Scandalul publicitatii stradale din municipiul Timisoara face prima victima. Arhitectul-sef al orasului, Radu Radoslav, care este si directorul Directiei de Urbanism din cadrul Primariei, si-a anuntat, ieri, demisia din functie.

Acesta a fost primul invinuit in debandada din dosarele referitoare la panotajul stradal, iar comisia de anchetare, formata din consilieri locali si sefa Corpului de Control a primarului Gheorghe Ciuhandu, a cerut destituirea sa. La ultimul plen al CL insa, de acum o saptamana, arhitectul a declarat ca nu va renunta in nici un caz la functie, pentru ca are responsabilitati.

Scos din echipa primarului

Radu Radoslav nu a dorit sa se intalneasca, ieri, cu presa. El s-a limitat la a-si anunta demisia printr-un comunicat de presa, in care precizeaza ca s-a considerat obligat moral sa isi inceteze activitatea in Primarie.

"In conformitate cu punctul de vedere exprimat de primarul Gheorghe Ciuhandu in ultima sedinta a Consiliului Local, cu privire la incompatibilitatea mea de a mai face parte din echipa dansului si datorita faptului ca nu ma simt unicul responsabil de situatia publicitatii stradale, scoasa in evidenta in ultima perioada", se arata in decizia inaintata conducerii administratiei locale de catre arhitect.

Primarul orasului de pe Bega s-a declarat nemultumit de felul in care functioneaza sectorul publicitatii stradale si a aratat cu degetul in special spre Radoslav. Edilul a inaintat cazul Comisiei de Disciplina, care trebuia sa se intruneasca joia trecuta, insa Gheorghe Ciuhandu a intrat in concediu, astfel ca sedinta a fost amanata cu o saptamana.

"Am luat aceasta hotarare din cauza lipsei totale de implicare in rezolvarea acestor probleme si fuga de raspundere prin pasarea nejustificata a responsabilitatii spre alti colegi si departamente", a precizat, atunci, primarul. Ciuhandu i-a reprosat lui Radu Radoslav, in fata alesilor locali, ca a adus acuze publice felului in care merg lucrurile in Primarie.

"M-au deranjat profund aceste acuze. Erau probleme care trebuiau rezolvate in interior, nu prin ziare. Presa trebuie sa ne lase sa lucram", a adaugat edilul.

Mai mult, arhitectul-sef nici macar nu a putut sa isi exprime punctul de vedere in plen, consilierii locali "uitand" sa ii dea cuvantul. Totusi, Radoslav a sustinut ca nu isi va da demisia nici un caz si ca isi va sustine cauza in fata Comisiei de Disciplina.

In comunicatul de presa remis ieri, arhitectul a mai mentionat ca ii va acorda inlocuitorului sau tot sprijinul pentru a se integra cat mai bine in problematica Directiei de Urbanism si a adresat multumiri tuturor celor care l-au sprijinit in cei noua ani de activitate.

Reglare de conturi?

De cand a inceput scandalul, Radu Radoslav nu si-a asumat decat o mica parte din vina, dispersand responsabilitatea pentru crearea unui adevarat haos in publicitatea stradala spre majoritatea departamentelor din administratia locala.

In informarea facuta de primarul Ciuhandu se arata si totala neincredere in cel pe care l-a sprijinit ani de-a randul in pozitia de arhitect-sef si il banuieste ca ar fi avut motive intemeiate sa nu aplice regulamentul privind acest sector, pentru ca situatia sa scape total de sub control.

Liderul de grup al PSD din CL si unul din membrii comisiei de ancheta a publicitatii, Sorin Grindeanu, spera ca demisia arhitectului sa nu fie doar o reglare de conturi si ca tot ceea ce se mai cere in raport sa fie si realizat. "Este un prim pas in ceea ce trebuie sa faca Gheorghe Ciuhandu, daca vrea sa puna ordine in acest domeniu.

E important de spus ca haosul nu a fost creat de o singura persoana. Ciuhandu a condus acest domeniu timp de 10 ani", a spus Grindeanu.

Raportul intocmit de consilieri il vizeaza nu doar pe prospatul demisionar, ci si pe deputatul PD Radu Lambrino, finul viceprimarului orasului, Dorel Borza, supervizorul Directiei de Urbanism si un apropiat al lui Radoslav. Parlamentarul este si un jucator important pe piata publicitatii, dar si vicepresedintele Comisiei de Abuzuri din Camera Deputatilor.