Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anuntat ieri ca pretul oficial al gigacaloriei este 2.190.000 de lei. Din acesta, se va acorda o subventie de la Consiliul Local, care va acoperi 1.050.000 de lei, si un ajutor cuprins intre 1 si 5 milioane de lei de la Guvern, pentru persoanele cu venituri lunare mai mici de 5 milioane de lei pe membru de familie.

Cu toate aceste subventii si ajutoare, clujenii vor plati diferentiat caldura la iarna. Cei ale caror venituri depasesc 5 milioane de lei pentru un membru al familiei vor suporta o scumpire cu 6 la suta a energiei termice. Acest procent a fost propus de primarul clujean Emil Boc Consiliului Local si va fi pus in dezbatere in cadrul sedintei de miercuri.

Sistemul de acordare a ajutoarelor pentru incalzire va fi diferit fata de iarna trecuta. Clujenii cu venituri mici nu vor mai primi cupoane, iar banii vor fi trimisi de Consiliul Local direct la Regia de Termoficare. In municipiul Cluj-Napoca vor beneficia de ajutoare pentru energia termica in sezonul rece aproximativ 50.000 de familii.

Suma alocata de la Guvern, in acest sens, se ridica la 161 de miliarde de lei pentru lunile octombrie, noiembrie si decembrie. Incepand cu 1 ianuarie 2007, sistemul de subventionare de la stat se va modifica. Guvernul va aloca sume pentru incalzire in procent de 45% din pretul combustibilului