Klaus Iohannis
Foto: Presidency.ro
VIDEO

Iohannis: Guvernul va veni cu inițiative legislative pentru a repara legile justiției / PSD a încercat să pună piciorul pe justiție

de I.H. HotNews.ro
​Guvernul va veni cu inițiative legislative "pentru a repara legile justiției" modificate de PSD în Parlament și care "sunt în funcțiune și sunt imperfecte", a anunțat miercuri președintele Klaus Iohannis. El a lansat noi acuzații la adresa PSD, care "a măcelărit" legile justiției și "a încercat și încearcă să frângă independența justiției".
Orban în Parlament
Foto: Guvernul Romaniei

Parlamentul a respins ordonanța Guvernului care amână dublarea alocațiilor pentru copii

de L.P. HotNews.ro
Camera Deputaților a respins miercuri, cu 209 voturi Ordonanța Guvernului Orban care amâna aplicarea dublării alocațiilor copiilor până la 1 august. După respingerea în Parlament, proiectul merge la promulgare, la șeful statului, care o poate ataca la CCR sau o poate retrimite în Legislativ.
Ședință Camera Deputaților
Foto: AGERPRES

UPDATE Educația sexuală în școli înlocuită cu educație sanitară și doar cu acordul părinților/ USR și PNL s-au abținut de la vot

de L.P. HotNews.ro
Deputații au adoptat miercuri, cu 269 pentru 3 împotrivă, 35 abțineri proiectul prin care este eliminată sintagma „educație sexuală” din lege, înlocuind-o cu „educație sanitară”. USR și o parte din PNL s-au abținut de la vot. Derularea acestor programe ar urma să se facă doar cu acordul scris al părinților. Camera Deputaților este forul decizional, legea urmează să meargă la promulgare.
Judecătorii de la Curtea Constituțională
Foto: AGERPRES

CCR: Prelungirea mandatelor primarilor prin OUG e neconstituțională / Legea prin care data localelor era stabilită de Parlament, neconstituțională și ea (surse)

de Luminita Pîrvu HotNews.ro
Curtea Constituțională a decis că prelungirea mandatelor aleșilor locali prin ordonanță de urgență este neconstituțională, Parlamentul fiind cel care trebuie să decidă prin lege acest lucru, au declarat surse oficiale pentru HotNews.ro. Și legea prin care Parlamentul a adoptat OUG-ul și în care PSD a impus ca Parlamentul să fie cel care va stabili data alegerilor locale a fost declarată neconstituțională.
Declaratia unica 2020
Foto: monitoruloficial.ro

Formularul așteptat de circa un milion de persoane pentru a beneficia de bonificații a fost publicat. Declarația unică 2020, în Monitorul Oficial

de F.B. HotNews.ro
Noua Declarație unică care include bonificațiile de până la 10% a fost publicată în Monitorul oficial. Adică 5% pentru plata la timp și încă 5% dacă se depune online. Termenul este 30 iunie. Formularul era așteptat de circa un milion de persoane.
Medicamente
Foto: Comisia Europeana
Lumea în schimbare

Viața după pandemie: Rămânem o țară bântuită de crize de medicamente sau facem din industria farmaceutică un domeniu strategic?

de Alina Neagu HotNews.ro
Marți, 2 Iun 2020 Lumea in schimbare
Crize repetate de medicamente esențiale, de citostatice sau tratament pentru diabet, crize de vaccinuri, de imunoglobulină, de heparină. România le-a văzut pe toate în ultimii ani. Nu mai puțin de 3.000 de medicamente au dispărut complet din țara noastră doar în ultimii 4 ani. Oamenii a căror viață atârnă de medicamente care sunt de negăsit sau familiile lor caută cu disperare soluții. Povestea Rețelei citostaticelor, devenită Rețeaua 2.0, formată din sute de voluntari care aduc în țară medicamente vitale, este deja de notorietate. Poate ca o urmare firească a acestui tablou, pandemia de coronavirus a prins țara noastră pe picior greșit.
Proteste în SUA
Foto: Profimediaimages Robyn Beck AFP

​VIDEOINTERVIU Revoltele din Statele Unite: Cum se explică jafurile și de ce poliția este mai bine "echipată" să rezolve problema decât Garda Națională

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Revoltele generate de moartea lui George Floyd continuă în Statele Unite - țara unde cetățenii (protestatarii) "vorbesc de la egal la egal cu autoritățile". Cum vede sociologul Dani Sandu, care a trăit mai multă vreme în SUA, situația de acolo și de ce poliția, care a pornit acest conflict, are mai multe șanse de a-l rezolva decât Garda Națională?
Anders Tegnell
Foto: Captura YouTube

Epidemiologul-șef al Suediei admite că prea mulți oameni au murit

de S.J. HotNews.ro
Epidemiologul-șef al Suediei și arhitectul abordării relaxate asupra combaterii pandemiei de COVID-19 a admis că țara a înregistrat prea multe decese din cauza noului coronavirus și că ar fi trebuit făcute mai multe pentru a preveni răspândirea sa, relatează The Guardian.
Coronavirus medici Spania
Foto: Jesus Merida/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia
LIVETEXT

Coronavirus în lume: Peste 3 milioane de oameni au fost declarați vindecați / Grecia face teste de anticorpi pe 16 insule

de Redactia HotNews.ro
Numărul de cazuri de coronavirus raportate în lume a ajuns la aproape 6,5 milioane, iar cel al deceselor asociate cu Covid-19 la peste 382.000, în condițiile în care mai mult de 3 milioane de oameni au fost declarați vindecați, potrivit centralizării de pe Worldometers.
--------------
14.29 Austria a redeschis granița pentru 7 țări vecine, nu și pentru Italia
14.22 Epidemiologul-șef al Suediei admite că prea mulți oameni au murit
14.08 Peste 600 de asistente medicale au murit în lume din cauza Covid-19
13.34 Cehia și Slovacia restabilesc deplasarea prin frontiera comună
12.58 Infecțiile la nivel mondial au depășit 6,39 milioane
11.07 Rusia a raportat 8.536 de cazuri noi (432.277 în total)
09.24 Câți dintre olandezi sunt deja imuni - studiu pe donatori de sânge
Academia de Studii Economice
Foto: ASE
Articol susținut de Academia de Studii Economice

ADMITERE exclusiv ONLINE la ASE la programele de studii universitare de licență!

de Smile Media
Marți, 2 Iun 2020 Actualitate | Educatie
Academia de Studii Economice din București, liderul învățământului superior economic și de administrație publică din România și Europa de Sud-Est, universitatea cu cea mai bună inserție a absolvenților pe piața muncii, scoate la concurs 7367 de locuri pentru admiterea la programele universitare de licență, astfel:
Anunțuri de București
Foto: Anuntul Telefonic
Articol susținut de Anunțul.ro

Anunțuri de București: Piața forței de muncă revine la căutările din februarie: șoferi, menajere, bone și vânzători

de Smile Media
​Mercurialul vieții în Capitală, oferit lunar de Anunțul Telefonic - ce s-a vândut, cumpărat, închiriat, angajat, căutat în Mai 2020

127.669 de anunțuri au fost publicate în luna mai în Anunțul Telefonic, cel mai mare număr înregistrat anul acesta, în creștere față de perioada pandemiei și chiar depășind numărul anunțurilor înregistrate în februarie, înainte de pandemie (113.717 anunțuri);
Ofertă aniversară la LINK Academy
Foto: LINK Academy
Articol susținut de Link Academy

Ofertă aniversară la LINK Academy: reducere de peste 35% + pachet BONUS pentru școlarizarea gratuită pe viață

de Smile Media
De obicei, la zilele de naștere sărbătoriții primesc cadouri, dar LINK Academy organizează de ziua sa o altfel de petrecere. În săptămâna aniversară, LINK Academy oferă cadou o reducere de peste 35% din prețul de școlarizare la înscriere, iar toți cei care se înscriu până pe 7 iunie primesc și un bonus – un pachet care vă permite ca după finalizarea școlarizării de un an de zile să vă continuați gratuit perfecționarea de fiecare dată când este nevoie.
Fonduri
Foto: Depositphotos

