• Dumitru Moinescu: „Dutu a venit cu niste sustinatori beti crita la alegerile de la Medgidia"

• Stelian Dutu: „Spusele lui Moinescu sunt o minciuna ordinara. Eu am venit singur."

Ruptura dintre deputatul PD Stelian Dutu si cel putin o parte a echipei sale este definitiva. Si asta dupa ce Dumitru Moinescu, primarul Medgidiei, cunoscut in trecut drept un sustinator infocat al lui Stelian Dutu, i-a interzis deputatului accesul in sala in care aveau loc alegerile pentru organizatia PD din localitate.

Amenintat cu sanctionarea in cadrul Biroului Permanent Judetean, Dumitru Moinescu are insa, dupa parerea sa, scuze solide care sa-i justifice actiunile: cei care il insoteau pe deputatul PD Stelian Dutu si doreau sa intre in sala, dupa inceperea sedintei, erau „beti crita si pusi pe scandal".

Presedintele Organizatiei Judetene a Partidului Democrat Constanta, deputatul Stelian Dutu, incepe sa-si piarda din oamenii care pana nu de mult erau devotati cauzei lui, fiind integrati in asa-zisa „echipa a lui Dutu". Iar cel care a dat semnalul de plecare, Dumitru Moinescu, este cel care pana nu de mult apara cu ardoare interesele, „grupului Dutu".

Indignat de faptul ca nu a fost primit in sala alegerilor pentru organizatia municipala a PD Medgidia, deputatul Stelian Dutu l-a acuzat pe Dumitru Moinescu ca i-ar fi pregatit o suita de intampinare menita sa impresioneze, formata din bodyguarzi si rromi, care l-au tinut la usa.

In viziunea lui Moinescu insa, lucrurile nu stau nici pe departe asa, ci din contra, Dutu este cel care se face vinovat. In primul rand de intarziere si chiar si de insotirea cu elemente disturbatoare. „I-am intampinat cu membrii organizarii alegerilor. Sedinta a inceput de la ora 17.00, acestia au venit pe la 17.45. Dutu a venit cu niste sustinatori beti crita, veniti sa faca scandal.

Macar daca ar fi fost valizi din punct de vedere bahic, dar cum nu erau, nu puteau intra", ne-a declarat Dumitru Moinescu. Desi, dupa cum a subliniat, nu poate spune cu certitudine cine se afla la intrare, pentru ca el era in sala, Moinescu a adaugat: „Domnul Dutu era cu ei, stie cu cine a incercat sa intre".

Raspunsul lui Stelian Dutu a fost pe masura, sustinand insa ca nu ii pot fi puse lui in carca actiunile unor membrii PD care erau deja la intrarea in sala alegerilor in momentul sosirii lui. „Cele declarate de Moinescu sunt o minciuna ordinara.

Eu am venit singur, dar la usa se mai aflau Senol Zevri si un profesor din Medgidia", ne-a declarat Stelian Dutu, fara a preciza insa care era starea de „spirit" a acestora.

Moinescu: „Dima Zainea raspunde la comenzi politice"

Marturie ca ruptura dintre cei doi este definitiva stau si declaratiile referitoare la inspectorul scolar general Dima Zainea.

In vreme ce Stelian Dutu ii ia apararea, subliniind ca pentru atitudinea pe care a afisat-o si afirmatiile facute, Dumitru Moinescu va fi discutat si sanctionat in cadrul BPJ al PD Constanta, Moinescu isi asuma pe deplin acuzele formulate, sustinand ca are si argumente. „Imi asum aprecierile despre Zainea. (n.r. Dumitru Moinescu l-a catalogat pe Dima Zainea ca fiind „lichea").

A publicat doua carti, la care l-am ajutat, si asa ma rasplateste. Ceea ce face el acum este sa raspunda unei comenzi politice, fara sa o aprecieze, fara sa o evalueze. Asa actioneaza el", ne-a declarat Dumitru Moinescu, suparat ca Dima Zainea, care este din Medgidia, nu mai da ascultare sefilor din localitatea de origine.

Cat despre decizia presedintelui Organizatiei Judetene PD Constanta, Stelian Dutu, de a propune sanctionarea sa, Dumitru Moinescu considera ca este deplasata si fara argumente care sa o sustina. „Cred ca nu are dreptate. Suntem colegi de partid, dar nu-mi pot imagina viziunea lui de conducere.

Nu vad ce argumente ar putea sa prezinte pentru sanctionarea mea", a conchis Dumitru Moinescu.