Vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur, a anuntat luni, la finalul sedintei Biroului Politic, ca PDL nu va participa la consultarile initiate de PNL, dar a precizat ca, in continuare, Crin Antonescu este asteptat la sedintele Coalitiei. Surse parlamentare au delcarat pentru Hotnews.ro ca nici UDMR si reprezentantii Minoritailor nu vor merge la intalnirea cu liberalii.

"PDL nu merge la la intalnirea cu PNL. Asa cum a anuntat si presedintele PDL, Crin Antonescu este asteptat in continuare la sedintele Coalitiei", a delcarat Flutur.

De altfel, Emil Boc a anuntat la inceputul sedintei saptamanale a democrat-liberalilor ca omologul sau liberal, Crin Antonescu, este asteptat in continuare la intalnirea organizata de formatiunile care compun coalitia de guvernare.

"Este o invitatie permanenta. Domnia sa trebuie sa decida cand doreste sa participe la intalnirea pregatita si organizata de partidele care compun coalitia pentru a discuta atat probleme politice, cat si probleme legislative. Domnia sa este in continuare asteptat", a declarat Boc.

Partenerii de Coalitie - UDMR si Minoritatile - nu vor merge la consultarile initiate de liberali, conform surselor Hotnews.ro. De altfel presedintele PNL, Crin Antonescu a anuntat ca UDMR nu va onora invitatia.

Intial, atat UDMR cat si Minoritatile anuntasera ca sunt deschisi la consultari cu PNL.

Kelemen Hunor, presedinte executiv UDMR: "Eu cred ca orice dialog, orice intalnire, orice dezbatere in aceasta perioada este binevenita. Eu sustin participarea noastra, participarea tuturor partidelor politice la astfel de initiative".

Varujan Pambuccian, lideru Minoritatilor: "Aplaud initiativa. Mi se pare normal sa dialogam in continuare. Prin dialog, lucrurile nu au cum sa se inrautateasca. Crin Antonescu a batut la o usa care era deschisa demult".