Nou fond de investiții european, de 80 milioane euro, pentru startup-uri IT

de CZ HotNews.ro
Startup-urile de tehnologie vor putea obține finanțări de capital de risc printr-un nou fond de investiții european, lansat, miercuri, de firma de investiții C4 Ventures.
Valer Dorneanu
Foto: Agerpres

Dorneanu, despre șeful DNA: Nu am înțeles care este misiunea dânsului / Trebuie să aplice legea și deciziile CCR

de I.H. HotNews.ro
Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, îi dă replica șefului DNA, Crin Bologa, care a afirmat recent că dezincriminarea parțială a abuzului în serviciu, în urma unei decizii a CCR, a făcut ca DNA să dea soluții de clasare în aproape 800 de dosare cu prejudicii de sute de milioane de euro. Dorneanu îl ironizează pe Bologa și susține că "DNA trebuie să aplice legea și trebuie să aplice și deciziile Curții Constituționale, nu să le comenteze".
Ceresit susține constructorii din toate șantierele
Foto: Ceresit

[P] GRATUIT, kit de siguranță pentru toți constructorii!

de Smile Media
Ceresit susține constructorii din toate șantierele!
Henkel, prin brandul Ceresit, își dorește să susțină activitatea constructorilor, având ca prioritate siguranța muncii acestora. Ceresit este lider pe piața materialelor de construcții pentru finisări, cu o notorietate de 99% în rândul specialiștilor, conform studiilor efectuate.
Liga 1
Foto: lpf.ro

Care va fi primul meci oficial din Liga 1 - Sezonul se reia pe 12 iunie

de A.I. HotNews.ro
Liga 1 se va relua pe 12 iunie, de la ora 20:00, după o pauză luată din cauza pandemiei de coronavirus. Liga Profesionistă de Fotbal a făcut public programul primei runde.
Coronavirus in Romania
Foto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iohannis: Am luat măsuri de relaxare și vom lua în continuare, dar atrag atenția că virusul este încă în societate

de I.H. HotNews.ro
Autoritățile vor lua în continuare măsuri de relaxare a restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, dar "virusul este încă în societate", a afirmat miercuri președintele Klaus Iohannis.
firme şi PFA
Foto: REGnet

Firmele românești caută metode de redresare. Scădere a numărului de suspendări și insolvențe în primele 4 luni ale anului - studiu

de RA HotNews.ro
Numărul companiilor suspendate, intrate în insolvență sau radiate a scăzut în primele patru luni ale anului, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit studiului unei companii de consultanță.
Training de formare – Intro în Machine Learning
Foto: Te fac Programator

[P] Cum să înveți programare și să te recalifici într-un an, la costuri de pandemie. Academia care Te Face Programator

de Smile Media
În contextul COVID-19, mare parte dintre companii au trebuit să se reinventeze pentru a supraviețui. Cei mai agili antreprenori au găsit noi modele de afaceri și/sau soluții inovatoare pentru a se adapta cât mai bine pandemiei. Mare parte dintre aceste companii s-au adaptat noii situații prin digitalizare și, posibil, prin această criză, nivelul de transformare spre digital al companiilor (cât și al sectorului public) a fost accelerat cu luni, dacă nu chiar ani.
Aplicația care te ajută să pui bani deoparte
Foto: Over24h-Family Budget

Over24h-Family Budget, finalist Changeneers: Aplicația care te ajută să pui bani deoparte

de HotNews.ro
Cu toții am încercat, la un moment dat, diverse soluții, aplicații sau sisteme care să ne ajute să ne gestionăm mai bine bugetul. Over 24-Family Budget promite că oferă utilizatorului mai mult decât o aplicație, îi oferă un concept, un nou stil de viață unde educația financiară primează, oferind confortul “banilor puși deoparte”.
Mark Zuckerberg
Foto: Facebook

Mediastandard.ro: Mark Zuckerberg, acuzat că a stabilit un precedent prin refuzul de a îi taxa derapajele lui Trump

de Mediastandard.ro
Afirmațiile făcute de către Mark Zuckerberg în lumina recentelor evenimente se întorc împotriva sa. CEO-ul Facebook este acuzat că a stabilit un precedent prin refuzul de a taxa derapajele online ale președintelui Americii. Mai mulți activiști au participat la o conferință video cu șeful companiei Facebook, cu privire la decizia acestuia de a nu sancționa comentariile înșelătoare și instigatoare la violență ale lui Donald Trump.
Calea ferata spre Aeroport
Foto: CNAB

FOTO Linia Gara de Nord - Aeroportul Otopeni: Au fost montate șinele de cale ferată în zona stației de la aeroport

de C.V. HotNews.ro
Proiectul legăturii feroviare între Gara de Nord și aeroportul Otopeni înaintează, termenul de finalizare și punere în uz fiind în continuare 26 august 2020. Stația de la Aeroport se apropie de finalizare, iar în ultimele zile a fost montată calea ferată până în zona peroanelor și pe viaductul construit până în DN1. Tot la stație au fost montate și benzile rulante de acces la peron.
economia-in-vremea-coronavirusului-ghid-de-bune-practici-pentru-antreprenori-si-politicile-publice
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Economia in vremea coronavirusului. Ghid de bune practici pentru antreprenori si politicile publice

de A.V. HotNews.ro
Aceasta carte propune un set de bune practici pentru antreprenori si politicile publice in vederea supravietuirii in conditii de criza. Scrisa la varful impactului epidemiologic si economic provocat de pandemia de COVID-19, masurile propuse sunt aplicabile in orice recesiune, indiferent de natura acesteia. Utilitatea ei in orice criza financiara rezida in similitudinile dintre acestea in ceea ce priveste efectele negative cauzate companiilor: scaderea vanzarilor, incasarea tardiva a facturilor, vanzarea lenta a stocurilor, dificultatile in obtinerea finantarii si foarte multe incertitudini.
romanii-si-europa-o-istorie-surprinzatoare
Foto: Hotnews

Romanii si Europa. O istorie surprinzatoare

de A.V. HotNews.ro
Occidentul crede in reguli (chiar daca nici occidentalii nu le respecta intotdeauna). Romanul este destul de sceptic in privinta regulilor. Ne vom occidentaliza oare pana la capat? Poate ca nici nu mai are rost sa ne punem o asemenea intrebare. Nici Occidentul nu mai este ce-a fost. Ne indreptam cu totii, in ritm accelerat, spre o lume noua, foarte diferita de lumea de pana acum.
scurta-istorie-a-creatiei
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Scurta istorie a creatiei

de A.V. HotNews.ro
Aparitia vietii este poate cea mai provocatoare si mai importanta enigma pe care stiinta incearca s-o rezolve. De-a lungul secolelor, cercetarea originii primelor forme de viata a fost asociata cu descoperiri revolutionare din stiinta, precum microscopul lui van Leeuwenhoek, teoria evolutiei prin selectie naturala formulata de Darwin sau dezvaluirea structurii ADN-ului de catre Crick si Watson.
Coronavirus Romania
Foto: - / Xinhua News / Profimedia

