Calsonic Kansei Corporation, producatorul de echipamente pentru Nissan, pune bazele poate celei mai importante investitii derulate in Prahova, in ultimii ani. Compania japoneza va investi, in fabrica situata in Parcul Industrial Ploiesti (Crangul lui Bot), 122 de milioane de euro, in urmatorii patru ani.

Fabrica, intinsa pe o suprafata de circa 22 de hectare, va produce instalatii de ventilatie si de aer conditionat pentru autovehiculele Nissan. Astfel, vor fi creeate 950 de locuri de munca, evident, intr-o firma de prestigiu. De notat ca pentru protectia mediului, segment aflat printre prioritatile firmelor japoneze, vor fi alocate 2 milioane de euro.

Investitia a fost atrasa si negociata, din cadrul partii romane, de administratia judetului Prahova, Florin Anghel mai avand si alte proiecte de dezvoltare a Parcului Industrial Ploiesti, aflat in administrarea Consiliului Judetean.

Deja constructorii lucreaza pentru a ridica halele noii fabrici. Unitatea urmeaza sa fie operationala in primavara anului 2007, conform declaratiilor facute de Valentin Marcu, responsabilul pentru relatii cu presa si comunicare, din cadrul SC Ploiesti Industrial Parc SA. Astazi, Calsonic va prezenta oficial proiectul investitiei din Prahova, in cadrul unei festivitati speciale.

Calsonic Kansei este o corporatie multinationala ce isi desfasoara activitatea pe trei continente, in tari precum Japonia, Statele Unite, Marea Britanie, Spania, Germania, Franta, Polonia etc. Compania are aproximativ 17.000 de angajati, iar fabrica de la Ploiesti urmeaza sa fie una dintre cele mai importante filiale din Europa.