Presedintele Traian Basescu a semnat joi decretul pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante in perioada vacantei parlamentare, informeaza Administratia Prezidentiala. Legea a fost votata luni de Camera Deputatilor, for decizional, in lipsa PSD si a PNL.

Este vorba despre ordonante simple pe urmatoarele domenii: finante si economie, justitie, sanatate, transporturi si mediu, a explicat premierul Emil Boc, saptamana trecuta, cand s-a prezentat in plenul Senatului pentru a le cere parlamentarilor sa adopte legea, in forma rezultata in urma dezbaterilor din comisiile parlamentare. Proiectul de lege a fost adoptat de senatori pe 6 ianuarie.

De asemenea, actul normativ a fost adoptat luni seara de Camera Deputatilor, in unanimitate, dar in lipsa deputatilor PSD si PNL, informeaza NewsIn.

Inainte de acest vot, sedinta Camerei Deputatilor a fost intrerupta luni, dupa ce reprezentantii PSD au parasit sala, nemultumiti ca s-a votat propunerea deputatului Eugen Nicolicea de a se amana inlocuirea deputatilor independenti din comisiile in care fusesera propusi de PSD sau PNL. Dupa apelul nominal, in urma caruia s-a constatat ca cvorumul pentru desfasurarea sedintei este la limita - 169 de parlamentari, secretarul liberal Mihai Voicu a denuntat faptul ca unii deputati trecuti ca fiind prezenti nu se afla de fapt in sala. Liberalul a aratat ca in aceste conditii el paraseste sala, ramanand astfel un singur secretar, Dumitru Pardau, conditii in care sedinta de plen nu mai poate continua.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a cerut o pauza de 10 minute, timp in care a aparut si un al doilea secretar, Sever Voinescu, care nu fusese anterior in sala de plen. La reluarea sedintei, Legea de abilitare a fost adoptata in unanimitate, insa deputatii PNL si PSD au lipsit in mare parte.