Brexit
Foto: Parlamentul European

Brexit: UE27 susțin o amânare, dar încă se discută asupra duratei acesteia (surse)

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 23 Oct 2019 Actualitate | Internațional
Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene susțin în principiu o amânare a Brexitului dincolo de data de 31 octombrie, dar se discută în continuare cu privire la durata acesteia, a informat miercuri o sursă europeană, la finalul unei reuniuni a ambasadorilor la Bruxelles, transmite AFP.
UiPath Lab Bucuresti
Foto: Hotnews

UiPath concediază până la 400 de angajați

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 23 Oct 2019 Economie | IT
Unicornul românesc UiPath va renunța la aproximativ 400 de angajați din anumite zone de business, "care nu se mai aliniază cu focusul principal al companiei", a confirmat pentru StartupCafe purtătorul de cuvând al UiPath.

Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

Financial report: Partea întunecată a baronului tech britanic. Amânarea Brexitului – până când? Statul va plăti reconversia profesională a salariaților

de Dan Popa HotNews.ro
Financial Times: Partea întunecată a baronului tech britanic. Cele două fețe ale lui Lawrence Jones ● L’Echo: Amânarea Brexitului – până când? ● Les Echos: Statul va plăti reconversia profesională a salariaților.● Știri pe scurt.
Proteste in Liban
Foto: Captura Twitter

VIDEO Liban: Protestele masive declanșate de taxa pe apelurile WhatsApp continuă, în ciuda apariției armatei pe străzi / Imagini impresionante cu soldați cu lacrimi în ochi

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 23 Oct 2019 Actualitate | Internațional
Mișcarea populară din Liban a luat o nouă turnură miercuri, cu apariția masivă a armatei în jurul Beirutului, dar mulțimea de oameni continuă să protesteze pașnic, în a șaptea zi consecutivă de mobilizare, scrie AFP. Scânteia revoltei a fost anunțul brusc din 17 octombrie privind o nouă taxă, de această dată pe apelurile prin intermediul mesageriei WhatsApp.


Structura importului
Foto: ANRE

Tranzacție interesantă pe piața gazelor din România: Doi furnizori misterioși, cu cifre de afaceri mari după doar un an de activitate, fuzionează

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 23 Oct 2019 Economie | Energie
Consiliul Concurenței a anunțat miercuri că analizează tranzacția prin care AIK Energy LTD preia compania Valahia Gaz SRL. Aceste firme nu sunt foarte cunoscute în spațiul public, însă au atras atenția actorilor din domeniu prin faptul că au intrat în forță pe piața gazelor în doar un an de la înființare. Valahia Gaz ajunsese în primăvară- vară să fie unul dintre cei mai mari importatori de gaze. De altfel, autoritatea de reglementare din România și cea din Ungaria au avut o investigație comună asupra activității acestei firme.
Bani
Foto: Dreamstime.com

Salariul minim majorat din 2020 și firmele private care îl vor resimți mai greu

de CZ HotNews.ro
Doi reprezentanți ai patronilor români, din zona firmelor mici și mijlocii, dar și mari, au comentat, pentru StartupCafe.ro, intenția guvernului demis de a crește iarăși salariul minim pe economie, din 2020, de la 1263 de lei net la 1363 lei pe lună, pentru lucrătorii fără studii superioare, și de la 1413 lei la 1563 lei pentru angajații cu facultate. Firmele private din anumite domenii, unde salariul minim este mai răspândit, vor resimți cel mai mult creșterea remunerației minime.
Procesorul Sycamore
Foto: Google

VIDEO Google spune că a atins ”supremația cuantică” și că sistemul creat poate efectua în 200 de secunde operațiuni pentru care cel mai rapid computer de acum are nevoie de 10.000 de ani

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 23 Oct 2019 Science - Tehnologie
Google a anunțat în revista Nature că a atins ”supremația cuantică”, anunțul oficial venind la o lună după ce a apărut pe surse informația despre reușita din complicatul domeniu al computerelor cuantice - care se folosesc de puterea mecanicii cuantice pentru a face un număr uluitor de calcule. Cu o zi înainte de publicare, rivalii de la IBM au contestat cele susținute de Google, spunând că studiul este eronat deoarece Google ar fi supraestimat drastic dificultatea sarcinii și cât timp ar dura rularea acesteia pe un computer clasic. Reușita Google a fost lăudată de foarte mulți și considerată ca fiind o etapă majoră în tehnologie.
It's what we call future ready
Foto: ACCA

[P] ​Cum să-ți construiești o carieră de succes în domeniul financiar?

de Smile Media
Marți, 22 Oct 2019 Actualitate | Esențial
Părinții noștri ne-au învățat că este suficient să terminăm o facultate bună, să avem un CV decent și o prezență impecabilă la interviul de angajare pentru a obține jobul dorit. Aceste elemente de bază garantează acum doar înscrierea în cursa joburilor, nu și victoria. Nu mai este suficient să treci cu bine de un interviu de recrutare, ci sunt necesare planificarea și pregătirea continuă pentru a progresa în carieră.
Raluca Baldea, Silvana Balea
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Fiscalitate

