pe vremea iliciului, ucigas in serie ..
  sa vedem ci'o sa mai zica ciuvica si comapania, ca o dadeau pe base, la greu.
  asta e din 2009, cand kotrutza era precuroare jenerala.
  deci intre kotrutza si coldea. deci, binomul. :-))

  acuma, si cele zece porunci spun sa nu furi, sa'ti respecti aproapele, chiar sa'l iubesti. :-))
  asta nu inseamna ca nu mai poti da pe langa...
  mai da el si messi pe langa...:-)
  • +10 (16 voturi)    
   Io iti recomand sa ceri interventie (Vineri, 30 martie 2018, 14:41)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

   Telefonica la Crescent teve, vezi cum vor primi acest comentariu al tau
  • +11 (15 voturi)    
   la (Vineri, 30 martie 2018, 15:20)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

   intrebarea ta cel putin ridicola, iti poate raspunde chiar slugarel, marele ministru preocupat cu gasirea celui mai mic argument real, doar i-o implini visul lui dragnea, demiterea lui Kovesi.
    #showComment()
 • +6 (10 voturi)    
  Asa si? (Vineri, 30 martie 2018, 21:11)

  kthor7 [utilizator]

  Care-i problema?? Cumva vreti sa dati tara rusilor dobitocilor de psd alde si ati primit gologani pentru asta si tot o dati cu constitutia? Dar cand ne incalcati voi drepturile cu oug 13 si cacaturi gen scelerati iordache, aia e voie? Zicea bine vadim, pe stadion si kaput cu voi!
 • +1 (5 voturi)    
  e bine ca exista protocol (Sâmbătă, 31 martie 2018, 7:56)

  nedumeritul [utilizator]

  e in sensul imbunatatirii transparentei.O colaborare bazata pe un document scris e mai buna decat o colaborare nescrisa (asa cum functioneaza PSD)
  Eu care de mic stiam ca institutiile statului functioneaza total netransparent ,acum am surpriza sa constat ca cele doua institutii au lucrat cu buna credinta spre deosebire de PSD si clica celor imbogatiti peste noapte. Ce si cat de legal au lucrat acestia de au devenit miliardari in cateva zile ?
  Daca imi filmez vecinul ingropand un cadavru in gradina lui, judecatorul nu are voie sa accepte filmul ca dovada pentru ca nu aveam aprobare sa filmez?
  Asta vor sa spuna cei care fac legile (PSD) ?
  • -1 (1 vot)    
   ezact pt. trasparentza (Sâmbătă, 31 martie 2018, 14:40)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui nedumeritul

   ca d'aia fu secret...
    #showComment()
 • +1 (3 voturi)    
  si daca se poate (Sâmbătă, 31 martie 2018, 10:22)

  gopo2016 [utilizator]

  echipele mixte, nu pot recupera prejudiciu, sa tortureaze gunoaiele pina dau tot , conturi numere totul , dupa care incolonati sa munceasca pt binele Romaniei, autostrazi impaduriri, si la ce mai trebuie, au dreptul la o masa pe zi restrul munca pe toti astia de cred ca fura si nu sint prinsi
  • -2 (2 voturi)    
   anii 50 (Sâmbătă, 31 martie 2018, 14:40)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui gopo2016

   redivivus.
   sa redeschida pitestii....
   canalul bucuresti marea neagra.....
    #showComment() #showComment()


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version