Actorul Florin Piersic este transferat marți seară de la Cluj-Napoca la București cu un avion SMURD, au declarat pentru HotNews surse medicale. El este dus la Institutul Matei Balș din Capitală

Florin Piersic transferat la Institutul Matei Bals din CapitalaFoto: Inspectoratul General de Aviație al M.A.I

Un avion SMURD nr. 1123 execută o misiune secundară, „pentru transportul unui pacient cu afecțiuni cardiace de la Cluj-Napoca la București”.

„În aceste momente, aeronava se află pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca, în procedura de transfer a pacientului către echipajul aeronavei, urmând să decoleze către București, unde va preda pacientul. Misiunea este în dinamică”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. Potrivit surselor HotNews, pacientul este actorul Florin Piersic.

La primirea solicitării, avionul SMURD se afla implicat în exercițiul NATO "Vigorous Warrior 2024", desfășurat în Ungaria.

În jurul orei 19:15, aeronava a decolat din zona de desfășurare a exercițiului, respectiv Baza Aeriană Pápa din Ungaria către Cluj-Napoca.

Amintim că Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a suferit o nouă intervenție chirurgicală în prima zi de Paște la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu" din Cluj-Napoca.

Actorul a fost operat săptămâna trecută la genunchi la Spitalul Militar Cluj-Napoca, ulterior fiind transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca.

Piersic a fost operat după ce i s-a făcut rău la finalul unui spectacol, iar medicii au constatat că avea o infecţie la un genunchi, infecţie care se pare că s-a extins.