Scutirea de TVA pentru servicii în legătură cu operarea bancomatelor, respinsă din nou de Curtea de Justiție a UE

de Raluca Baldea, Silvana Balea Deloitte Romania
Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) respinge într-un nou caz scutirea de TVA pentru serviciile de operare a bancomatelor prestate de furnizori externi. Instanța europeană a decis, în data de 3 octombrie, în cazul Cardpoint (Germania), că serviciile de acest tip sunt taxabile. În contextul în care tot mai multe bănci apelează la terți pentru operarea bancomatelor și în contextul apariției de jucători noi în industria serviciilor financiare - companii fintech, prestatorii de servicii de inițiere de plăți, cu produse din ce în ce mai complexe -, interpretarea furnizată de Curte poate avea repercusiuni importante pentru prestatorii unor astfel de servicii.
Stefanita Dima
Foto: Hotnews
​Medicii Schimbarii

Ștefăniță Dima, medicul care răspunde la urgențe în cazul unui accident vascular cerebral 24 din 24: Facem asta benevol, prietenii zic că suntem prea puțini, dar trebuie să începem de undeva

de A.R. HotNews.ro
Miercuri, 23 Oct 2019 Medicii schimbarii
La țară, când un om obișnuit trecut de 70 de ani are un accident vascular cerebral, primul lucru pe care îl fac rudele este să îi aprindă lumânarea, ca să se prăpădească cu lumină, spune dr. Ștefăniță Dima. E creștinesc, cred în Dumnezeu, dar primul lucru pe care ar trebui să îl facă e să pună mana pe telefon, să sune la ambulanță. Dacă ambulanța știe să pună diagnosticul, are un loc dedicat unde să ducă pacientul, sunt șanse de 60 - 70 la suta să îl salvăm.
Andrei Ujică
Foto: Hotnews
Astra Film Festival

​VIDEO INTERVIU: Andrei Ujică, regizor: "Când am intrat în România după 10 ani, șocul a fost destul de mare. Țara arăta într-adevar sinistru."

de Smile Media
10:42
Andrei Ujică, regizor cunoscut pentru trilogia dedicată perioadei post-comuniste, încheiată cu documentarul "Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu", povestește într-un interviu acordat HotNews.ro despre plecarea sa în Germania în 1981 și despre cum arăta România prin ochii lui la 10 ani după, când s-a reîntos acasă. Ujică a vorbit și despre importanța imaginilor de arhivă în realizarea portretelor unor personaje istorice în filmele documentare.
SRI
Foto: Facebook

Un ofițer SRI care a scris pe Facebook să se pună o bombă la „institutul diavolesc” Elie Wiesel, scos de sub urmărire penală și avansat în timpul anchetei

de D.D. HotNews.ro
Un ofițer SRI care a fost reclamat de Institutul „Elie Wiesel”, în urmă cu trei ani, pentru mesaje instigatoare la ură, după ce a scris pe Facebook să pună cineva o bombă la „institutul acesta diavolesc”, a fost obligat să facă muncă în folosul comunității, fiind scos de sub urmărirea penală.
Erdogan si Putin
Foto: kremlin.ru

După ofensiva Turcia, Erdogan, Putin și Assad devin stăpânii jocului în Siria / Kurzii și SUA, marii perdanți (analiză AFP)

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 23 Oct 2019 Actualitate | Internațional
Turcia, Asssd și Rusia par a fi principalii câștigători ai celor mai recente evenimente din Siria. Ankara a obținut satisfacție în ceea ce privește principala sa revendicare, îndepărtarea forțelor kurde de la granița sa, în timp ce Moscova este mai mult ca niciodată într-o poziție de forță pentru a impune o rezolvare a crizei siriene în avantajul regimului Bashar al-Assad, scrie AFP.
Tirul cu incarcatura macabra din Waterglade
Foto: Captura YouTube

VIDEO Poliția britanică a descoperit 39 de morți în remorca unui tir venit din Bulgaria / Borisov: Vehiculul n-a mai intrat în Bulgaria din 2017

de G.S. HotNews.ro
Miercuri, 23 Oct 2019 Actualitate | Internațional
Poliția britanică a descoperit 39 de morți într-o remorcă de tir din parcul industrial Waterglade din zona Essex de lângă Londra. Șoferul tirului, un tânăr de 25 de ani din Irlanda de Nord, a fost arestat, potrivit BBC și Reuters.
UPDATE 19.00 Bulgaria nu are nicio legătură cu acest caz, camionul respectiv nu a mai intrat pe teritoriul țării din 2017, spune premierul Borisov
UPDATE 16.02 Boris Johnson: ”Toți acești traficanți cu ființe umane trebuie vânați și aduși în fața justiției”
UPDATE 13.02 Ministerul de externe de la Sofia a transmis că încă nu poate confirma dacă tirul a plecat din Bulgaria, dar verifică informația.
Subiectele zilei
Foto: Colaj foto

Subiectele zilei: Primăria Capitalei vrea să dea sporuri de periculozitate angajaților din 46 de instituții ale municipalității; Cine este Alexandra Bălan, locotenentul de 27 de ani care va opera primul sistem antibalistic Patriot al României

de Gabriela Florea HotNews.ro
Povestea de film a româncei care l-a îmbărbătat pe Lewis Hamilton și a luat cartea de vizită a lui Toto Wolff, la doar 15 ani. Lewis Hamilton a fost îmbărbătat de ea și, după ce a câștigat, i-a mulțumit...

