La inceputul acestei saptamani, la Consiliul Local Sibiu a avut loc o sedinta extraordinara despre care nu a stiut mai nimeni in afara celor direct implicati. in cadrul sedintei a fost votat felul in care sa fie cheltuite 71 de miliarde de lei vechi.

La sedinta care a avut loc marti dupa – amiaza, majoritatea consilierilor locali au fost convocati prin telefon in ziua de luni. sedinta a avut pe ordinea de zi doua puncte – aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru viitorul cort de pe Cazarma 90 si rectificarea bugetului local al Sibiului.

Practic, prin sedinta de marti, consilierii locali ai Sibiului au votat organizarea unei licitatii pentru identificarea proiectantului si executantului cortului de pe Cazarma 90. in plus, ei au aprobat marirea cheltuielilor cu aceasta licitatie de la 50 la aproximativ 72 de miliarde de lei vechi.

„La sedinta au fost prezenti toti consilierii locali, iar votul a fost unanim. Ca procedura, sedinta a fost organizata conform legii. Eu nu stiu si nici nu cred sa fii fost secreta", a afirmat Constantin sovaiala, consilier local din partea PD.

Primarul Sibiului sustine ca, la mijloc trebuie sa fie o eroare de comunicare – biroul de presa al Primariei nu a anuntat jurnalistii in legatura cu aceasta sedinta. „A avut loc o astfel de sedinta, probabil aceste documente sunt si pe site. O sa verific de ce nu a fost invitata presa.

Intentia mea este ca presa sa primeasca toate informatiile astfel incat sa le transmita mai departe, dar nu imi asum neintelegeri private intre reprezentantii Biroul de presa si persoanele din presa. Nu a fost absolut nici un secret legat de aceasta sedinta extraordinara", a afirmat primarul Sibiului.

Pe site-ul oficial al Primariei, ultima hotarare afisata ieri dupa-amiaza era cea cu numarul 76 privind completarea agendei cultural – sportive pentru anul 2006, ce a fost adoptata in sedinta din 23 februarie.

Ca la usa cortului

Istoria cortului de pe Cazarma 90 este destul de alambicata. Prezenta acestuia este absolut necesara in vederea anului cultural 2007 si luand in calcul ca Sibiul nu dispune de suficiente spatii de spectacole. Initial, acest cort de mare capacitate – aproximativ 3.000 de persoane – urma sa fie achizitionat din banii dati de Ministerul Culturii.

Cele 70 de miliarde alocate si pentru acest lucru nu au fost insa cheltuite de sibieni, drept pentru care banii au fost pierduti. Prin urmare, dupa ce cheltuiala pentru acest cort a crescut de la 50 la 70 de miliarde a fost si trecuta pe spinarea bugetului local al municipiului Sibiu. Cortul instalat pe Cazarma 90 va fi mentinut in picioare aproximativ trei ani.