Compania Ifert Plastics Technologies GMBH, din Germania, se adauga companiilor care activeaza in domeniul productiei de componente auto, la Sibiu. Compania din Germania va investi trei milioane de euro intr-o fabrica, in jurul orasului Sibiu.

Deocamdata, locatia viitoarei fabrici nu a fost stabilita. Firma Ifert, din Germania produce o serie de componente auto, de la componente tehnice complexe din plastic pana la componente pentru faruri, tratate cu aluminiu. Compania a infiintat societatea Ifert Plastics Technologies SRL, cu sediul social in Sibiu, prin care va derula activitatea si investitia din Romania.

Fabrica Ifert, din Sibiu, va avea pentru inceput 30 de angajati, producatorul german fiind decis sa dezvolte, ulterior, investitia. Jochen Ifert, administratorul firmei din Germania, spune ca s-a decis sa investeasca in Romania datorita potentialului de dezvoltare al pietei automobilistice din Romania.

"Pe langa clientii nostri din Europa de vest, posibilitatile de pe piata romaneasca, in special cresterea productiei de automobile, au fost importante pentru decizia noastra” , declara Jochen Ifert. Acesta precizeaza ca s-a decis sa deruleze investitia in Sibiu la recomandarea Agentiei Nationale pentru Investitii Straine (ARIS).

Producatorul german de componente auto a contractat o societate din Sibiu, Euro Consult & Development, care sa se ocupe cu achizitia terenului pe care urmeaza sa se construiasca fabrica si de angajarea si specializarea personalului. Potrivit Dianei Catoiu, consultant la firma sibiana, fabrica va fi construita cel mai probabil in localitatile din imediata vecinatate a orasului Sibiu.

Suprafata terenului va fi de circa 5.000 de metri patrati, cu posibilitati de extindere, ulterior. „Achizitia terenului este inclusa in valoarea estimata a investitiei. Cel mai probabil, constructia fabricii va incepe spre sfarsitul acestui an” , arata Diana Catoiu.

Firma Ifert Plastics Technologies SRL si-a inceput deja activitatea in Romania si preconizeaza ca va incepe productia in cursul anului urmator.

Societatea din Germania este o firma cu traditie in domeniu. A fost infiintata in 1928, a fost ulterior nationalizata, s-a refacut, dupa caderea comunismului in Europa si a ajuns in 2004 o cifra de afaceri de 3,5 milioane de euro, potrivit informatiilor de pe site-ul companiei. Firma produce componente auto integrate in automobile marca Audi, Volkswagen sau Mercedes. Ifert Plastics technologies are in Germania 40 de angajati.

Ifert se alatura unor nume importante de pe piata automobilistica mondiala, care au deschis deja unitati de productie la Sibiu. Cea mai recenta investitie in acest domeniu apartine celor de la Marquardt, care produc de un an deja la Sibiu, componente auto, intr-o unitate de productie in care au investi 11 milioane de euro.