Trece sau nu trece guvernul Orban? Care e prețul corect. Deși refuzul lui Victor Ponta nu l-a luat prin surprindere și Ludovic Orban spune că ” sincer nu mi-aș dori să guvernez alături de Ponta”...
Business
Foto: Colaj foto

Business report: Chiriile garsonierelor au depășit salariul minim net. Teoretic, peste trei milioane de oameni nu au acces la chirie; Gig economy – România e pe media UE la lucrătorii principali

de Gabriela Florea HotNews.ro
Licitații de 1,6 miliarde de euro la Autostrăzi, suspendate înainte de a fi depuse ofertele. Licitații pentru construirea unor șosele de mare viteză estimate la 7,6 miliarde de lei (1,6 miliarde de euro) apar ca fiind suspendate...

Raiffeisen își scoate numele din titulatura băncii pentru locuințe, într-o perioadă extrem de dificilă pentru aceasta. Noul nume: Aedificium Banca pentru Locuințe. Raiffeisen Banca pentru Locuințe funcționează, începând de astăzi...
Un ofițer turc și unul american în baza de la Incirlik
Foto: Wikimedia Commons

Analiză. Cum și de ce s-au stricat relațiile dintre doi mari aliați ai planetei, SUA și Turcia

de Cătălin Gomboș HotNews.ro
Miercuri, 23 Oct 2019 Actualitate | Internațional
Un parteneriat care a funcționat bine încă din primii ani ai Războiului Rece, cel dintre Turcia și Statele Unite, este acum pe cale să se rupă. Articolul de mai jos încearcă să explice care au fost momentele cheie care au dus la situația actuală. În mare măsură, totul pleacă de la un scandal de corupție din 2013.
Laura Codruta Kovesi
Foto: Agerpres/EPA

VIDEO Laura Codruța Kovesi, oficial procurorul-șef al UE. Decizia de numire în funcție, semnată miercuri, la Strasbourg

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 23 Oct 2019 Actualitate | Esențial
Laura Codruța Kovesi este oficial procurorul-șef al Parchetului European. David Sassoli, președintele Parlamentului European, și Tytti Tuppurainen, ministrul afacerilor europene din Finlanda (țara care deține în prezent Președinția Consiliului UE) au semnat miercuri, la Strasbourg, decizia de numire în funcție a acesteia.
Logo Facebook
Foto: Flickr

Mediastandard.ro: Spune-mi ce promovare ai pe Facebook, ca să-ți spun obiectivele de partid: guvernarea sau Cotroceniul

de Mediastandard.ro Mediastandard.ro
Încă de când au fost vehiculate primele zvonuri despre posibilele candidaturi pentru alegerile prezidențiale, majoritatea sondajelor l-au dat pe Klaus Iohannis câștigător detașat. Această informație a fost preluată și de presă, care a ajuns pe zi ce trece să dea credit din ce în ce mai mare actualului președinte și, prin aceste acțiuni, să creeze în jurul acestuia o armură destul de greu de spart de armele celorlalți contracandidați.
Donald Trump
Foto: Flickr/ Gage Skidmore

Democrații au fixat obiectivul de finalizare a anchetei care îl vizează pe Trump pentru decembrie

de I.B. HotNews.ro
Parlamentarii democrați speră să finalizeze ancheta ce îl vizează pe Donald Trump până la sfârșitul anului și dezvăluie două articole pentru pentru punerea sub acuzare a președintelui - abuzul de putere și obstrucționarea justiției, au declarat mai mulț parlamentari și consilieri pentru Reuters.
Inter Milano
Foto: uefa/ twitter

​Champions League: Inter a învins-o pe Borussia Dortmund în meciul serii / Victorii pentru Liverpool, Barcelona, Napoli și Chelsea (Rezultate și clasamente)

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Miercuri au avut loc ultimele partide din etapa a treia din grupele Champions League. Inter Milano a învins-o pe Borussia Dortmund în cel mai interesant meci al serii, scor 2-0, în timp ce Barcelona s-a impus în deplasarea de la Praga, scor 2-1 vs Slavia (în Grupa F). Liverpool, Napoli, Leipzig, Benfica și Chelsea au mai obținut victorii, în timp ce Lille și Valencia au înregistrat singura remiza a serii, scor 1-1 (francezii au egalat în minutul 90+5).
Parlamentul European
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Parlamentul European și Consiliul UE au opinii divergente privind bugetul european pentru anul viitor / Eurodeputații vor peste 2 mld. euro pentru combaterea schimbărilor climatice

de V.M. HotNews.ro
Parlamentul European dorește suplimentarea bugetului UE pentru anul viitor față de angajamentele prezentate de Comisia Europeană, conform poziției adoptate miercuri la Strasbourg și care prefigurează discuții aprinse cu statele membre care cer un buget mai restrâns, consemnează AFP, citată de Agerpres.