Coronavirus în România: 152 de cazuri noi, bilanțul total a ajuns la 19.669

de G.S. HotNews.ro
Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din România a urcat miercuri la 19.669, după raportarea a 152 infecții noi. Bilanțul deceselor este de 1.288, după ce marți seară au fost anunțate alte nouă persoane care au murit bolnave de Covid-19.
Rise UP
Foto: Positive Communication

webPR: Positive Communication lanseză Rise Up, primul curs de imagine pentru afaceri antreprenoriale din România

de Smile Media
Agenția de marketing și PR Positive Communication lansează Rise Up, primul curs de imagine pentru afaceri antreprenoriale din România. Cursul începe la data de 19 iunie 2020 și se adresează atât antreprenorilor care dețin o afacere la început de drum, cât și celor care au în plan să își lanseze afacerea personală.
seducatorul-domn-nae-viata-lui-nae-ionescu
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Seducatorul domn Nae. Viata lui Nae Ionescu

de A.V. HotNews.ro
Este deopotriva venerat si detestat: un seducator al mintilor si al inimilor, pentru care Maria Cantacuzino (Maruca), prietena reginei Maria, e gata sa se sinucida, Cu inteligenta, umorul si farmecul lui aparte isi conduce discipolii pe carari politice periculoase.
Jandarmeria
Foto: Facebook

Propuneri controversate ale Jandarmeriei, care vrea interzicerea protestelor ce "aduc atingere autorității” / USR: O palmă dată democrației / PNL: Proiectul nu are girul Guvernului și nici nu îl va avea

de Redactia HotNews.ro
Jandarmeria propune interzicerea protestelor care "aduc atingere autorității” și formulează mai multe modificări controversate asupra legii care reglementează organizarea manifestațiilor publice. USR consideră inacceptabile propunerile, spunând că limitează semnificativ dreptul constituțional al românilor de a protesta public și constituie o palmă dată democrației românești. Liberalii, la rândul lor, au anunțat că proiectul Jandarmeriei nu are girul Guvernului și nici nu îl va avea.
Plaja Alimos din Grecia după redeschidere
Foto: Xinhua/Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia

Românii care merg la mare în Bulgaria și Grecia ar putea scăpa de izolarea de două săptămâni - surse

de G.S. HotNews.ro
Liderii PNL au discutat în ședința de marți seară despre varianta renunțării la izolarea de două săptămâni pentru românii care vor merge în vacanța de vară în Bulgaria și Grecia, potrivit unor surse politice citate de Mediafax.
Papa Francisc
Foto: Profimedia Images/AFP

VIDEO Papa Francisc a condamnat uciderea lui George Floyd, vorbind despre „păcatul rasismului”

de S.J. HotNews.ro
Papa Francisc a descris moartea lui George Floyd în arestul poliției din Minneapolis ca fiind „o tragedie” și a anunțat că se roagă pentru el și „toți cei care și-au pierdut viața din cauza păcatului rasismului”, relatează CNN.
\sah online
Foto: Hotnews

Curs de sah online pentru copii

de redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Apr 2020 Sport | Alte sporturi
Invata sah online prin metoda fascinatiei cu "Profu' de Sah"
Curs rapid de sah pentru copii. Incepatori si avansati.
Avioane Lufthansa
Foto: Frankfurt Airport

Lufthansa anunță pierderi de 2,1 miliarde de euro și restructurări ample

de S.J. HotNews.ro
Lufthansa a raportat o pierdere substanțială pentru primul trimestru și a anunțat că restructurări sunt necesare întrucât rezultatele sale financiare au fost „afectate semnificativ” de pandemia cauzată de noul coronavirus, relatează CNBC.
Rafila
Foto: INQUAM Photos/Ilona Andrei

Digi 24: Alexandru Rafila, despre vacanțele în Grecia și Bulgaria: „E mai puțin probabil să ne îmbolnăvim acolo decât în țară”

de Digi 24 Digi24.ro
Alexandru Rafila a spus că „este foarte bine că cifrele sunt în scădere”, dar că acest lucru „nu înseamnă că trebuie să renunțăm la măsurile de protecție individuală și să revenim la un comportament care poate favoriza transmiterea virusului”.
Puskas Arena
Foto: Profimedia Images

Digisport: Au uitat de COVID-19! Țara în care 10.000 de oameni vor participa la un meci de fotbal

de Digisport Digisport.ro
Finala Cupei Ungariei va fi printre primele evenimente fotbalistice din Europa care se desfășoară cu un public numeros în această perioadă.
Petrecere absolvire liceu 2020
Foto: Arhiva personala

5 mărturii despre festivitatea de absolvire a liceului în 2020, în fața calculatorului: „Ziceai că era comemorare”

de Sabina Bujoreanu HotNews.ro
Marți, 2 Iun 2020 Actualitate | Educatie
Cinci absolvenți de liceu din România mi-au povestit cum a fost anul acesta la „festivitatea de absolvire”, un eveniment pe care elevii l-au așteptat tot anul, dar care în 2020 s-a desfășurat în condiții speciale: în fața calculatorului.


Tabloul infectiilor cu COVID-19 din toate judete României
Foto: Graphs.ro

INTERACTIV Tabloul infecțiilor cu COVID-19 din toate județele României: Cum arată media cazurilor noi în ultimele săptămâni și câte cazuri active mai sunt în țară

de Victor Cozmei HotNews.ro
Numărul de cazuri active de infectați cu coronavirus în România a scăzut și se apropie de jumătate față de cum arăta situația înainte de ridicarea stării de urgență, la începutul lunii mai. Numărul infectărilor zilnice a scăzut și el, însă în ultimele zile și numărul de teste efectuate a scăzut simțitor. În multe județe media de noi cazuri e în scădere, dar există și zone unde media cazurilor e mai mare decât în urmă cu 7 zile. Vezi în articol graficele interactive cu media infectărilor pe județe, situația cazurilor active și testele efectuate pe zile.
Aer ocean
Foto: Pexels

„Cu adevărat imaculat”: Cercetătorii cred că au descoperit cel mai curat aer de pe planetă

de S.J. HotNews.ro
Oamenii de știință cred că au identificat cel mai curat aer din lume, neafectat de particulele cauzate de activitatea umană, relatează CNN.
Tencent cumpara firma jocuri Cehia
Foto: Pixabay

Chinezii iau o firmă de jocuri cehă cu 260 milioane dolari

de CZ HotNews.ro
Conglomeratul IT chinez Tencent cumpără o firmă de gaming din Cehia pentru suma de aproximativ 260 de milioane de dolari, relatează publicația The Information.
Parcul eolian Cez
Foto: CEZ Romania

Electrica, Hidroelectrica și SAPE fac consorțiu pentru a cumpăra CEZ România

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Companiile românești Electrica, Hidroelectrica și Societatea de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE) doresc să facă un consorțiu pentru a achiziționa activele pe care cehii de la CEZ le au în România, potrivit unui anunț al Electrica pe bursă. Practic, CEZ vinde tot ce are în România, adică și parcul eolian din Dobrogea și distribuția din Oltenia. Prin Ministerul Economiei, statul este acționar majoritar la Hidroelectrica (80% ), acționar unic la SAPE, iar la Electrica deține un pachet 48,7%.
Educație sexuală în scoli
Foto: Hotnews
 documente
(02 Iun 2020) Excel, 8KB

DEZBATERE PUBLICĂ În țara cu cele mai multe mame minore din UE, parlamentul e la un pas să scoată „educația sexuală” din școli / Cât de importante sunt astfel de cursuri: ce spun elevii, părinții și ONG-urile

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
România s-a aflat în ultimii ani pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește mamele adolescente, potrivit datelor Eurostat. Cu toate acestea, educația sexuală în școlile din România nu a fost obligatorie până acum și mai puțin de 10% dintre elevi au beneficiat de astfel de cursuri. În aprilie 2020, printr-o lege aprobată de parlament disciplina devine obligatorie în școli, o dată pe semestru. Acum o săptămână o modificare a legii, care intră la votul parlamentului miercuri, înlocuiește educația sexuală cu cea sanitară și introduce acordul parental pentru astfel de cursuri.
Fumator
Foto: MorgueFile.com

