"Bugetul propus de Guvern este unul care nu contine solutii anticriza, propune disponibilizari in sectorul bugetar, aduce vesti extrem de proaste pentru bugetari, iar scumpirile deja au inceput". Declaratiile ii apartin liderului social-democrat Mircea Geoana, care a anuntat ca PSD a pregatit 2.000 de amendamente la proiectul de buget pe 2010.

"Parlamentarii PSD au pregatit peste 2.000 de amendamente pe care le vor prezenta maine. Nu este normal ca resurse importante sa fie la pixul Ministerului Dezvoltarii, in conditiile in care ele trebuie sa fie dedicate primariilor. Bugetul pe 2010 nu aduce vesti bune. Estimam o accentuare a crizei si ca BNR va duce greul crizei", a continuat Mircea Geoana.

Liderul social-democrat a conditionat votul pe care parlamentarii PSD il vor acorda proiectului de buget de adoptarea unor amendamente "strategice". "Acum nu exista conditii pentru a vota acest buget. Este o forma reloaded a ceea ce stim ca nu functioneaza in Romania. Dar daca vom vedea in comisie si in plen ca exista disponibilitate pentru amendamentele strategice, atunci este loc de dialog", a precizat Geoana.