Un băiețel de 2 ani a murit după ce tatăl său a cheltuit 115.000 de lire sterline din donații pe vacanțe, droguri și bordeluri de lux

de Sabina Bujoreanu HotNews.ro
Mateus Henrique Leroy Alves, în vârstă de 37 de ani, a fost arestat în iulie sub suspiciunea că ar fi cheltuit 114.060 de lire sterline din banii strânși din donații online pentru a ajuta la tratarea atrofiei musculare spinale de tipul lui 1 a fiului său, Joao Miguel, relatează The Sun.
Sediul NATO - intrare principala
Foto: Hotnews

Reuniune tensionată a NATO, joi, la Bruxelles, pe fondul divergențelor aliaților asupra Siriei / Franța își pierde răbdarea cu Statele Unite / „Vladimir Putin își freacă mâinile”

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 23 Oct 2019 Actualitate | Internațional
Franța, exasperată de retragerea americană din nord-estul Siriei, denunță pierderea de "credibilitate" a Statelor Unite și a Alianței atlantice, care se reunește joi, după abandonarea kurzilor în fața ofensivei Turciei, scrie AFP.
Tiriac si CTP
Foto: Colaj Digi Sport

​DigiSport: Ion Țiriac, răspuns dur pentru CTP, în direct! Replica de la care a pornit totul

de Digisport Digisport.ro
Ion Țiriac i-a răspuns lui Cristian Tudor Popescu, după ce jurnalistul a susținut că pe Simona Halep nu o ajută relația pe care o are cu miliardarul român.
Kyle Alwood (Foto: CBS News)
Foto: Digi24.ro

Digi24: Prima imagine cu copilul de 9 ani acuzat oficial de omor în masă, după ce a ucis 5 oameni. Cine sunt victimele. FOTO

de Digi24 Digi24.ro
Un băiat de 9 ani acuzat că a incendiat intenționat casa familie sale și a ucis cinci membri a fost dus, luni, în fața unei instanțe de judecată din Illinois. Kyle Alwood a fost acuzat de cinci infracțiuni de omor deosebit de grav, dar și de incendiere, distrugere prin incendiere.
Africa
Foto: Stirile ProTV

Știrile ProTV: “Africa, pământ românesc”. Țara care a fost jefuită de un dictator cu ajutorul oamenilor de afaceri români

de Stirile ProTV Stirile ProTV
Economiile în dezvoltare au nevoie de resurse naturale, materii prime, dar și de piețe noi de desfacere. România ar fi putut face acest lucru în Africa, acolo unde înainte de 1989 am avut relații economice foarte bune. Astăzi însă, cei care ne reprezintă sunt câțiva oameni de afaceri controversați.
einstein-viata-si-universul-sau
Foto: Hotnews

Einstein. Viata si universul sau

de A.V. HotNews.ro
Cum a functionat mintea sa? Ce a facut ca el sa fie un geniu? Biografia lui Isaacson ne arata modul in care imaginatia lui stiintifica a izvorat din natura rebela a personalitatii sale. Fascinanta sa poveste este o dovada a legaturii dintre creativitate si libertate.
Donald Trump
Foto: Flickr/ Gage Skidmore

Trump promite că va construi un zid ... în Colorado

de I.B. HotNews.ro
Prioritate în lupta împotriva imigrației ilegale: Donald Trump a promis miercuri că va construi un zid în statul american Colorado, relatează AFP.
Specific comloșenesc să-i zăpăcești pe bărbați
Foto: Perspektiva

Comloșu Mare. Reportaj despre emigrație, porecle și friptură cu compot

de Monica Stoica HotNews.ro
Miercuri, 23 Oct 2019 Actualitate | PERSPEKTIVA
Aici, în satele din Banat, e locul plin de povești. În Comloșu Mare este și „păstrătorul memoriei” romilor: o cheamă Rita și se ocupă de Haranghelul țiganilor. E satul în care s-a născut Ana Cumpănașu, amanta mafiotului american John Dillinger. În Comloșu există povești cu vrăjitoare: casa Anicăi lu’ Spârlea are fronton dărăpănat, coloane vechi. Anica s-ar fi izolat în casă cu pisicile ei negre, așteptând un colonel neștiut. Satul e și „cuib” proto-feminist. Doamna Norica a înființat într-o zi de duminică Clubul Femina.
Padurea Baneasa
Foto: Google Maps

Primăria Capitalei spune că nu vrea să facă defrișări în pădurea Băneasa, ci să amenajeze „o zonă de recreere, cu afectatarea minimă a vegetației forestiere”

de V.M. HotNews.ro
Primăria Capitalei anunță că nu va face defrișări în pădurea Băneasa ci dorește ca, prin proiectul aflat pe ordinea de zi a ședinței CGMB de joi, să amenajeze „o zonă de recreere și promenadă pietonală”, urmând a fi respectate toate avizele de specialitate.
Șah - Festival Teatru Tudor Vianu Giurgiu
Foto: Hotnews