OMS: Industria tutunului cheltuiește anual 8 miliarde de dolari pentru marketing și publicitate. Produsele din tutun ucid în fiecare an peste 8 milioane de oameni

de Alina Neagu HotNews.ro
Produsele din tutun ucid peste 8 milioane de oameni în fiecare an, iar peste un milion dintre aceștia mor din cauza expunerii la fumatul pasiv, arată Organizația Mondială a Sănătății. "Industria tutunului și cele asociate acesteia trebuie să găsească în permanență consumatori noi pentru a-i înlocui pe cei uciși de produsele din tutun și pentru a-și păstra profitul", motiv pentru care companiile de tutun cheltuiesc peste 8 miliarde de dolari anual pe marketing și publicitate, afirmă reprezentanții OMS.
Incident Richmond
Foto: Captura video

VIDEO SUA: Un polițist scuipă de trei ori pe un protestatar încătușat

de S.J. HotNews.ro
Departamentul de poliție din Richmond a declanșat o investigație după ce o înregistrare video cu un ofițer de poliție care scuipă de trei ori pe un protestatar încătușat a apărut pe rețelele de socializare, relatează Insider.
Corveta „Contraamiral Horia Macellariu”
Foto: Fortele Navale Romane

FOTO O corvetă românească, exerciții în Marea Neagră cu o navă de patrulare și două avioane de vânătoare din Ucraina

de C.V. HotNews.ro
Corveta „Contraamiral Horia Macellariu” a Forțelor Navale Române execută în această săptămână o serie de exerciții în comun în apele internaționale ale Mării Negre cu nava de patrulare ucraineană „Starobilsk”, dar și două avioane de vânătoare din Ucraina.
Stadionul Steaua, vazut de sus
Foto: Captura YouTube

VIDEO O bijuterie de stadion - Arena din Ghencea, imagini spectaculoase

de Red. Sport HotNews.ro
AS 47 (Asociația Steliștilor) a publicat ultimele imagini cu Stadionul Steaua, arena fiind surprinsă în toată splendoarea. În următoarele luni, construcția va fi finalizată.
G.M. Tamás
Foto: YouTube
Opinie

De ce să nu scriem despre Trianon

de G.M. Tamás Contributors.ro
Am primit mai multe invitații onorante de a contribui la diferite antologii – dintre care două cu adevărat impresionante – cu un text dedicat centenarului Trianonului. I-am întrebat, desigur, pe toți coordonatorii de volum cine și ce mai figurează în culegere, și mi-au răspuns cu toții că vor figura doar autori maghiari. Mie mi se pare un lucru lipsit de sens. Decizia de la Trianon atinge în mod direct încă cel puțin opt națiuni în afară de cea maghiară.
Instalare aparat la Spitalul Gomoiu
Foto: Grampet

Grupul GRAMPET donează Spitalului Clinic de copii Victor Gomoiu din București un aparat de testare de Coronavirus și 1.000 de kituri

de A.C. HotNews.ro
Grupul GRAMPET continuă campania lansată în luna mai și donează unul din cele 10 aparate de testare COVID-19 unui spital de copii, respectiv Spitalului Clinic de copii Victor Gomoiu din București, împreună cu 1.000 de kituri de testare.
Victor Negrescu
Foto: Facebook
Acțiunea UE pentru combaterea efectelor pandemiei COVID-19

VIDEO România are 33 de miliarde de euro de la UE, deocamdată doar pe hârtie. Urmează negocierile / Negrescu: Aici este hopul. De aceea spun că ne-am bucurat într-o manieră prematură

de C.D. HotNews.ro
Europarlamentarul PSD Victor Negrescu susține că cele 33 de miliarde de euro promise României prin planul de relansare economică a UE sunt, deocamdată, doar pe hârtie. În curând vor începe negocierile, principalele subiecte discutate la nivel european în privinta acestei alocări se referă la cuantumul granturilor versus împrumuturi și la condiționalități.
Proteste in San Diego (Sam Hodgson, San Diego Union-Tribune via Profimedia Images)
Foto: Profimedia Images

Facebook a închis pagini și conturi care discutau aducerea de arme la protestele din SUA

de S.J. HotNews.ro
Facebook a anunțat că a închis pagini și conturi asociate cu ceea ce compania afirmă că e un grup care incită la ură și ai cărui membri discutau să aducă arme la protestele care au loc în Statele Unite, relatează CNN.
Cristiano Ronaldo
Foto: Instagram

Și-a bătut orice record: Cu cât timp a ajuns mai devreme Cristiano Ronaldo la antrenament

de A.I. HotNews.ro
Are 35 de ani, dar continuă să fie unul dintre cei mai buni jucători din lume. Secretul l-a dezvăluit de atâtea ori de-a lungul carierei: munca. Cristiano Ronaldo și-a bătut recent orice record, starul portughez ajungând cu câteva ore mai devreme la antrenamentul celor de la Juventus Torino.
Gazprom
Foto: Gazprom

Polonia va amenda Gazprom cu 50 de milioane de euro: ”Nu poate acționa deasupra legii”

de G.S. HotNews.ro
Autoritatea de concurență și protecția consumatorului din Polonia (UOKiK) a anunțat miercuri că ar putea amenda Gazprom cu 50 de milioane de euro din cauza lipsei de cooperare în privința anchetei anti-monopol privitoare la proiectul Nord Stream 2, transmite Reuters.
Incognito Mode, Google Chrome
Foto: Captura ecran

Google dată în judecată pentru colectarea datelor utilizatorilor în modul „incognito”

de S.J. HotNews.ro
Compania Google a fost dată în judecată în Statele Unite de utilizatori care pretind că le-a fost încălcată viața privată în mod ilegal fiindcă au fost urmăriți chiar și când navigau în modul „incognito”, relatează BBC.
Intalnire Trump-Zuckerberg
Foto: Casa Alba

Mark Zuckerberg nu dă înapoi: CEO-ul Facebook apără politicile companiei într-o ședință cu angajații nemulțumiți

de S.J. HotNews.ro
Mark Zuckerberg nu dă înapoi. Într-o ședință de marți cu angajații, CEO-ul Facebook a refuzat să schimbe poziția companiei de a lăsa pe platforma de socializare o postare a președintelui american Donald Trump care a fost criticată pentru „glorificarea violenței”, potrivit unei surse apropiate de subiect, relatează Business Insider.
Varujan Vosganian
Foto: Facebook/ Varujan Vosganian

Cei șase deputați ALDE au fost preluați de grupul parlamentar al PSD

de I.H. HotNews.ro
Cei șase deputați ALDE se alătură grupului parlamentar al PSD, a anunțat, miercuri, deputatul Varujan Vosganian în plenul Camerei Deputaților.
George Clooney
Foto: Instagram

George Clooney, după moartea lui George Floyd: "Rasismul este pandemia Americii"

de Red. Life HotNews.ro
Actorul George Clooney susține, într-un eseu publicat în Daily Beast, că este nevoie de o „schimbare sistematică” a modului în care sunt aplicate legea și justiția penală în SUA și că este necesară o acțiune urgentă pentru a combate „pandemia” de rasism din țară.
Coronavirus in Romania
Foto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ministrul Sănătății: Cazurile grave de COVID-19 sunt din ce în ce mai puține / E posibil ca pe parcursul verii să fie deschise after-school-urile, grădinițele și creșele private

de I.H. HotNews.ro
Marți, 2 Iun 2020 Actualitate | Coronavirus
România se află pe o pantă descendentă a îmbolnăvirilor cu COVID -19, sunt din ce în ce mai puține cazuri grave, la fel cum și transmiterea comunitară a virusului este scăzută, iar numărul testelor făcute în întreaga țară s-a redus, afirmă ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. El a vorbit și despre deschiderea mall-urilor, care se va face etapizat, întâi magazine, apoi food-court, apoi locurile de joacă, după 15 iunie, dar și despre deschiderea after-school-urilor, grădinițelor și creșelor private, pe perioada verii.
Rahul Dubey
Foto: Captura video

