De aceasta data, la Campionatele Mondiale de senioare, de la Stuttgart, unde a luat argintul la individual compus. Este cel mai frumos cadou pentru majoratul pe care-l va sarbatori pe 15 septembrie.

Steliana Nistor a intrerupt seria ghinioanelor, in concursul de individual compus

Plecata cu dureri la Mondialele din Germania, Steliana a tinut mortis sa-si faca un cadou frumos pentru cei 18 ani pe care-i va implini peste 5 zile. Debutul intrecerii n-a fost insa prea fericit pentru cea mai buna gimnasta a Sibiului. In finala pe echipe a ratat la doua aparate, dar totul s-a sters cu buretele, pentru ca Romania a luat medalia de bronz si un prim vis era implinit.

Vineri, a urmat insa marea confruntare de la individual compus. Era marea sansa a sibiencei. A inceput cu sariturile, unul dintre aparatele care nu-i sint pe plac. A urmat paralelele si nota de 15,225 a urcat-o in clasament. Soarele incepea sa rasara pe strada sportivei si a milioanelor de telespectatori din tara.

Impecabil

Dupa paralele, pentru Steliana a urmat birna, aparat la care a prins si finala pe aparate, dar la care a si ratat in finala pe echipe. Presiunea era din ce in ce mai mare. Cu o evolutie foarte buna, Steliana a ajuns pina pe trei inaintea ultimului schimb, dar urma solul, al doilea aparat la care a ratat in finala pe echipe.

De aceasta data, ambitia si concentrarea au fost mult prea mari pentru a mai gresi din nou. Diagonalele i-au iesit perfect, iar aterizarile au fost impecabile. O nota perfecta si un total excelent. 60,625 puncte strinse din patru aparate.

Prea putin pentru a o detrona pe noua campioana mondiala, americanca Shawn Johnson, cu 61,875, dar suficient pentru a fi peste italianca Vanessa Ferrari si brazilianca Jade Barbosa, care au obtinut cite 60,550 puncte, cele care au urcat pe treapta a treia a podiumului.

Laudele lui Suciu

Printre putinii sibieni prezenti in sala din Stuttgart, pentru a urmari pe viu evolutia sibiencei, s-a aflat si fostul gimnast Ioan Suciu. Actualmente director tehnic al nationalei masculine, Suciu are doar cuvinte de lauda pentru sportiva lansata din orasul de pe Cibin. „Este un rezultat foarte mare atit pentru ea, cit si pentru toata delegatia Romaniei.

Toata lumea nu are decit cuvinte de lauda la adresa ei. Se vede ca a muncit foarte mult si a tras de ea sa treaca peste socul accidentarilor si a rezultatelor nefaste. Merita aceasta medalie cu virf si indesat. Sper sa nu se opreasca aici si sa continue marea performanta pentru ca Romania are nevoie de sportive ca ea", spune fostul numar unu mondial.

CSS-ul in sarbatoare

Rezultatul obtinut de Steliana a fost anticipat de Adrian Capatina, directorul Clubului Sportiv Scolar Sibiu, la care este legitimata Steliana. „Eram convins ca poate face un rezultat mare la aceste mondiale. Am vazut-o si la Internationale, cind am vorbit, si eram convins ca poate ajunge pe podium in compania unor gimnaste de mare valoare.

Parerea mea este ca, daca ar mai fi umblat la fineturi, in speta, aterizari si unele lucruri minore, putea urca si mai mult in clasament. Oricum, e foarte bine ca a ajuns acolo sus. Este o medalie pe care o merita din plin. Sint convins ca daca se va pregati tot atit de serios o sa ajunga pe podium si la Olimpiada", crede Capatina.

O noua medalie

Evolutia foarte buna a Stelianei nu s-a oprit in concursul de la individual compus. Ieri, a luat o noua medalie de argint, in finala de la birna. Cu un total de 15,900, a impartit treapta a doua a podiumului cu LI Shanshan, din China, fiind devansata de americanca Anastasia Liukin, cu 16,025. Favorita in aceast proba, Catalina Ponor a terminat doar pe 4, cu un total de 15,700.