Veniturile grupului Allianz au crescut puternic in Europa Centrala si de Est, pana la aproape trei miliarde de euro dupa primele noua luni din acest an, multumita si asigurarilor auto derulate in Polonia si Romania. In perioada mentionata, Allianz-Tiriac Asigurari a obtinut, pe piata romaneasca, venituri din prime brute subscrise de circa 293,4 milioane euro in perioada mentionata, in crestere cu 24% comparativ cu rezultatul din aceeasi perioada a anului trecut. Cresterea a fost sustinuta in principal de veniturile realizate din vanzarile de asigurari de bunuri si proprietati, respectiv de polite auto - casco si raspundere civila.

Potrivit unui comunicat de presa al grupului Allianz, in primele noua luni ale acestui an, veniturile inregistrate in Europa Centrala si de Est au crescut cu 38,5% pana la 2,87 miliarde euro. Oficialii Allianz spun ca zona s-a evidentiat prin cea mai ridicata rata de crestere trimestriala pe segmentul asigurarilor generale.

"In plus, activitatile de asigurari auto derulate in Polonia si in Romania au avut o contributie importanta la inregistrarea cresterii volumului de activitate", se mentioneaza in comunicatul Allianz.

In Romania, Allianz-Tiriac Asigurari a obtinut venituri din prime brute subscrise de circa 293,4 milioane euro, cu 24% mai mult decat in primele noua luni din 2006. Pe segmentul de asigurari generale, compania a inregistrat in primele trei trimestre din acest an subscrieri in valoare de circa 271,2 milioane euro, cu aproape 55 milioane euro mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. Vanzarile de polite de asigurari auto-casco au detinut o pondere de circa 60% in structura portofoliului de asigurari generale.

Primele brute subscrise in contul politelor casco au depasit 163 milioane de euro (538,6 milioane de lei), fata de cele circa 124 milioane euro (438 milioane lei) subscrise in aceeasi perioada din 2006. In privinta asigurarilor de bunuri si proprietati (asigurari agricole incluse), compania a incheiat polite in valoare de 53 milioane euro, aproape 20% din totalul primelor de asigurari generale subscrise de Allianz-Tiriac in perioada 1 ianuarie-30 septembrie 2007.

In ceea ce priveste segmentul asigurarilor de viata, valoarea subscrierilor inregistrate de companie in primele noua luni a ajuns la 22,2 milioane euro, in crestere cu doua milioane fata de perioada similara din 2006. Rezultatele au fost insa mixte. Astfel, vanzarile de polite de asigurari cu componenta investitionala (tip unitlinked) s-au majorat substantial, cu 44%, pana la un nivel de peste 15,5 milioane de euro (de la 10,8 milioane euro in perioada ianuarie-septembrie 2006). in schimb, primele brute subscrise pe clasele de asigurari de viata traditionale s-au redus pana la un nivel de 6,7 milioane euro.

La nivelul grupului, Allianz a obtinut in Europa Centrala si de Est, venituri din primele subscrise din asigurarile de viata de circa 216 milioane euro, in crestere cu 17% fata de rezultatul perioadei similare de anul trecut.