VIDEO Un bărbat din Washington a adăpostit 80 de protestatari, salvându-i de intervenția poliției

de S.J. HotNews.ro
Un bărbat din Washington D.C. a adăpostit 80 de protestatari, salvându-i de acțiunea în forță a poliției, relatează Mediafax și BBC.
Boris Johnson
Foto: Andrew Parsons/No 10 Downing Street/Profimedia Images

Boris Johnson avertizează China să lase Hong Kong în pace: Noi nu vom putea, cu conștiința împăcată, să-i abandonăm / Aproape 3 milioane dintre locuitorii insulei ar putea deveni cetățeni britanici

de G.S. HotNews.ro
Marea Britanie nu-i va abandona pe cetățenii din Hong Kong dacă Beijingul impune legea securității naționale ce intră în conflict cu obligațiile internaționale asumate de China prin acordul din 1984, a declarat miercuri premierul Boris Johnson, citat de Reuters.
Cadre medicale care protesteaza la New York
Foto: Captura Twitter

VIDEO Proteste SUA: Sute de medici și cadre medicale din New York au îngenuncheat unul lângă altul în Times Square

de C.V. HotNews.ro
Sute de medici și cadre medicale au participat marți la New York la un protest „Black Lives Matter” (n.r. Viețile Negrilor Contează) după moartea lui George Floyd. Cadrele medicale care s-au adunat în Times Square, scena unor mari violențe cu câteva zile în urmă, au îngenuncheat unii lângă alții și au ridicat un pumn în semn de susținere.
Mihai Maci
Foto: Arhiva personala
Opinie

Coaliția pentru familie revine

de Mihai Maci Contributors.ro
Promulgarea de către Președinte a Legii 45 din 3 aprilie 2020 (ea însăși completare a Legii 272 din 2004 referitoare la Protecția și promovarea drepturilor copilului) – ce prevede obligativitatea desfășurării semestriale a unei ore de Educație pentru viață și sănătate (unde se poate face și educație sexuală) – a declanșat reacția unor parlamentari (PSD și PNL), care s-au gândit s-o saboteze introducând un amendament care solicită obligativitatea acordului scris al părinților. Bineînțeles, e scoasă în față “grija față de copii”: ni se spune că ora aceasta – al cărui conținut, defalcat pe ani de studiu (să nu uităm că sunt doar două ore pe an!), nu l-a văzut încă nimeni – e menită a pune capăt în mod brutal “inocenței” “copiilor noștri”.
Proteste New York 3 iunie
Foto: JOHN ANGELILLO / UPI / Profimedia

A opta seară de proteste în SUA după moartea lui George Floyd / Manifestanții au ignorat interdicțiile de circulație / Facebook a închis pagini și conturi care discutau aducerea de arme la proteste

de G.S. HotNews.ro
Zeci de mii de persoane au ieșit marți pe străzile orașelor americane pentru a opta noapte consecutivă de proteste provocate de moartea lui George Floyd, având loc noi confruntări cu poliția și jefuiri de magazine în New York, transmite Reuters.
-----------

UPDATE 15.08 Papa Francisc a condamnat uciderea lui George Floyd, vorbind despre „păcatul rasismului”

UPDATE 13.22 Facebook a închis pagini și conturi care discutau aducerea de arme la proteste

UPDATE 11.04 VIDEO Un polițist din Richmond a fost surprins scuipând de trei ori pe un protestatar încătușat

UPDATE 11.03 VIDEO Un bărbat din Washington a adăpostit 80 de protestatari, salvându-i de intervenția poliției

UPDATE 09.53 VIDEO Sute de medici și cadre medicale au participat la New York la protestul „Black Lives Matter”
UPDATE 08.51 Manifestanții au încercat să rupă gardul ridicat în jurul unui parc de lângă Casa Albă, poliția a răspuns cu gaze lacrimogene
UPDATE 08.02 CNN: Numărul soldaților scoși pe străzile din SUA, același cu al celor aflați în Irak,Afganistan și Siria
Test coronavirus
Foto: facebook

Coronavirus: Câți dintre olandezi sunt deja imuni, potrivit unui studiu pe 7.000 de donatori de sânge

de G.S. HotNews.ro
Un studiu făcut pe donatorii de sânge din Olanda a descoperit că 5,5% dintre ei au dezvoltat anticorpi contra noului coronavirus, a anunțat miercuri firma de profil Sanquin, potrivit Reuters.
Business report
Foto: Hotnews

Business report Toate popririle vor fi blocate până la 1 septembrie. Guvernul continua mesajele confuze cu privire la majorarea pensiilor. Ministrul Nelu Tătaru – evaluare dură a sistemului de Sănătate

de DP HotNews.ro
1100 de angajați de la secțiile Presaj și Mecanică de la uzina Dacia din Mioveni intră în șomaj tehnic în iunie, din cauza lipsei comenzilor ● Ministrul Nelu Tătaru – evaluare dură a sistemului de Sănătate, așa cum s-a văzut în criza Covid ● Declarația unică în 2020: nici în al treilea an de "revoluție fiscală" mulți oameni nu știu să o completeze și nu o pot trimite online la Fisc. ●Venit minim vital și în România. Cine vine cu propunerea.● Guvernul continua mesajele confuze cu privire la majorarea pensiilor. Una spune Orban, alta ministrul Muncii.● Toate popririle vor fi blocate până la 1 septembrie.
Fotografii de la pensiunea ATRA Doftana
Foto: ATRA
Material susținut de ATRA Doftana

Jurnal de pandemie și speranțe de revenire

de Smile Media
Luni, 1 Iun 2020 Actualitate | Esențial
Firescul oricărui business în turism este să fie animat de oameni. Pandemia a redus la tăcere și a încremenit totul brusc. Am închis Atra și Uno cu câteva zile înainte de declararea stării de urgență. Începuse deja agitația cu fluxul mare de români care se întorceau din țările considerate zone roșii, cu carantină și autoizolarea. Deja ne tulburau multe întrebări, simțeam teama și lipsa de control a propagării acestui virus. Am început, din bun simț, la modul intuitiv, să îi rugam pe oaspeții noștri să completeze la intrarea în pensiune, o declarație pe proprie răspundere, că nu au călătorit în ultimile 14 zile în țări cu focare de infecție.

Rata șomajului a fost în aprilie de 4,8%, nivel similar celui din a doua parte a anului 2017

de DP HotNews.ro
Rata șomajului în luna aprilie 2020 a crescut la nivelul celei de acum 2,5 ani, respectiv 4,8%, a anunțat miercuri într-un comunicat Institutul Național de Statistică. Șomajul în rândul bărbaților a fost mai ridicat decât la femei cu 1,5 puncte procentuale, mai arată datele INS. Ca număr, România avea în aprilie peste 430.000 de șomeri, cu aproape 20.000 mai mulți decât în martie 2020. De reținut faptul că salariații cu contractul de muncă suspendat nu sunt în mod automat clasificați drept șomeri în sensul definiției Biroului Internațional al Muncii.
Angelina Jolie
Foto: Instagram

FOTO Top 10 cupluri celebre de la Hollywood care au fost date uitării - Parcă nu au existat vreodată

de Red. Life HotNews.ro
Vedetele de la Hollywood rămân de multe ori în lumina reflectoarelor și pentru relațiile intens mediatizate pe care le au. Acolo, în lumea lor contează foarte mult imaginea și tocmai de aceea unele dintre poveștile de dragoste sunt construite pe baza acestei idei. Intră în material pentru a vedea un top al relațiilor celebre despre care nu ai auzit vreodată sau pe care pur și simplu le-ai uitat odată cu trecerea anilor.
Straduta dintr-un orasel din Thassos
Foto: Hotnews

