Numai in ultima saptamana, politistii comunitari au amendat doua societati care depoziatu materiale pe domeniul public, iar alte cinci persoane au primit avertismente scrise.

Inspectorii Serviciului Control Disciplina Domeniul Public si Privat din cadrul Politiei Comunitare au facut razii privind ocuparfea domeniului public cu deseuri rezultate din constructii si de alta natura in zonele Democratiei, Centru, Mihai Bravu, Bereasca, Nord, 9 Mai, Malu Rosu, Marasesti, Vest 2 si Enachita Vacarescu.

In urma verificarilor efectuate, in ultima saptamana au fost descoperite serioase nereguli legate de modul in care ploiestenii care n-au inteles sa respecte normele de convietuire locala impuse de regulamentul adoptat de consilierii municipali.

Odata cu derularea actiuni de control, societatea Comrep a fost sanctionata cu amenda in valoare de 1000 de lei pentru executarea de lucrari constand in sapaturi pentru executia unui bransament, la constructia unui hotel situat pe strada Oborului, fara a dispune de autorizatiile necesare.

La aceeasi adresa, s-a mai constatat si ocuparea trotuarului cu materiale de constructie, motiv pentru care firma Edizol a fost amendata cu 1500 de lei. O persoana fizica, cu domiciliul pe strada Vornicul Boldur, a fost amendata si pentru ca a depozitat nisip si pietris pe domeniul public, amenda fiind in valoare de 1000 de lei.

De asemenea, pentru depozitarea ilegala de materiale de constructie pe domeniul public, au fost aplicate un numar de cinci avertismente scrise unor persoane fizice cu domiciliul pe strazile Bunavestire, Armasi, Berzei, Clementei si Temisana.