O societate care are datorii de zeci de miliarde la stat si aflata in executare silita va realiza studiul de fezabilitate pentru amenajarea de centrale termice in scolile dependente de fosta firma "Proditerm".

Se pare ca alesii locali nu au tinut cont de faptul ca SC "Serbis" SRL, abonata la lucrarile pe bani publici, a mai dat chix in trecut, unul dintre exemple fiind lucrarile de "foarte buna calitate" ale societatii care au creat mari probleme in cartierul ANL Viisoara.

"Serbis" SRL a fost infiintata in 1993 si de atunci a realizat mai multe lucrari pe bani publici. Printre acestea a castigat si licitatia "Statie de pompare si conducta refulare blocuri ANL" in cartierul Viisoara, organizata de Primarie. Anul trecut, pompele achizitionate, care nu aveau nici macar sistem de recuplare la penele de curent, s-au defectat.

Incetul cu incetul, apele reziduale au iesit in afara, inundand subsolurile blocurilor si au ajuns la centralele termice care, ca sa nu se strice, au fost oprite, lasand locatarii si fara apa calda. Firma a intarziat remedierea defectiunilor, si dupa mai bine de o saptamana a adus alta pompa care nu putea fi, insa, fixata pe soclul vechilor pompe stricate.

Mai mult, desi aceste instalatii erau in garantie, "Serbis" SRL nu a putut fi sanctionata pentru neremedierea la termen a defectiunilor, pentru simplu motiv ca in contractul "convenabil" dintre Primarie si firma nu erau precizate clauze de reparare a defectiunilor. Situatia a fost una extrem de neplacuta si a creat probleme luni intregi zecilor de locatari din cartierul Viisoara.

Cu toate acestea, la propunerea primarului Vasile Moldovan din sedinta de vineri a Consiliului Local, care a fost aprobata de alesi, tot "Serbis" va realiza si studiul de fezabilitate pentru montarea de centrale termice in scoli.

Dincolo de faptul ca societatea si-a castigat o reputatie mai putin fericita in urma lucrarilor realizate la ANL Viisoara, aceasta figureaza pe site-ul Ministerului Finantelor cu datorii de miliarde de lei vechi la bugetul de stat provenite din TVA si impozite pe veniturile salariale, obligatii restante la bugetul asigurarilor sociale de stat, somaj si asigurari de sanatate.

Conform datelor oficiale, impotriva societatii s-a inceput procedura de executare silita, insa nu este exclus ca datoriile firmei sa fi fost reesalonate. Aceste cifre nu par, insa, a impresiona autoritatile locale care nu au ezitat in a acorda firmei "Serbis" realizarea studiului de fezabilitate.