În așteptarea turiștilor, Grecia va efectua săptămâna viitoare teste pe bază de anticorpi pe 16 insule. De asemenea, întreg personalul medical din țară va fi testat

de DP HotNews.ro
Autoritățile din domeniul sănătății elene vor efectua teste pe bază de anticorpi pe 16 insule săptămâna viitoare, a declarat marți șeful Organizației Naționale de Sănătate Publică (EODY) Panagiotis Arkoumaneas, pentru postul de radio Praktoreio FM, scrie Kahimerini.gr. Insulele grecești sunt esențiale în reluarea fără probleme a sezonului turistic, a mai spus Arkoumaneas, iar testele vor ajuta la stabilirea nevoilor de infrastructură sanitară ale insulelor înainte de redeschiderea turiștilor din 15 iunie. Până acum, laboratoarele mobile de sănătate au colectat probe de pe insulele Milos, Sifnos, Folegandros și Kimolos, urmând să fie testat întregul complex insular Cyclades, care include destinații populare de vacanță, precum Mykonos și Santorini.
Soldati americani
Foto: Wikipedia

CNN: Numărul soldaților scoși pe străzile din SUA, același cu al celor aflați în Irak, Afganistan și Siria

de DP HotNews.ro
În timp ce mii de americani au ieșit pe străzi pentru o altă zi de proteste care cer justiție pentru George Floyd, peste 17.000 de membri ai Gărzii Naționale sunt pregătiți să sprijine forțele de ordine locale în cazul izbucnirii unor violențe, scrie CNN, citat de Mediafax. Acest număr este aproximativ același cu cel al trupelor active desfășurate în Irak, Siria și Afganistan, cele trei conflicte militare în care SUA este implicată. De luni, aproape jumătate dintre statele SUA au activat Garda Națională pentru a răspunde la tulburările civile provocate de protestele violente izbucnite după uciderea lui George Floys în Minneapolis.
Formula 1, logo
Foto: f1.com

Formula 1: Ce se va întâmpla cu un Grand Prix dacă un pilot se va infecta cu Covid-19

de Red. Sport HotNews.ro
Chase Carey, CEO Formula One Group, a declarat că un pilot infectat cu noul coronavirus nu va duce la anularea unei curse, ci va fi înlocuit de pilotul de rezervă, informează Reuters.
Masti coronavirus in Germania
Foto: Jens Kalaene/dpa-Zentralbild/ZB

Germania relaxează din 15 iunie restricțiile de circulație impuse statelor din Uniunea Europeană

de DP HotNews.ro
Guvernul condus de cancelarul Angela Merkel va face primii pași pentru a slăbi restricțiile de circulație la nivel european. Măsurile vor intra în vigoare pe data de 15 iunie, potrivit Mediafax. Cabinetul condus de Angela Merkel va aproba miercuri draftul care include noile măsuri, anunță Bloomberg.
Alberto Zangrillo
Foto: Facebook

INTERVIU Il Giornale cu dr. Alberto Zangrillo "COVID-19 nu mai există din punct de vedere clinic și în curând va dispărea"

de Ionut Baias HotNews.ro
În timp ce autoritățile și experții încearcă în toate felurile să nu le permită oamenilor să lase garda jos, Alberto Zangrillo, directorul secției de Terapie Intensivă de la Spitalul "San Raffaele" și prorectorul Universității "Vita e Salute" din Milano, spune că "Virusul a dispărut din punct de vedere clinic". ”Atenție, nu uitați cuvântul clinic... Eu nu spun să ieșim la plimbare fără măști. Dimpotrivă, trebuie să urmăm în continuare toate măsurile de siguranță”, declară dr Zangrillo pentru Il Giornale.
Litoral
Foto: Stirile ProTV

Cât costă să mergi în vacanță în această vară la mare în România, în Bulgaria și în Grecia

de Redactia HotNews.ro
Marți, 2 Iun 2020 Actualitate | Esențial
Prețurile pe litoralul românesc, la Mamaia, variază, în medie, de la 30 de euro/noapte de persoană la un hotel de 3 stele, la 120 de euro, pentru unul de cinci stele, dar în funcție și de perioada aleasă, în timp ce în Costinești, prețurile pot coborî până la 15 euro/noapte de persoană, dar pentru un în luna septembrie. În Bulgaria, la un hotel de 5 stele prețurile sunt cuprinse între 48 și 52 de euro, în timp ce în Grecia pornesc de la 22 de euro și ajung până la 100 de euro, potrivit unei analize a IRI Travel, citată de Agerpres.
Donald Trump, la biserica (sursa foto-twitter)
Foto: Hotnews
​LIVETEXT

VIDEO Revoltă în SUA. Doi oameni au fost uciși în Chicago / Procurorul general a dat ordinul care a dus la dispersarea violentă a protestatarilor de la Casa Albă

de DG HotNews.ro
Marți, 2 Iun 2020 Actualitate | Esențial
Protestele pașnice și actele de vandalism au continuat luni noaptea în SUA, în ciuda decretării stării de asediu și a amenințărilor președintelui Donald Trump privind utilizarea armatei pentru a pune capăt revoltelor generate de moartea lui George Floyd. Polițiștii au tras în demonstranți cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc, pentru a-i permite liderului de la Casa Albă să meargă la Biserica Președinților, unde s-a oprit pentru a face poze cu Biblia în mână, transmite Reuters.
------------
00.00: Proteste au loc și în Franța
23.50: Familia lui George Floyd participă la marșul din Houston.
23.40: Procurorul general american a cerut ca protestatarii să fie îndepărtați de perimetrul Casei Albe
23:31 Presa rusă: Puterea din Rusia ar putea folosi imaginile din SUA pentru a-și consolida propria poveste "аnti-mitinguri"
23:11 Șeful poliției din Houston îi cere lui Trump să tacă: „Nu se pune problema să domini”
22.00: Arhiepsicopul Washingtonului a criticat Altarul Sfântul Ioan Paul al II-lea pentru că a permis vizita lui Trump
CCR
Foto: Facebook

CCR discută miercuri sesizările asupra modificărilor aduse Legii concurenței

de DP HotNews.ro
Curtea Constituțională a României (CCR) are pe agenda de miercuri sesizările privind modificările aduse Legii concurenței și modului de alegere a conducerii Consiliului Concurenței, scrie Agerpres. Președintele Klaus Iohannis a transmis CCR o sesizare de neconstituționalitate a Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 39/2017 privind acțiunile în despăgubire în cazurile de încălcare a dispozițiilor legislației în materie de concurență, precum și pentru modificarea și completarea Legii concurenței 21/1996. "Prin modul în care a fost adoptată, precum și prin conținutul normativ, legea criticată contravine unor norme și principii constituționale", arată șeful statului. Legea a fost transmisă de Parlament spre promulgare pe 21 aprilie.

CCR discută sesizarea referitoare la prelungirea mandatelor aleșilor locali

de DP HotNews.ro
Curtea Constituțională a României (CCR) urmează să discute, miercuri, sesizarea privind Legea referitoare la prelungirea mandatelor autorităților administrației publice locale, care stipulează că data alegerilor locale este stabilită de Parlament, scrie Agerpres. Liderul deputaților PNL, Florin Roman, anunța că liberalii vor ataca la CCR propunerea legislativă care are ca obiect de reglementare prelungirea mandatelor autorităților administrației publice locale cu cel mult șase luni de la data încetării stării de urgență, ca urmare a izbucnirii epidemiei de COVID-19.
Justin Trudeau
Foto: Captura Twitter

VIDEO Lunga tăcere a lui Justin Trudeau, întrebat cum comentează acțiunile lui Trump în fața protestelor din SUA

de R.M. HotNews.ro
Presat să comenteze atitudinea lui Donald Trump în fața protestelor antirasiste, premierul Justin Trudeau a păstrat marți o tăcere de peste 20 de secunde, înainte de a reafirma că țara sa urmărește cu "oroare" situația din Statele Unite, scrie AFP.
Educatie sexuala
Foto: Pixabay

Comisia Juridică, raport favorabil pentru eliminarea sintagmei "educație sexuală" în școli/ Programele de educatie sanitară se vor face doar cu acordul părințiilor/ Raportul merge la vot final

de L.P. HotNews.ro
Marți, 2 Iun 2020 Actualitate | Politic
Comisia Juridică a dat marți, raport favorabil unui proiect de lege care permite ca derularea de programe de educație sexuală să se facă doar cu acordul scris al părinților. Deputații juriști au avizat favorabil un amendament propus de patru parlamentari PSD și PNL prin care sintagma „educație sexuală” este înlocuită din lege cu „educație sanitară".