Festivalul Teatrului "Tudor Vianu" Giurgiu - antidotul împotriva robotizării și al lipsei de creativitate" - Interviu

de Eugen Istodor HotNews.ro
Miercuri, 23 Oct 2019 Actualitate | PERSPEKTIVA
De vreo trei ani mă duc la Giurgiu toamna, la Festival. Și nu-mi vine să cred. Este teatru acolo cum nu vezi în București, nici la Național. Mi se relevă la Giurgiu adevăratul sens al Teatrului: băi, să te vezi om, cu defecte și calități și toate astea să ți le tolerezi. Am ieșit în fiecare an de la Festivalul de Teatru de la Giurgiu bine dispus și bine șifonat. Ca omul, nu? Așa am ajuns la acest interviu cu Cosmin Crețu, manager Teatrul Tudor Vianu și Călin Șabac, comunicare și relații culturale.
Ludovic Orban, în Parlament
Foto: AGERPRES

Primul nume care cade de pe lista de miniștri PNL după negocierile cu USR / Orban: Vom ține cont de toate părerile partenerilor noștri

de C.D. HotNews.ro
Miercuri, 23 Oct 2019 Actualitate | Politic
Liberalii taie un nume dintre variantele de miniștri ai Sănătății, după ce USR i-a avertizat că nu va vota Guvernul PNL dacă acesta va fi ministru.


Dan Petrescu
Foto: Facebook - Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA
Europa League

Dan Petrescu, înaintea meciului cu Rennes: "M-aș mulțumi cu un punct, nu e mai slabă decât Lazio sau Celtic"

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Dan Petrescu, antrenorul echipei CFR Cluj, a vorbit, la conferința de presă premergătoare partidei cu Rennes din etapa a treia a grupelor Europa League, despre problemele din cadrul lotului și a declarat că s-ar mulțumi cu un punct în urma duelului din Franța.
Coperta
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Ambiții politice, spionaj industrial, amatorism și competență în economia romaneasca. O istorie fascinantă a industrializării comuniste

de A.V. HotNews.ro
Istoricul Petre Opris face o treaba extraordinara in aceasta carte: scoate la lumina istoria economiei romanesti din vremea comunismului, publica documente de arhiva (din Romania si din Statele Unite) extrem de interesante si arata cum se luau deciziile in organizatiile de partid si de stat. Veti gasi aici texte despre industria aeronautica, despre datoriile externe ale Romaniei sau despre industria de aparare, foarte relevante pentru vremea respectiva.

Zarathustra
Foto: Wikimedia Commons

În Kurdistanul irakian, kurzii se întorc spre Zarathustra, profetul antic devenit zeu

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 23 Oct 2019 Actualitate | Internațional
Într-un templu antic parțial în ruine, Faiza Fouad depune jurământul, în fața preoților. Ca și ea, din ce în ce mai mulți kurzi din Irak se convertesc la zoroastrism, o religie pe care o văd ca pe o revenire la surse, pentru a-și afirma identitatea, scrie AFP.
Restaurant McDondalds
Foto: Flickr

Marea Britanie: Mai multe persoane au fost înjunghiate într-un restaurant McDonald's din Manchester

de Gabriela Florea HotNews.ro
Miercuri, 23 Oct 2019 Actualitate | Internațional
Mai multe persoane au fost înjunghiate miercuri după-amiază într-un fast-food dintr-un centru comercial din Manchester. Polițiștii au făcut deja o arestare, și anume un adolescent care se află în aceste momente în custodia oamenilor legii, scrie The Independent. Polițiștii nu privesc atacul ca pe unul terorist, iar ancheta este în curs de desfășurare.
Campanie Dan Barna
Foto: Facebook/ Dan Barna

BEC: Mașinile cu însemnele electorale ale lui Dan Barna nu sunt legale în campania electorală

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 23 Oct 2019 Actualitate | Politic
Biroul Electoral Central (BEC) a respins, miercuri, contestațiile USR-PLUS la deciziile Birourilor Electorale Județene din Maramureș și Vaslui, care au constatat că mașinile cu însemnele electorale ale lui Dan Barna nu sunt legale în campania electorală pentru prezidențiale, informează Mediafax.
Donald Trump
Foto: Flickr/ Gage Skidmore

Parlamentarii republicani perturbă ancheta privind punerea sub acuzare a lui Donald Trump

de I.B. HotNews.ro
Parlamentarii republicani, încurajați de președintele Donald Trump să devină mai duri în lupta cu încercările democraților de a-l pune sub acuzare, au perturbat miercuri ancheta din Camera Reprezentanților și a împiedicat un oficial al Pentagonului să depună mărturie, potrivit Mediafax care citează Reuters.
GDPR
Foto: Wikimedia Commons

Lista cu sancțiuni pentru încălcarea GDPR: Avertismente și recomandări pentru eMAG, Vola.ro, Altex

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a făcut public un raport al măsurilor corective luate în urma investigațiilor din perioada iunie-septembrie, cu privire la încălcarea regulamentului european de protecție a datelor. Retaileri precum eMAG, Vola.ro și Altex au primit avertismente sau li s-au cerut să aplice anumite modificări, la fel și operatorilor telecom Vodafone și Orange, iar câteva instituții importante și firme au fost amendate.
Proiectul ”Votul meu”
Foto: votulmeu.com

