"Nu le-am dorit niciodata”

Elevii in cauza isi amintesc cum la prima sedinta din acest an a Comitetului de Parinti s-a propus introducerea uniformei, idee respinsa de cei mai multi dintre parintii participanti. „Peste o saptamana am aflat ca de fapt parintii au propus introducerea uniformei”, povesteste Andreea. In prima faza un zvon, vestea nu i-a ingrijorat pe elevi.

Nu le convenea ca trebuie sa poarte uniforma si nimeni nu le impunea sa vina la scoala imbracati „ca niste clowni”, dupa cum s-a exprimat eleva. Pentru confectionarea uniformelor, fiecare copil a platit 2,5 milioane ROL. Adica pentru un costum mov, cu fuste cu pliuri pentru fete. „Sunt groaznice.

Materialul este bun, dar culoarea si croiala sunt execrabile”, se plang elevii. In consecinta, o hotarare comuna a elevilor a fost sa refuze sa poarte uniformele respective. Acum ei ar fi obligati prin lege sa aiba „semne distinctive”. Ceea ce, spun, ei, nu le convine sub niciun chip. „Preferam o insigna, o matricola...

O platim si pe aia, numai sa nu ne oblige sa purtam acele uniforme groaznice”, a conchis Andreea. Directorul institutiei de invatamant, Cezar Apostolescu, se spala pe maini de aceasta situatie. Recunoaste ca unii dintre elevi si-au facut uniforme, dar... „daca nu le convine, sa vina sa imi reclame aici”, ne-a precizat, din holul institutiei, Cezar Apostolescu.