Test coronavirus
Foto: Mohd RASFAN / AFP / Profimedia

Câți români au imunitate la COVID-19? Ministerul Sănătății va face peste 29.000 de teste pentru anticorpi în perioada iunie-septembrie

de Alina Neagu HotNews.ro
Marți, 2 Iun 2020 Actualitate | Coronavirus
29.029 de teste pentru anticorpi vor fi făcute la nivel național în perioada iunie-septembrie 2020 în cadrul unei campanii a Ministerului Sănătății, în încercarea de a se determina gradul de imunizare a populației României la coronavirus. Proiectul va fi coordonat de Institutul Național de Sănătate Publică, iar primele rezultate ale campaniei ar urma să fie disponibile în luna septembrie.
Alexandru Toma Patrascu
Foto: Arhiva personala

Legea vaccinării și rolul medicilor în educarea populației

de Alexandru Toma Patrascu Contributors.ro
Marți, 2 Iun 2020 Actualitate | Opinii
"Dragi părinți, Avem plăcerea de a vă informa că unul din cinci copii va avea nevoie de spitalizare în urma participării la tabăra noastră, iar doi copii dintr-o mie își vor pierde viața. Destul de mulți se vor plînge de otită, diaree, pneumonie sau chiar encefalită, dar vă garantăm o experiență de neuitat. Vă așteptăm cu drag!" Și acum vă întreb; v-ați trimite copiii într-o astfel de tabără? I-ați lăsa în grija acestor oameni? Ați vota un partid care ar promova inființarea unor astfel de instituții și i-ar apăra de răspunderea penală pe organizatori?
Comparator oferte gaze
Foto: ANRE

DOCUMENT Analiză a ofertelor de pe piața de gaze / Diferențe foarte mari între furnizori

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Marți, 2 Iun 2020 Economie | Energie
Fiecare furnizor de gaze înțelege liberalizarea pieței de la 1 iulie în felul său, existând diferențe foarte mari de prețuri la nivelul ofertelor. Dintre cei 35 de furnizori care vând gaze în regim reglementat către consumatorii casnici, 9 dintre propun un preț mai mic decât prețul din prezent, 5 mențin prețul și 13 propun un preț mai mare, potrivit unui studiu realizat de Asociația Energia Inteligentă privind situația liberalizarii pieței de gaze și ofertele publice ale furnizorilor de gaze.
Acesta este paharul pentru whisky
Foto: Wikipedia

Ce este de fapt un „Single Malt Whisky”?

de A.Th.C. HotNews.ro
Marți, 2 Iun 2020 Life | Style Report
Este un termen auzit în lung și-n lat, mai ales în ultimii ani, pe măsură ce industria whisky-ului continuă să crească exploziv. Single malt whisky este adesea asociat cu Scoția și cu whisky-ul produs acolo, dar mulți nu știu că poate fi făcut oriunde în lume. Single Malt, single barrel, single cask (barrel sau cask = butoi), single grain. Termenii pot crea confuzii.
ziare.com
Foto: Captura

Pagina de media: Plecare în masă de la Ziare.com / Ramona Ursu va forma o nouă echipă

de N.O. HotNews.ro
Toată redacția condusă de Serinela Spătărelu, dar și departamentele de suport, de tehnic și de vânzări părăsesc Ziare.com, urmând ca jurnalista Ramona Ursu, de la Newsweek România, să preia atribuțiile de redactor-șef în următoarele zile și să formeze o nouă echipă, scrie Pagina de media.
Erdogan si Putin
Foto: kremlin.ru

Revoltele din SUA: Erdogan vorbește despre rasism și fascism, iar Rusia este ”scandalizată de violența poliției” / În așteptarea Chinei

de I.B. HotNews.ro
Protestele violente care au loc în aceste zile în Statele Unite au oferit posibilitatea de atac țărilor criticate de Occident pentru limitarea democrației și nerespectarea drepturilor elementare ale omului. Astfel, Rusia a declarat că a fost „scandalizată” marți de violența poliției americane împotriva jurnaliștilor, iar președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a descris moartea lui George Floyd drept "rasistă" și "fascistă". Și liderul cecen, Ramzan Kadyrov, s-a declarat ”șocat”de violența poliției.
Cocoasa de la Focsani
Foto: Hotnews

​FOTO „Cocoașa de la Focșani”: Cum a ajuns un ocol inutil al traseului autostrăzii spre Moldova motiv de contre între Compania de Drumuri, societatea civilă și autoritățile locale

de Victor Cozmei HotNews.ro
Circa 20 de milioane de euro în plus și un ocol de 5 kilometri pe care zeci de mii de șoferi îl vor face zilnic zeci de ani de acum încolo - asta pentru că autoritățile de la Focșani au cerut ca autostrada A7 care e în curs de proiectare să nu treacă prin câmpul dintre oraș și un sat din apropiere. „Cocoașa de la Focșani” a iscat o dispută între autoritățile locale, pe de-o parte, și Compania de Drumuri și societatea civilă pe de altă parte - un rar moment când cele două sunt „pe aceeași lungime de undă”. Vezi în articol ce argumente sunt invocate de-o parte și de alta, care este poziția CNAIR, ce spune Pro Infrastructura, dar și alte câteva detalii legate de proiectarea autostrazii A7 spre Moldova.
Cristian Poteras (foto arhiva)
Foto: AGERPRES

Fostul primar Cristian Poteraș a ieșit din închisoare, după 5 ani. Fusese condamnat la 8 ani pentru retrocedarea ilegală a unor terenuri

de I.H. HotNews.ro
Marți, 2 Iun 2020 Actualitate | Esențial
Fostul primar al Sectorului 6 Cristian Poteraș a ieșit marți din închisoare, după ce a executat 5 din cei 8 ani de închisoare la care a fost condamnat într-un dosar privind retrocedarea ilegală a unor terenuri din București.
Intalnire cu reprezentantii real estate
Foto: Ministerul Economiei

Mall-urile s-ar putea deschide de la 15 iunie, dar nu și cinematografele

de C.P. HotNews.ro
Marți, 2 Iun 2020 Economie | Companii
Reprezentanții Guvernului și cei ai Asociației Investitorilor de Real Estate din România s-au întâlnit marți pentru a discuta despre deschiderea mall-urilor. La întâlnire a participat și premierul Ludovic Orban. Ministrul economiei Virgil Popescu a anunțat că în urma discuțiilor s-a stabilit deschiderea mall-urilor începând cu 15 iunie, condiția fiind o situație epidemiologică favorabilă.
Mugur Isarescu
Foto: Hotnews

Cele 10 avertismente ale BNR. În cel mai recent raport publicat, cuvântul ”incertitudine” apare de aproape 60 de ori

de Dan Popa HotNews.ro
De 58 de ori apare cuvântul ”incertitudine” în cele circa 70 de pagini ale Raportului privind inflația publicat de Banca Națională. Deși discursul oficialilor BNR este de regulă unul calm, fără ieșiri emoționale, de data aceasta raportul vorbește despre situația actuală ”fără precedent” sau despre impactul ”de o severitate ridicată” al crizei. După lectura documentului, am extras 10 avertismente pe care acesta le conține.
Energie
Foto: AGERPRES

Jocurile politice din spatele noilor numiri la autoritatea de reglementare din energie

