Cateva sute de diabetici prahoveni asteapta, de trei saptamani, sa-si procure insulina. Desi vitala, aceasta nu se mai gaseste in cele doua farmacii care elibereaza aceste medciamente (cea de la Spitalul Judetean de Urgenta, respectiv Spitalul Municipal). Farmacistele de la Judetean sunt, si ele, nemultumite de faptul ca desi comenzile s-au facut in timp util, insulina intarzie sa apara.

La randul lor, bolnavii spera sa mai traiasca pana vineri, cand li s-a promis ca insulina va sosi, totusi, pe rafturi. “Imi tot promit, de o saptamana. Sa vin maine, sa sun inainte... Problema este ca nu mai am decat pentru doua zile”, se plange Gheorghe Stan, unul dintre diabeticii plimbati pe drumuri degeaba.

Mentionam ca potrivit statisticilor Casei de Asigurari de Sanatate Prahova, la nivelul judetului nostru sunt inregistrati 2347 de diabetici insulino-dependenti.

Oficialii Ministerului Sanatatii spun, inca, ca incepand din luna aprilie insulina, alaturi de medicamentele necesare in tratamentul post-transplant sau oncologic vor fi eliberate in toate farmaciile cu circuit deschis si nu doar in cele specializate.