Ce nu fac studentii pentru niste note mari la examene? Iar daca aceste note se obtin fara prea mult invatat cu atat mai bine. Pentru a face rost de mai mult timp liber si sa fie mai putin stresati, tinerii apeleaza la noi metode de copiat, care sunt din ce in ce mai greu de descoperit.

Astfel, tinerii incep cu fituica la picior, cu pixul cu calendar, cu pix cu “pasta invizibila” sau mai nou cu hands free. Mai mult, cei sunt abonati la Zapp nu au cum sa fie prinsi pentru ca telefoanele functioneaza pe ultrascurte, iar aparatele radio portabile folsite de supraveghetori pentru a-i prinde pe trisori nu mai sunt “receptive”.

Dar cea mai noua inventie in materie de copiat este casca cu micro-vibratii. Se lipeste de timpan si se scoate doar cu ajutorul unui magnet. Desi preturile la astfel de aparate sunt destul de mari, studentii investesc in ele, pentru ca „invata” in locul lor si pentru cele mai grele examene. Aceasta noua metoda de a lua examenele cu note mari este evaluata la aproximativ 1000 de lei.

Casca facatoare de minuni costa aproximativ 750 lei, iar lantisorul antena care se conecteaza la telefonul mobil inca vreo 250 lei. Dispozitivele sunt comercializate la libert pe internet sau direct in caminele studentesti si fac minuni pentru cei care deja le-au achizitionat.

In fata noilor descoperiri in domeniul tehnologiei, profesorii nu pot face altceva decat sa contraatace cu detectoare sau aparate electronice speciale, care sa bruieze semnalul castilor cu microvibratii