Care este candidatul la prezidențiale cu care ești cel mai compatibil? ”Votul meu”, un proiect online care îți compară opiniile cu cele ale candidaților

de G.S. HotNews.ro
Centrul pentru Studiul Democrației (Universitatea Babeș-Bolyai) și consorțiul european Preference Matcher lansează proiectul Votul Meu prin care alegătorii pot afla online cu care dintre candidații la prezidențiale este cel mai compatibil din punct de vedere al opiniilor pe diferite teme economice și politice.
Roger Federer
Foto: atp/ twitter

VIDEO ATP Basel: Roger Federer continuă cursa pentru titlu / Elvețianul a pierdut doar trei game-uri în fața moldoveanului Radu Albot

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Roger Federer (3 ATP) continuă cursa pentru al zecelea titlu de la Basel. Elvețianul l-a învins pe moldoveanul Radu Albot (49 ATP), scor 6-0, 6-3, după o oră și trei minute de joc și s-a calificat în sferturi.
Asasin
Foto: iStock/Stirile ProTV

Povestea celor cinci asasini care și-au pasat de la unul la altul o ”comandă” plătită cu sute de mii de dolari

de A.Z. HotNews.ro
Miercuri, 23 Oct 2019 Actualitate | Internațional
Cinci asasini au fost închiși după ce au încercat să paseze o misiune unul către celălalt, în Guangxi, China, scrie BBC.
Panouri electorale
Foto: Agerpres

Europa Libera: Câți bani s-au plătit pentru ca bannerele cu Iohannis, Dăncilă, Barna și Paleologu să se vadă în toată țara

de Europa Libera Europa Libera
Campania pentru prezidențiale a început în mod oficial pe 12 octombrie, dar partidele au început să împânzească orașele cu bannere încă de la sfârșitul lunii august. Europa Liberă le-a cerut partidelor care primesc subvenție să spună ce sume au fost investite în afișajul outdoor.
Realitatea tv
Foto: Wikipedia

Ce se întâmplă cu Realitatea TV? CNA discută mâine cererea de prelungire a licenței postului, pentru care instanța a cerut falimentul

de Costin Ionescu HotNews.ro
Miercuri, 23 Oct 2019 Economie | Media & Publicitate
Cazul licenței audiovizuale pentru postul Realitatea TV, care expiră la sfârșitul acestei luni, se află mâine pe agenda Consiliului Național al Audiovizualului, care este așteptat să se pronunțe cu privire la televiziunea de știri a Realitatea Media, companie pentru care, în primăvară, a fost cerut falimentul. CNA se poate să fie pusă în fața unei dileme, având în vedere complicata situație juridică a televiziunii.
  • Cu ce argumente se vor duce reprezentanții Realitatea TV la CNA?
Padurea Baneasa
Foto: Google Maps

Primăria Capitalei vrea să transforme 50 de hectare din Pădurea Băneasa în parc/ Ecocivica: Un dezastru, distruge spațiul verde

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Capitalei vrea să transforme în parc 50 de hectare din Pădurea Băneasa, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a următoarei ședințe de Consiliu General. Mai exact, instituția cere Guvernului emiterea unei hotărâri privind trecerea unei suprafețe de 572.104 de metri pătrați din Pădurea Băneasa, aflată între străzile Padina, Vadul Moldovei și Aleea Privighetorilor, din administrarea Romsilva în domeniul public al municipiului București, în scopul reamenajării ca parc. Primăria Capitalei a mai avut o tentativă de a face asta, însă proiectul a fost desființat în instanță. Fundația Ecocivica se opune proiectului: ”Va distruge pădurea”.
Victor Ponta
Foto: Facebook

UPDATE Ponta: Nu vom vota guvernul PNL / Orban: Mă așteptam la această poziție / De câte voturi mai au nevoie liberalii

de C.D. HotNews.ro
Miercuri, 23 Oct 2019 Actualitate | Politic
Pro România nu va vota guvernul Orban, a declarat Victor Ponta, la ieșirea de la discuțiile cu premierul desemnat. Premierul desemnat a declarat că se aștepta la această poziție.
Sistem supraveghere video in Sector 5
Foto: Sectorul 5

Povestea sistemului de supraveghere video din Sectorul 5 din București: Cum s-a renunțat momentan la recunoașterea facială a persoanelor

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 23 Oct 2019 Economie | Telecom
Peste 120 de camere de supraveghere video au fost instalate până acum în Sectorul 5, de Primăria condusă de Daniel Florea (PSD), iar până în 2021 vor fi aproape 400 de camere, parte a unui sistem modern de supraveghere video stradală care să prevină criminalitatea. Povestea acestui sistem, care trebuia să dispună și de controversata tehnologie de recunoaștere facială, a început în 2017, când proiectul a fost licitat. În mediul guvernamental proiectul a născut imediat controverse cu privire la abilitatea legală a Poliției locale de a verifica instant persoanele indiferent dacă erau suspecte sau nu.Alte titluri din Actualitate:

Rata de supraviețuire a copiilor români bolnavi de cancer este de 69,1%, similară cu țările Europei de Est, dar mai mică decât în țările din Europa de Vest
Boris Johnson i-a spus lui Donald Tusk că nu vrea ca procesul Brexit să fie amânat din nou
Dăncilă: Nu e aroganță, dar sunt singurul contracandidat care contează în această luptă
Curtea Supremă de Apel din Tanzania a aprobat legea care interzice căsătoria cu minori
Israel: Președintele Reuven Rivlin l-a desemnat premier pe Benjamin Gantz
Florin Iordache: Conducerea Parlamentului poate stabili luni calendarul învestirii noului Guvern / Votul ar putea fi în 4-6 noiembrie
​USR pune condiții pentru votarea vinietei Oxigen: modificarea grilei tarifare și benzi unice
Patru membri ai Clanului Sportivilor, reținuți după ce ar fi incendiat casa grupării rivale Corduneanu
Cum a fost închisă asociația creată de Gabriela Firea ca să se ocupe de iluminatul public, la nici doi ani după înființare, și pe ce s-au cheltuit 3,6 milioane de lei
Proiect: Salariul minim pentru cei cu studii superioare crește la 2.620 lei (DOCUMENT)
Reducerea numărului de ore la școală, aprobată de Senat/ Sindicate: Vor fi dați afară 15.000 – 20.000 de profesori


ECONOMIE

Energie
Foto: AGERPRES

ANALIZA Desființarea Ministerului Energiei, bucuria "băieților deștepți"

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Marți, 22 Oct 2019 Economie | Energie
Premierul desemnat Ludovic Orban vrea să se prezinte în Parlament cu un Guvern suplu, format din doar 16 ministere. Așa a anunțat încă dinainte de a fi desemnat, ajungând ca numărul 16 să fie chiar mai important decât faptul că anumite comasări de ministere ar putea fi mai degrabă nepotrivite. Un exemplu este comasarea Ministerul Economiei cu mediul de afaceri, turismul și energia. Vezi de ce.
Bani - lei
Foto: INS

Crește salariul minim la 1363 lei net. E mult, e puțin?

de Florin Barbuta HotNews.ro
Salariul minim a fost într-o continuă creștere, ceea ce e normal. În ultimii aproape 20 de ani, cu excepția unuia, a urcat constant. Recent, ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat creșterea salariului minim cu 100 de lei (pe net), lucru precizat în programul de guvernare, ceea ce nu este o noutate. 100 de lei pe net înseamnă un salariu minim de 1363 lei în mână. Pe brut, pentru că statul încasează contribuții și impozit pe venit, reprezintă o creștere de 180 lei, deci un salariu de 2260 lei. În prezent, salariul minim brut este de 2080 lei.
euro
Foto: pixabay.com

Topul țărilor europene în funcție de puterea de cumpărare. Unde se situează România

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 23 Oct 2019 Economie | Companii
Europenii au o sumă medie de 14.739 euro de persoană disponibilă pentru cheltuieli și economii în 2019. În România, puterea de cumpărare medie pe cap de locuitor este de 5.881 euro, arată un studiu GfK. Iată cum arată situația pe județele din România.


0-100.hotnews.ro

Mazda MX-30
Foto: Mazda

VIDEO Mazda a prezentat prima sa mașină electrică, MX-30 care va avea autonomie de 200 km

de Vlad Barza HotNews.ro
Mazda a prezentat la Salonul Auto de la Tokyo primul său model full-electric, MX-30 care va ajunge la primii clienți europeni în a doua parte din 2020 și va avea o autonomie de 200 km. SUV-ul are cinci locuri, 4,39 metri lungime și baterie de 35 kWh. MX-30 are și un amănunt special de design: portierele din spate sunt foarte mici și se deschid în sens opus față de cele din față, precum la RX-8. ”Ușile freestyle îi oferă Mazdei MX-30 o siluetă distinctivă și elegantă, iar pasagerilor le asigură acces mai ușor atât la scaunele din față, cât și la cele din spate”, spun cei de la Mazda.
Sigla Volkswagen
Foto: Volkswagen

Volkswagen spune că nu caută alternative pentru uzina care trebuia construită în Turcia

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 22 Oct 2019 Economie | Auto
Un oficial al Volkswagen spune că grupul nu caută în mod activ alternative pentru uzina care inițial ar fi trebuit să fie construită în Turcia, dar a fost pusă în așteptare. Declarația a fost făcută de un oficial al companiei (citat de Reuters) și pare să dea dreptate zvonurilor care spuneau că germanii așteaptă să vadă cum evoluează situația cu ofensiva turcă în Siria, fiindcă vor să facă uzina tot la Manisa, în Turcia.