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Marți, 2 Iun 2020 Economie | Energie
Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) este, teoretic, o instituție independentă, nesubordonată deciziilor politice. Așa prevăd normele europene, dar și legislația națională. Practic, este o instituție puternic controlată politic. Astfel, pentru orice numire în funcția de șef se poartă negocieri subterane intense între partide, dar și în interiorul partidelor. Acum, s-au eliberat trei funcții importante, una dintre ele fiind de vicepreședinte. Potrivit surselor HotNews.ro, cel care ar viza funcția de vicepreședinte ar urma să fie, de fapt, șeful de facto al autorității, mai influent chiar și decât președintele. Vezi cine este.
Bacalaureat 2020
Foto: Profimedia Images

Bacalaureat 2020. Calendarul sesiunii speciale pentru elevii cu probleme medicale sau pentru cei aflați în carantină

de I.H. HotNews.ro
Bacalaureat 2020 - sesiunea specială pentru elevii cu probleme medicale, pentru cei aflați în carantină sau izolare va începe în 6 iulie, când va avea loc proba scrisă la Limba și literatura română. În 12 iulie vor fi afișate rezultatele finale, potrivit calendarului anunțat marți de Ministerul Educației.
La pescuit
Foto: Hotnews

Noi reguli pentru pescari: Nu au voie să facă grătar, să consume alcool și să socializeze. Maxim două persoane pe același stand, cu distanță de 2 metri

de I.H. HotNews.ro
Marți, 2 Iun 2020 Actualitate | Coronavirus
Pescarii trebuie să respecte noi reguli impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, la intrarea pe baltă li se va măsura temperatura și vor primi măști. Nu au voie mai mult de doi pescari pe același stand, cu distanță de cel puțin 2 metri, nu pot face grătar și nici nu pot consusma alcool. De asemenea, trebuie "să evite să socializeze".
Kovesi
Foto: Digi 24

Laura Codruța Kovesi câștigă și al treilea proces cu Inspecția Judiciară

de I.H. HotNews.ro
Marți, 2 Iun 2020 Actualitate | Esențial
Fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi a câștigat un nou proces - al treilea - cu Inspecția Judiciară, care o acuza că nu ar fi respectat confidențialitatea lucrărilor și a inserat într-un comunicat de presă pasaje din discuții care vizau dosarul familiei Cosma, acestea fiind probe în acea cauză.
Nelu Tataru
Foto: Agerpres

Concluziile lui Nelu Tătaru după 3 luni de epidemie: Avem un management al sistemului deprofesionalizat - manageri de spital, Ministerul Sănătății, INSP, DSP, Unifarm

de Alina Neagu HotNews.ro
Marți, 2 Iun 2020 Actualitate | Sanatate
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit, marți, în cadrul dezbaterii "Resetarea sistemului de sănătate: de la experiența din criza Covid, la reformă și modernizare", organizată de Curs de guvernare, despre concluziile la capătul a 3 luni de epidemie de coronavirus în România, "un complex de împrejurări cu care nu ne-am mai întâlnit". Una dintre cele mai mari probleme identificate de Nelu Tătaru este "un management al sistemului deprofesionalizat", el nominalizând aici atât Ministerul Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică, Unifarm și Direcțiile de sănătate publică.Alte titluri din Actualitate:

Ordonanța de urgență care permite instituțiilor civile să facă achiziții IT în regim militar este neconstituțională - CCR
Cum a fost împușcat Iyad, un palestinian autist cu mintea unui copil de 8 ani, de polițiștii israelieni, în Ierusalim
Șeful sindicatului polițiștilor din Minneapolis l-a descris pe George Floyd drept „un criminal violent” și pe protestatari „teroriști”
Campanie masivă în Wuhan: 10 milioane de oameni au fost testați pentru Covid-19, 300 pozitivi
Studiu MedLife: 20% din populația Sucevei a fost imunizată natural pentru COVID 19. Care este profilul demografic al populației imunizate
FOTO Atunci când frumusețea se moștenește - Monica Bellucci și fata care-i calcă pe urme


ECONOMIE

Tinerii vad viitorul joburilor in online
Foto: Pixabay

Tinerii au cu totul alte așteptări de la un job decât își imaginează recruiterii. Vor mai degrabă experiență, nu salarii, preferă interviurile prin social media, iar unu din 10 nu vrea să audă de multinaționale (sondaj)

de Dan Popa HotNews.ro
Pentru prima generație de absolvenți, fără robă, tocă și festivismul sfârșitului studiilor, viitorul este în online. Un studiu realizat de compania românească HappyRecruiter arată că studenții și proaspăt absolvenții consideră social media ca fiind o sursă importantă pentru noile cariere, așa că petrec acolo peste 3 ore/ zi. De asemenea, ar prefera să țină interviul de angajare cu un asistent virtual. Festivitatea de absolvire marchează două momente cheie în evoluția profesională și personală: încununarea efortului anilor de studii și provocarea începerii carierei. Găsirea primului loc de muncă, neavând experiență sau cunoștințele practice de pe piața muncii, se transformă deseori într-un moment de îngrijorare, de necunoscut. Dacă acestor două momente cheie adăugăm anxietatea generată de situația economică și socială, realizăm presiunile la care sunt supuși tinerii.
Foraj Marea Neagra
Foto: AGERPRES

Ordonanța care împiedică Exxon să vândă rușilor participația din Marea Neagră, contestată de asociația ROPEPCA

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Marți, 2 Iun 2020 Economie | Energie
OUG 27/2020 de modificare a Legii petrolului, act normativ adoptat în februarie din motive se siguranță națională, trebuie revizuit, consideră ​Asociația Română a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră (ROPEPCA). Asociația susține că modificările introduse limitează investițiile în această perioadă de criză și incertitudine, și chiar și ulterior. Reamintim că principalul scop al OUG 27/2020 era împiedicarea companiei americane Exxon să vândă către rușii de la Lukoil.


0-100.hotnews.ro

In uzina Dacia
Foto: Dacia

Renault anunță oficial suspendarea proiectului de creștere a capacității de producție la uzina Dacia

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 29 Mai 2020 Economie | Auto
Renault a publicat vineri planul său de reducere a costurilor care prevede și reducerea efectivelor cu 15.000 de angajați în lume. Printre prevederi se numără și suspendarea proiectelor de creștere capacitară planificate în Maroc și România. Dacia avea un proiect de 100 milioane euro pentru creșterea cu 15% a capacității de producție, o parte din el s-a făcut, iar restul se suspendă. Proiectul ar fi trebuit să ducă la 406.000 de mașini pe an capacitate de producție, față de 350.000.


SPORT

FC Barcelona
Foto: FC Barcelona

Cinci jucători de la FC Barcelona, testați pozitiv pentru Covid-19

de Red. Sport HotNews.ro
Cinci jucători ai echipei de fotbal FC Barcelona și doi membri ai corpului tehnic au fost depistați pozitiv la coronavirus, în cursul primelor teste la care a fost supus lotul liderului campionatului Spaniei, a anunțat postul de radio catalan RAC1, citat de cotidianul AS.


Bancul zilei

Bancul zilei: Cosmonauții și guvernul sovietic

de S.J. HotNews.ro
Duminică, 31 Mai 2020 Life | Fun
Un ascultător întreabă la Radio Erevan: De ce guvernul nostru nu se grăbește să trimită cosmonauți pe Lună?

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Cosmonauții și guvernul sovietic
Un ascultător întreabă la Radio Erevan: De ce guvernul nostru nu se grăbește să trimită cosmonauți pe Lună?
Bancul zilei: Astronautul băutor de bere
Ce spune un astronaut căruia îi place berea?
Bancul zilei: Inginerul nuclear chinez
Într-o centrală nucleară americană era un inginer chinez. Scund și slab, acesta era ținta glumelor proaste făcute de colegi, glume la care, oricât de proaste ar fi fost, nu se supăra niciodată.
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by