SPORT

Steve Hansen
Foto: world.rugby

CM Rugby: Neozeelandezii exersează inclusiv loviturile de departajare pentru semifinala cu Anglia

de Silviu Dumitru HotNews.ro
​Selecționerul campioanei mondiale la rugby, Noua Zeelandă, Steve Hansen, spune că în cadrul antrenamentelor înainte de semifinala de sâmbătă cu Anglia, de la Cupa Mondială 2019, elevii săi se pregătesc și exersează inclusiv loviturile de departajare.
Sepsi Sfantu Gheorghe, baschet feminin
Foto: Facebook - Sepsi-SIC

​FIBA EuroCup (baschet f): Sepsi Sfântu Gheorghe vs Galatasaray 78-62, în al doilea meci din grupa E

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Campioana României la baschet feminin, Sepsi Sfântu Gheorghe, a învins miercuri, pe teren propriu, formația Galatasaray, scor 78-62 (42-31), în a doua partidă din grupa E a FIBA EuroCup.
Marieke Vervoort
Foto: Facebook

Campioana paralimpică Marieke Vervoort a fost eutanasiată

de A.I. HotNews.ro
Miercuri, 23 Oct 2019 Sport | Alte sporturi
Sportiva belgiană Marieke Vervoort a murit, marți, la 40 de ani, fiind eutanasiată, așa cum și-a dorit, după o lungă luptă cu o maladie degenerativă a mușchilor.
Ladislau Boloni
Foto: Rompres

Ladislau Boloni: "Jocul Stelei din anii '80 amintește de cel de acum al Barcelonei"

de A.I. HotNews.ro
Stilul de joc al Stelei din anii '80 amintește de cel de acum al Barcelonei, a declarat Ladislau Boloni, cel mai vârstnic antrenor din campionatul Belgiei, pentru revista Sport/Foot Magazine.


Bancul zilei

​Bancul zilei: Cea mai curajoasă replică

de I.B. HotNews.ro
Vine Ion mai repede de la coasă și o surprinde pă Măria în pat cu Vasile. Ion, supărat pe viață o intreabă pe Maria:

- Tulai Doamne Mărie da ce face Vasile cu tine-n pat?


REVISTA PRESEI

Vedete
Foto: Colaj foto

Caru' cu vedete: 20 de ani de la primul număr Playboy România. Câți bani a luat Dana Săvuică și cine i-a făcut avansuri la ședința foto; Simona Halep se mărită cu Toni Iuruc. Când va avea loc nunta

de Gabriela Florea HotNews.ro
Ce spune Andreea Esca despre plecarea de la PRO TV. «De ce m-aș duce la ceva mai slab?» "Împlinesc 24 de ani de Pro TV, că la știri, din ’92 sunt pe sticlă. Nu m-am gândit niciodată să plec de la Pro TV, pentru că...

Nicki Minaj s-a măritat, în secret, cu producătorul Kenneth Petty. Modul în care și-au anunțat căsătoria este unic. Cântăreața R&B Nicki Minaj și producătorul muzical Kenneth Petty s-au căsătorit, în secret, după...
Faze tari
Foto: Colaj foto

Faze tari: Scandal în jurul unei cafenele cu “falși panda”. Ce erau de fapt animalele; Acest restaurant le servește clienților apă potabilă reciclată provenită de la toaletă

de Gabriela Florea HotNews.ro
„Parisul în secolul XX”, cartea pierdută în care Jules Verne făcea previziuni uimitoare. Cu aproape 150 de ani în urmă, Jules Verne a scris un roman în care făcea previziuni uimitor de precise despre lumea de azi. Însă, cartea...

Motivul pentru care o tânără și-a ascuns o cameră video în decolteu: „Salvează vieți”. O tânără din New York care purta o cameră ascunsă pe cămașă a prins 30 de oameni uitându-se în decolteul său, cu scopul...
Utile
Foto: Colaj foto

Utile: De la leucemie la ciroză. Boli grave ascunse de banala anemie; Alimente care te ajută să lupți cu foamea

de Gabriela Florea HotNews.ro
Efecte surprinzătoare. Ce se întâmplă în organism dacă înlocuiești pâinea cu mămăliga. Porumbul este bogat în acizi grași nesaturați (85 — 90%), conține multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa...

De ce oamenii cu ochi căprui sunt speciali. Se spune despre persoanele care au ochi căprui că sunt cei mai buni confidenți, cărora prietenii nu se tem să le măreturisească secretele, pentru că...


ESRI

Intalniri on-line

Top 10 articole cele mai ...


Life
​Bancul zilei: Cea mai curajoasă replică
Vine Ion mai repede de la coasă și o surprinde pă Măria în pat cu Vasile. Ion, supărat pe viață o intreabă pe Maria: - Tulai Doamne Mărie da ce face Vasile cu tine-n pat?
Bancul zilei: Ce înseamnă o buclă din programare pe înțelesul tuturor
Pentru cei care nu cunosc conceptul de "buclă" din cadrul programelor de calculator iata în continuare explicații clarificatoare pentru a înțelege ce se întîmplă atunci cand se spune despre un program că "intră în buclă" (looping).Directorul unei firme (ține minte: "Directorul") îi spune secretarei:- Vom pleca pentru o săptămînă în străinătate la un congres și sper să ne simțim bine împreună. Fă toate pregătirile necesare pentru călătorie.
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version